עבור לתוכן

איך לחלק את ה-HD ? (קצת דחוף)

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש עם הארדיסק 160 GB של WD.

רציתי לשאול באיזה יחס הייתם ממליצים לחלק אותו למחיצות, בהנחה שב - C צריך להשאיר מקום גם לגרסת

הווינדוז החדשה שתצא בקרוב ובטח תהיה די כבדה, לכל מיני תוכנות (שאני אוהבת להוריד ולהתנסות),

ועדיין להשאיר מרחב עבודה טוב.

חשבתי על 25 GB ל - C, והשאר ל - D

(My Documents ישב כמובן על D).

מה דעתכם ? יספיק ?

פורסם

אם זה היה רק למערכת הפעלה בסביבות ה10-15G היה מספיק..

אם זה גם לתוכנות לך על אזור ה25-30G..

פורסם

אפשר ל3 מחיצות. אחת למערכת ותוכנות 20-30 גיגה. אחת למסמכים ותמונות (תלוי כמה יש לך). שלישית לסירטיאדה ומוזיקה שדורשת הרבה מקום.

פורסם

החילוק הכי טוב לדעתי (לי מסודר ככה) זה 10-15G למערכת הפעלה...(אני יודע ש10+- מספיק אבל שיהיה)..

ועוד 10-15G לתוכנות וזהו מה שנשאר לכול השאר סרטים..כו..

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובות המהירות :yelclap:

ושאלות:

1) מה יתנו לי 3 מחיצות לעומת שתיים ? (כלומר למה בעצם להפריד תמונות ומסמכים משירים וסרטים ?)

2) האם 20-30 ג'יגה באמת יספיקו למרווח עבודה טוב ב - C , שוב - בהנחה שמלבד ווינדוז, אופיס וכו', אני אוהבת להוריד

כל מיני תוכנות מעניינות ואח"כ מתעצלת או לא מצליחה להסיר אותן... ?

והאם זה נכון שכשה-Swap File מתמלא הוא מתחיל לכתוב על ההארדיסק וזו סיבה נוספת להשאיר הרבה מקום ב - C?

פורסם

ממש לא מעבר לשתי מחיצות !

מחיצה ראשונה ששם מערכת ההפעלה C תן לו 15 ....

וD כל השאר כמובן

עכשיו כדי שיהיו לך חיים קלים ולא תבכה כמו רוב האנשים שהולך להם פתאום הווינדוס או משהו נידפק :s07:.. תעשה בשכל

אחרי שהתקנת על ההרדיסק החדש ווינדוס וכל שאר הדברים , ואני מדבר על דברים חיוניים רק !! שזה אומר מערכת הפעלה כמובן .....כל העדכונים שלה WINDOWS UPDATES דרייברים ואת כל התוכנות שחשבת להתקין (שום משחקים כמובן ושום כלום) רק מערכת הפעלה ותוכנות חיוניות \ דרייברים)

אחרי שאמרת לעצמך "זהו התקנתי את כל הנחוץ" תעשה גיבוי GHOST !!

תוריד GHOST 8 ...

בעתיד ברגע שיקרה משהו - ויקרה !!! :nixweiss: ..מחשב זה לא רולס רויס :nono: בשלב מסויים משהו קורה (מורידים מחליפים מתקינים מעיפים מתקינים שוב הספקות חשמל מתקינים מוחקים מעיפים .....וכו) אתה בראש שקט ,כי גיבית עם GHOST (גיבוי בקובץ)

עכשיו את הקובץ הזה שייקח בערך בין ג'יגגה ל 2..3..) תעתיק להרדיסק השני (D) וכמובן צרוב אותו על גבי דיסקים גם

זה הכל

אם קורה משהו ..מריץ גוסט (צרוב על דיסק כדיסק הפעלה כמובן את גוסט ..זה כולה 10 מגה) וזהו כמו חדש הווינדוס חוזר לך לאיך שהיה מקודם

זה כמובן אם לא עבדו שאר השלבים של שיחזור לדוגמת "LAST KNOWN CONFIGURATION" וכו'....

סתם טיפ שאני אוהב לתת לאנשים שבדיוק קנו הרדיסק חדש בגלל הבעיות הרבות שאני רואה כל יום .

וכמובן חוסך זמן התקנה חוזרת של הווינדוס כולל הדרייברים ותוכנות חיוניות .

נ.ב אם לא פירמטת עדיין נסה להחליפו ל 200 ג'יגה . אין שום סיבה היום לקחת מתחת ל 200

פורסם
נ.ב אם לא פירמטת עדיין נסה להחליפו ל 200 ג'יגה . אין שום סיבה היום לקחת מתחת ל 200

אולי לך אין שום סיבה אבל למי שלא צריך למה לבזבז סתם כסף.....

פורסם

בדיוק...

אם לא צריך יותר אז למה לבזבז עוד כסף?

לפי דעתי 2 מחיצות מספיקות

אחת לווינדוס אופיס דריברים תוכנות וכו'....

ואחת לסרטים משחקים שירים תמונות מסמכים וכו'....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים