עבור לתוכן

השמאל העיור

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אוקי רפואה איך דת בדיוק פיתחה את הרפואה?

אני לא אומר שהדת פיתחה את הרפואה אני אומר שהדת קידמה אותה מאוד כי היא עודדה אנשים ללמוד רפואה ולכן בימי הבינים רוב הרובאים היו אנשי דת אחת מהסיבות זה בגלל שהם ידעו קרוא וכתוב

רוצה הוכחה הנה תחת הכותרת רפואה בימי הבינים

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94#.D7.94.D7.A8.D7.A4.D7.95.D7.90.D7.94_.D7.91.D7.99.D7.9E.D7.99_.D7.94.D7.91.D7.99.D7.A0.D7.99.D7.99.D7.9D

• תגובות 185
  • צפיות 11.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל אם הפגזים האלה לא פוגעים בשום דבר, לא עשינו כלום.

מהכתבה:

לפנות ערב נורתה רקטת קסאם נוספת מצפון רצועת עזה ונחתה סמוך לקיבוץ אור הנר ליד שדרות. הרקטה נחתה בשטח פתוח, איש לא נפגע ולא נגרם נזק. מקורות פלסטינים ברצועה דיווחו כי זמן קצר לאחר מכן נפצעו שלושה פלסטינים מירי פגזים של צה"ל לעבר העיירה בית חאנון, משם נורתה רקטת הקסאם.
הבוקר כבר נראו צילומים של מבנים ברצועה שנפעו בצורה ניכרת מירי הפגזים.
במהלך השבוע האחרון ביצע גם חיל האוויר מספר תקיפות מעל הרצועה, הן של צירי גישה והן מתקנים של הרשות הפלסטינית. במקביל, גם ספינות חיל הים ירו פגזים לרצועה.
פורסם

האמת היא שבחודש האחרון הייתי דיי מנותק מהחדשות אבל אני שמח לשמוע שהתחילו לירות על אוכלוסיה.

פורסם

מה הקטע שיורים פגזים מספינות? זה נחשב לעליית מדרגה כי זה משהו חדש? :nixweiss:

דרך אגב, מישהו יכול להסביר לי אולי מה זה רבע מדרגה או חצי מדרגה? :s05:

פורסם
  • מחבר

כל הכבוד לצה"ל ונראה לי שמספינות ניתן לזרוק פגזים יותר כבדים כי אני בעיה של שקיעה כידוע מים כמעט ולא נדחסים לעומת אדמה שזה בעיה

פורסם

אני לא אומר שהדת פיתחה את הרפואה אני אומר שהדת קידמה אותה מאוד כי היא עודדה אנשים ללמוד רפואה ולכן בימי הבינים רוב הרובאים היו אנשי דת אחת מהסיבות זה בגלל שהם ידעו קרוא וכתוב

רוצה הוכחה הנה תחת הכותרת רפואה בימי הבינים

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8%D7%A4%D7%95%D7%90%D7%94#.D7.94.D7.A8.D7.A4.D7.95.D7.90.D7.94_.D7.91.D7.99.D7.9E.D7.99_.D7.94.D7.91.D7.99.D7.A0.D7.99.D7.99.D7.9D

אחד מגורמי הנסיגה הייתה עלייתה של הנצרות, שראתה במחלות עונש על חטאים ובתפילות אמצעי ריפוי. :screwy: אחלה קידום

פורסם
  • מחבר

נו או קיי ובאותו זמן במדינות מוסלמיות כמו כן מדינות רבות אחרות ויהודים רבים(דתים) העשירו את מקצוע הרפואה באופן חד אם אתה רוצה אני יכול להביא לך דגמאות רק תגיד

פורסם

תביא.

עריכה: וזה שהנוצרים נתנו ליהודים ללמוד רפואה, כי הם ראו בזה מקצוע בזוי - לא נחשב. זה אנטישמיות, לא דת.

פורסם
  • מחבר

עוד הפעם בן אדם אל תהיה :s07: כבר אמרתי שאני לא מדבר על המדינות הנוצריות בימי הבינים

בבקשה ציתות

"התקדמות הרפואה הייתה בארצות החליפות המוסלמית, קודמה על ידי ערבים ויהודים, מהם פילוסופים נודעים. כתבי גאלנוס והיפוקרטס תורגמו לערבית ועברית, ואף חוברו ספרי רפואה מקוריים. נוסדו בתי ספר לרפואה בקורדובה ובטולדו המוסלמיות. אל-ראזי מבגדד (923-865) תרם לאבחנה מבדלת בין אבעבועות לחצבת. אבן סינא (1037-980) חיבר את "קאנון" שריכז את כל הידע הרפואי דאז, והיה לספר החשוב ביותר בימי הביניים. הרפואה הערבית תרמה בשטח הכימיה ופיתוח התרופות המוכרות עד היום. גדולי הרופאים היהודיים היו אסף הרופא (המאה ה-6~), שבתי דונולו (982-913 באיטליה), יצחק ישראלי (המאה ה-10 במצרים), והרמב"ם (המאה ה-12) אשר היה מסוללי הדרך לרפואה המונעת. הרופאים היהודיים קנו לעצמם מוניטין רב, רבים היו בחצרות המלוכה ומקורבים לאצילות, אך בשל דתם לא הורשו ללמד באוניברסיטאות."

פורסם

מה הקשר לדת? איך האיסלאם עודד את האנשים האלה?

פורסם
  • מחבר

כי להציל בן אדם זה מצווה בדת ולכן אנשים דתים ניסו לרכוש כמה שיותר ידע ברפואה מה גם שלא כולם ידו קרוא וכתוב באותם ימים ואנשי דת היו חייבים לדעת קרוא וכתוב כדי ללמוד תנך קוראן וכו

באותה תקופה גם יהודים וגם מוסלימים מהבחינה הזו היו בעלי פלוסופיה דומה

ובכלל אם תשם לב היהודים התחילו להתפתח יותר מוקדם מהאחרים בגלל דת למשל התקופה דוד כל היהודים מגיל 20 ידעו קרוא וכתב שבאותם ימים זה נחשב הישג גם היה להם יום חופש הרבה לפני כולם

פורסם
הידיעות באנטומיה ובפיזיולוגיה היו לקויות מאוד עד לעת החדשה, בעיקר בשל האיסורים בדתות השונות על ניתוחי גופות.
בעיר ממפיס, בה ישב מייסד הרפואה המצרית, אמנחוטפ (כ-2750 לפני הספירה), היה קיים בית ספר לרפואה, שבו היה נפוץ השימוש במשלשלים ובאמצעי הקאה "לטיהור הדם המקולקל". מפתיעה העובדה שחניטת הגופות במצרים, לא תרמה מאומה להכרת גוף האדם ומנגנוניו, פעולה זו נשארה דתית בלבד.
שקע גם המדע היווני-הלניסטי ונשכחו רבים מהישגי הרפואה. אחד מגורמי הנסיגה הייתה עלייתה של הנצרות

באמת אחלה התקדמות!

זאת התקדמות

כבר במאה ה-5 לפנה"ס עסקו במקצוע רופאים חילוניים, בהם פילוסופים נודעים. כ"אבי הרפואה" נחשב היפוקרטס (460-357 לפנה"ס) שהשתית את עבודתו על תצפיות וניסויים, על חיזוי מהלך המחלה ותוצאותיה. הוא הניח כי קיימות בגוף ארבע ליחות (דם, ריר, מרה צהובה, מרה שחורה). הוא קבע שהמחלה היא תופעה טבעית, וסימניה מראים את תגובת הגוף נגדה, והיא מושפעת מתנאי האקלים, טיב המים, וגורמים סביבתיים אחרים. הוא הניח את היסודות לאתיקה הרפואית, הקרויה היום "שבועת היפוקרטס": שמירת סודותיו של החולה, הגשה עזרה רפואית לכל חולה וכו'. כתבים שיוחסו לו שימשו ספרי לימוד עד המאה ה-19.

פורסם
  • מחבר

עוד הפעם בן אדם אל תהיה :s07: כבר אמרתי שאני לא מדבר על המדינות הנוצריות בימי הבינים

בבקשה ציתות

"התקדמות הרפואה הייתה בארצות החליפות המוסלמית, קודמה על ידי ערבים ויהודים, מהם פילוסופים נודעים. כתבי גאלנוס והיפוקרטס תורגמו לערבית ועברית, ואף חוברו ספרי רפואה מקוריים. נוסדו בתי ספר לרפואה בקורדובה ובטולדו המוסלמיות. אל-ראזי מבגדד (923-865) תרם לאבחנה מבדלת בין אבעבועות לחצבת. אבן סינא (1037-980) חיבר את "קאנון" שריכז את כל הידע הרפואי דאז, והיה לספר החשוב ביותר בימי הביניים. הרפואה הערבית תרמה בשטח הכימיה ופיתוח התרופות המוכרות עד היום. גדולי הרופאים היהודיים היו אסף הרופא (המאה ה-6~), שבתי דונולו (982-913 באיטליה), יצחק ישראלי (המאה ה-10 במצרים), והרמב"ם (המאה ה-12) אשר היה מסוללי הדרך לרפואה המונעת. הרופאים היהודיים קנו לעצמם מוניטין רב, רבים היו בחצרות המלוכה ומקורבים לאצילות, אך בשל דתם לא הורשו ללמד באוניברסיטאות."

הנצרות בכלל עשתה פול טעויות החל באינקויזיציה וכלה במסעי הצלב גם התאוקרטיה לא היתה רעיון טוב ובכלל הנצרות זו כזו דת מוזרה(בלשון עדינה) היא משנה עמדות כל שני וחמישי

ואתה יודע איפה היתה ההתפתחות הגדולה ביותר במדע הרפואה במלחמת העולם השניה כשניתן היה לעשות ניסויים על אנשים חיים הומוים ויהודים וכו'

אז מה בא לא נעצור את הקידמה תנדב את גופך למדע ובא נתחיל לעשות ניסויים באנשים חיים בקיצור לא כל האמצעים קשרים

פורסם

כל הכבוד לצה"ל ונראה לי שמספינות ניתן לזרוק פגזים יותר כבדים כי אני בעיה של שקיעה כידוע מים כמעט ולא נדחסים לעומת אדמה שזה בעיה

בסה"כ משתפים את חיל הים כי הוא גם זקוק לאימונים. :-X

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים