עבור לתוכן

איזו תשתית יותר יציבה ואמינה - הכבלים או ADSL?

Featured Replies

פורסם

הי

אני שוכר בימים אלה תשתית לאינטרנט ביתי. חשובה לי אמינות (Uptime) ויציבות (שקצב ההעברה יישאר יציב ומהיר, בלי ירידות איכות).

עם מי כדאי לי ללכת? ADSL או כבלים?

פורסם

כבלים (אלא אם כן אתה באזור חיוג 08, סטטיסטית הם סובלים מהכי הרבה תקלות בכבלים, אני עובד כתומך טכני, אז אני "יודע" את זה)

תריץ חיפוש, היו על זה מלא דיונים בחודשים האחרונים.

פורסם

כבלים (אלא אם כן אתה באזור חיוג 08, סטטיסטית הם סובלים מהכי הרבה תקלות בכבלים, אני עובד כתומך טכני, אז אני "יודע" את זה)

למה יודע עם מרכאות?

פורסם

כי זה לא נתון סטטסיטי אמיתי, אלא רק נתון שנובע מנסיון בלבד, אמנם לא רק שלי, אבל עדיין

לך תדע, אולי אנשים מ 08 מתקשרים יותר בנוגע לתקלות כבלים לספקית שלהם, מסיבות אחרות לגמרי (בעיות מחשב, חוסר ידע, וכו' ?)

לא שזאת דעה קדומה, שוב, אלא גם עניין של נסיון.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני גר בתל-אביב אז אלך על הכבלים, כנראה עם ברק 013 (ממש כמוך ;)). אגב, באיזו חבילה בדיוק אתה מחובר שם?

כמו שאתה מבין, עשיתי חיפוש וקראתי כמה דיונים, ספציפית הדיון הזה מלפני שמונה חודשים והדיון הזה מלפני שבוע. הקונצנזוס בדיון האחרון היה שהכי כדאי תשתית כבלים ב"חיבור קבוע". מה זה בדיוק אומר? חיבור ללא חייגן בשיטת MPLS כמו שמתואר בדיון הזה?

פורסם

אני מחובר ב MPLS לצורך העניין, בחבילה של מגה וחצי (רגילה) כרגע.

אני לא יודע מה נסגר בברק בחיבור רגיל, אבל עד לפני חצי שנה הייתי שם בחיבור רגיל ולא היו לי שום בעיות, אז אני מניח שזה נשאר אותו דבר

אם מחברים אותך בחייגן, תוודא שהחייגן מתחבר ב L2TP (זאת ברית המחדל, אבל אם יש איזה משהו במחשב שחוסם את זה, אז הם בד"כ מעבירים אותך לחיבור PPTP, זה משהו שהם אומרים לך לשנות אצלך במחשב, כלומר לא הם שולטים על זה, אלא אתה, תשאל את התומך, אם אתה רוצה אני אפרט על זה יותר מאוחר, כי אני חייב לזוז לאונ' עכשיו)

אני מדגיש שזה חשוב לך, כי שרתי ה PPTP של ברק ספציפית (משמועות בלבד) - עמוסים ואיטיים להחריד

אם מחברים אותך בלי חייגן (סביר להניח שלא יעשו זאת, אלא אם כן תדרוש את זה מאיש השירות לפני שאתה עושה מנוי, והוא מאיזשהי סיבה יסכים)- אז לא משנה , כי חיבור בלי חייגן לא משתמש בפרוטוקולים ובשרתים L2TP או PPTP לצורך העניין.

מבחינתך ולצורך העניין , ההבדל בין חייגן ללא חייגן הוא נוחות בלבד.

(ללחוץ על החייגן בשביל להתחבר, לפני שמתחילים לעבוד באינטרנט, או שלא לעשות את זה ולהיות מחובר מהשניה שהמחשב דלוק)

זה לא הבדל גדול

אישית כשלי היה חייגן פשוט הגדרתי אותו להתחבר אוטומטית כשהמחשב עולה וזה הכל.

(הסבר איך להגדיר חיבור אוטומטי)

(אגב, גם על ההבדל בין חייגן ל MPLS יש כמה דיונים :) )

הסיבה שיש אנשים שזקוקים לחיבור קבוע ללא חייגן- מטרות מסויימות כמו חיבור ציוד שלא יודע לחייג

(למשל מקינטושים ישנים, ראוטרים מסויימים, מצלמות אבטחה וכו') וגם למטרות לא חוקיות שונות.

בהצלחה !

פורסם

ADSL תמיד יהיו טובים יותר מהכבלים מבחינת התקשורת (חוץ מהאפלוד) עכשיו תלוי גם כמה אתה רחוק מהמרכזייה שלהם אתה יכול לשאול אותם , יש גם יחידה שאם היא קרובה לבית שלך אז עדיף לך ADSL

במידה שלא לך על בזק בינלאומי כבלים ללא חייגן , אני עם בזק בינלאומי ללא חייגן כבר 3 או 4 שנים +/- מבחינת תקלות הייתה אולי פעם אחת של איטיות לפני מספר חודשים , אבל זה מתי שה5 מגה נכנס לשוק , והייתה עוד תקלה אחת של אי הגעה לאתרים שהמשיכה רק שעתיים

לרוב אתה צריך לקחת בחשבון שכמות התקלות שתיתקל בהם עם הכבלים ללא חייגן היא מינימלית ביותר כי השרתים נמצאים אצל הכבלים ורק קרע או פגם בסיב אופטי של הכבלים באמת יעשה אי נוחות כמו שהיה במודיעין לפני כחצי שנה +/- , אבל נדיר מאוד שכבל כזה מאסיבי נקרע

עכשיו בADSL אתה תיפול יותר בין הכסאות

אבל אם זה חייגן אז עדיף ADSL כמעט תמיד על כבלים

כבלים עדיף ללא חייגן או באפלוד גבוה יותר הכבלים יודעים לספק יותר אפלוד (זה הטכנולוגיה) עכשיו לגבי הPPTP והL2TP אין בכל הספקיות את שתי הטכנלוגיות מה שכן יש בכולן זה PPTP שזה שרת VPN ישן יותר ואיטי יותר אבל יציב יותר לרוב בכל מקרה אתה לא תרגיש באיטיות

וצר לי להודיע לאיזה מגיב פה , אבל איזור 08 , זה לא קשור לתשתית זה קשור יותר לאנשים , אנשים שם פחות יודעים לתחזק את המחשב ומתקשרים יותר , גם אני עבדתי בתמיכה טכנית ואיזור 08 ידוע תמיד בתור איזור שמבלבל את השכל בלי להעליב אנשים פה :) ככה זה ידוע מהספק שאני עבדתי ועוד ספק שחבר שלי עבד ועוד מאחת התשתיות שחבר שלי עבד :)

פורסם

לי בקרוב יהיה גם בזק וגם כבלים לתקופה של חודש אז אני יוכל להגיד לכם מניסיון מה יותר טוב-

לפחות מבחינתי

פשוט המרכזיה רחוקה מימני אז בזק לא יכולים לאמוד במהירות שאני רוצה-יש ניתוקים במהירויות גבוהות

פורסם

גם אצלי בזק איבדו את כל המוניטין הלא רע שהיה להם אצלי, הייתי מנוי אצלם בADSL מאז החודש הראשון שיצא השירות ב1.5 מגה,כאשר יצאה החבילה של 5 מגה רציתי לשדרג אליה (לפני כחצי שנה לערך) אך בבזק אמרו שהתשתית בשדרוג כדי שיהיה אפשר לספק לאיזור של 5 מגה.

לאחרונה חזרתי אליהם בכוונה לשדרג ל5 מגה ומה אני שומע? שהתשתית בכלל לא היתה בשדרוג ולא מתכוננת גם, ובשלב זה אי אפשר לספק לאיזור שלי אפילו 2 מגה.

כמובן שהדבר עצבן אותי, כי כאשר משקרים לי אין גרוע מזה, יכלו להגיד שלא ניתן ואין כוונה גם לשדרוג עתידי מהתחלה והיו גומרים סיפור אבל בשביל לשמור אותי במעגל הלקוחות שיקרו לי וזה דבר בלתי נסלח.

בכל מקרה אני מחובר מהשבוע בכבלים 5 מגה(דרך בזק בינלאומי), אפלוד כמו שמובטח, 30 קיי, אבל המהירות הורדה בינתיים ממש לא משביעת רצון (בסביבות 400), כנראה שיש בעיה בחיבור אליי או משהו.

אז הגיע אליי טכנאי , בדק את המודם ואמר שהוא צריך להגביר את העצמת שידור שלו, הכניס שם איזה משהו ואמר שזה אמור להסתדר, עברו יומיים והכל נשאר אותו דבר, כלומר במקום לקבל מהירות של 5 מגה אני מקבל של 3.

מחר אמור להגיע טכנאי נוסף עם מחשב נייד בשביל לבדוק את המודם ולראות אם הכל בסדר שם, אבל העיקר הם מנסים בתמיכה להפיל את הבעית מהירות על המחשב שלי ("יש לך מחשב ישן שאין לו מספיק משאבים כדי לאפשר מהירות של 5 מגה כנראה"), תאמינו לי הלוואי לכל הפורום היה מחשב כמו שלי.

כמו כן הטכנאי ממליץ לפרמט את המחשב כדי שתהיה מהירות גבוהה.

בקיצור הם לא ממש מבינים מהחיים שלהם וזה מתסכל אותי ששתי החברות שמספקות את התשתית של האינטרנט בישראל מתייחסות בזלזול ללקוחות שלהם.

To Be Continued...

פורסם

כבלים ובזק מנתקים ללקוחות בפנים בלי שהם יודעים מעבירים אותם לשלוחות בלי שיודעים ואולי זאת תהיה הפתעה מעבירים לחברים שלהם שאתם מבקשים אחראי

אין מה לעשות זה בשתי התשתיות ככה

הבעיה עם החמש מגה אפשר בדיוק לבדוק איפה הבעיה

כמה אתה מוריד מהכבלים , תקין ?

במידה שלא הבעיה בכבלים

במידה שכן הבעיה יכולה להיות בפול כתובות , אתה מוריד בארץ במהירות הזאת או בחול ?

אם זה בחול תחליף פול כתובות , אתה צריך לבקש מהם , אם זה בארץ גם זה בעיה שצריכים לבדוק יותר לעומק כי בארץ בגדול אתה אמור לקבל את המהירות , אל תשכח שיש אתרים שמגבילים את המהירות ל300 ו 400 קילובייט הורדה מקסימליים :)

פורסם

אם זה בחול תחליף פול כתובות , אתה צריך לבקש מהם.

על איזה כתובות אתה מדבר?

וכן אני מודע לזה שיש אתרים שמגבילים את המהירות אבל אני מדבר פה אפילו שאני מחובר בלי חייגן לאתר בדיקת מהירות של HOT אז אני מקבל בסביבות 400 שאני אמור לקבל לפחות 580-90.

בכל מקרה שאני מחובר עם חייגן של בזק אז המהירות בכלל יורדת לסביבות 280-300 שאני מוריד קובץ בדיקה מהאתר של בזק בינלאומי לבדיקת מהירות.

בקיצור נראה אחרי שהטכנאי יהיה פה מה יילך, הבעיה לפי דעתי בינתיים היא גם בבזק בינלאומי שהם לא מצליחים לספק אפילו את ה400 שהכבלים מספקים(שבכלל הכבלים אמורים לספק 600)

פורסם

בכבלים אתה אמור להוריד מקסימום ואפילו יותר מהמקסימום אם אתה מוריד פחות בכבלים הבעיה בכבלים אני רוצה שתבדוק משהו

התחל -> הפעלה -> CMD

בתוך החלון השחור תרשום ipconfig

זה יתן לך תפריט קטן עם כתובת האייפי וכתובת DG (default gateway) תרשום לעצמך את הDG

ותעשה את הפקודה הבאה

ping -l 1470 ipofDG -t

זה יתן פינגים עם פאקט גדול יותר לDG וזה לא יפסיק

תן לזה איזה 2 דקות תבדוק אם יש לך איבוד פאקטים או תשובות גבוהות , אתה יכול לאמר לי אותם פה ונבדוק איפה הבעיה .

אגב פול כתובות זה כוונה אם אתה מקבל כתובת 212.84.6.54

אז ה212.84 זה נחשב פול כתובות

פורסם

אחד מהדברים המוזרים בבזק זה שרציתי שיתנו לי ת1.5 \על 150 בימקום ת2.5\על 150

המהירות היותר איטית עלתה יותר ביגלל שזה לא במיבצע :kopfpatsch:

אמרתי להם שהם גם ככה לא יכולים לספק לי מהירות גבוה ושזה לא עגיוני ואיך מהירות איטית עולה 150 שקל ומהירה יותר 80

אבל הם בשלהם

אמרתי להם אז שאני יעבור לHOT והם לא הקשיבו-אז השבוע אמור להגיע הטכנאי של HOT ובמידה ולא יהיו בעיות חודש הבא

בזק מפסידים עוד לקוח

וזה רק ביגלל הטימטום שלא לתת לי ת1.5 \על 150 במחיר של ה2.5\על 150

תבינו לא ביקשתי מחיר יותר נמוך

פורסם

אם ה80 שקל לא מפריע לך, למה אתה לא רוצה 2.5/150? :kopfpatsch:

פורסם

אם ה80 שקל לא מפריע לך, למה אתה לא רוצה 2.5/150? :kopfpatsch:

אני לא יכול 2.5/150 בבזק כי זה גורם לי לניתוקים-אני רחוק מהמרכזיה

פעם הבא תיקרא את כל הדיון :kopfpatsch:

אבל 150 שליחה לאומת זות אני יכול וזה אולי עדין מהירות נמוכה אבל יותר טובה מה96

בימיוחד שאתה ברשת של 2 מחשבים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים