עבור לתוכן

ATI Radeon GPU Physics.

Featured Replies

פורסם

אינטל ואמד הולכות למות, נוידיה ואטי היורשות :lol:

פורסם

דוגמה:

הדרייברים לא מספקים גם API ייעודי לכל כרטיס מלבד D3D ו OpenGL?

אגב, ללא קשר לנושא הזה - ניסית פעם Managed DirectX? האם אתה חושב שזה בזבוז זמן לעבוד איתו?

פורסם
  • מחבר

לא הדרייברים לא מספקים שום API(יש pharaser וקומפיילר פנימי בהם כן), אתה עובד מול DirectX או OpenGL שמתקשרים דרך הדרייבר עם הכרטיס מסך שלך.

בקשר לmanaged directx כן, כנראה הדבר הטוב ביותר ללמוד עכשיו למי שרוצה ללמוד לתכנת אפליקציות גראפיות.

כלומר אתה יכול ללמוד HLSL לחוד אבל אתה לא תוכל לעשות שום דבר מחוץ לקומפיילר גראפי.

ללמוד DirectX יכול להיות קצת מייאש יחסית לOpenGL כיוון שיעבור דיי הרבה זמן עד שתראה משהו על המסך שלך, עם OpenGL תוכל לראות "תוצאות" אחר 3 שורות קוד. אם תתחיל ללמוד managed directX יכולים לעבור שבועות עד שתוכל להציג משהו רציני על המסך שלך, כמובן הכל תלוי בקצב הלמידה שלך.

כמו כן היתרון הגדול לmanaged directx על unmanaged dircetx/ogl זה העבודה בסביבת (++NET(VS managed C. שמאיצה את התהליך ומקלה על העבודה בהרבה. סביבת NET. כמובן תיהיה חלק אינטגרלי מויסטה.

בקשר לבזבוז זמן או לא, לצערי בישראל ללמוד את זה כרגע זה בזבוז זמן מוחלט, אבל אתה לא יודע מה יהיה בעוד 10 שנים, או לאן תגיע בסופו של דבר.

פורסם

אה, לא שאלתי בנוגע ל DX סתם לתענוג האישי שלי :)

אני צריך לפתח מעין "משחק" קטן בעבודה.

אני בשלב של סיום פיתוח הלוגיקה, וכנראה עוד שבוע צריך להתחיל להוסיף את כל ממשק המשתמש והפן האודיו/ויזואלי.

התוכנה הזו היא קריטית ואסור לה להתרסק.

אני חושב להמיר את התוכנה לבסוף שתרוץ על OpenGL תחת Embedded Linux שיאותחל ע"י Linux Bios שקורא מפלש מוצפן (כן, גם חשוב שלא יהיה קל לגשת למידע :)).

בגלל שהפעם האחרונה שכתבתי את השורה וחצי שאי פעם השתמשתי בהם ב OGL היו לפני הרבה זמן, החלטתי בשלב ראשון לכתוב ב C# עם Managed DX כדי לסיים את השלב הראשון כמה שיותר מהר ולאפשר כמה שפחות טעויות בקוד עם C#.

שאלתי על ה Managed בגלל שכבר אכלתי בעבר כל כך הרבה חרא עם הרבה באגים ב Framework 1.1 בכמה נושאים, אז חשבתי שאולי אתה יודע כמה חרא מצפה לי כאן.

פורסם
  • מחבר

העבודה עם .NET2.0 הרבה יותר מהנה ממה שאתה מצפה. ולא אני לא ציני 8)

הם באמת התעלו על עצמם, כמובן שאם תערבב managed עם unmanged יהיה לך מופע זיקוקים נחמד :smile1:

בכל אופן אם אתה מתכנן לעבוד עם Emeded linux למה ישר לא להסתכל לכיוון של OpenGL או OpenGL ES?

בכל מקרה אם אתה מחפש את הפתרון המהיר ביותר עצה אישית שלי תיהיה או להשתמש בפייטון, או בLightweight Java Game Library.

פורסם

ההחלטה נעשתה כבר מזמן, ועכשיו כבר לא ראלי להחליף סביבה כשאני צריך להציג פתרון עובד בצורה סבירה תוך חודש.

אני מנסה להשאר בקוד Managed כדי למנוע בשלב הזה כמה שיותר עוגמת נפש בשלב ה Debugging.

אני משתדל להשאר בטריטוריה כמה שיותר מוכרת בשלב הזה (שזה בעצם בדיקת ישימות לאפליקציה) לפני שאני משקיע ים של זמן שלי וכסף של אחרים בקפיצה לתוך מערכת מורכבת יותר.

אגב, כבר בהתחלה ציפתה לי הפתעה לא נעימה עם Managed DX מול ספר שהזמנתי מאמזון. MS כנראה שינו כמה דברים ב SDKים האחרונים וחלק מהפונקציות והמחלקות בספר שונו. :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אכן, הספר הכי טוב כרגע ללמוד ממנו managed dirctx נקרא managed dircetx 9 kick start. תחפש אותו, יש לך גם ספרים על תכנות משחקים כללים ב.net שהם גם ממולצים. כמובן שהכל שאלה לאיזה פונקציות אתה מכוון fixed function, sm1.1/1.3/1.4/2.0 etc' ממה שאני מבין לא תצתרך לצאת יותר מfixed function וdirectdraw.

פורסם

זה בדיוק הספר שקניתי, חלק מהמחלקות שונו :)

יש לי עוד 2 ספרים שנוגעים ל Unmanaged למקרה שמשהו בספר ההוא לא יספיק.

הפונקציות שאני צריך די פשוטות, יש מסך אחד בלבד עם כמה אובייקטים פשוטים יחסית שצריכים לתמרן.

אפשר לעשות את זה גם ב GDI+ אבל זה מגביל את הביצועים ואת מידת המשחק שאני יכול לבצע עם האובייקטים לפני שזה יתחיל לזחול ממש.

פורסם
  • מחבר

באסה בכל מקרה זאת אחת הבעיות עם managed כל עדכון דברים יכולים להשתנות קצת. אבל כמו בכל שפה ברגע שאתה שולט בה, לא ממש בעיה להתאקלם לשינויים. אבל ללמוד בזמן תקופות מעבר באמת יכול להיות מעיק קצת. בכל מקרה אם יש לך בעיות הפורומים של MSDN תמיד מקור טוב לתלונות :cool2:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים