עבור לתוכן

מבקש עזרה בהקמת רשת ביתית פשוטה - יודע שנטחן הרבה- אך לא מצאתי מקרה כמו שלי.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

מצאתי המון ת'רדים על הקמת רשת , לא ממש עזר ולא ממש הבנתי , אני רוצה שמישו יתחשב במקרה וברכיבים שיש לי ויעזור לי באיך להגדיר בדיוק

אז ככה הרכיבים:

יש לי 2 מחשבים , מותקן בכל אחד וינדוז איקס פי פרו , במחשב הראשי יש לי 2 כרטיסי רשת

ובמחשב השני יש כרטיס רשת אחד.

במחשב הראשי , כרטיס אחד מחובר למודם של בזק( אלקטל), והכרטיס השני מחובר דרך כבל רשת מוצלב לכרטיס

הרשת במחשב המשני.

אני רוצה להקים רשת ביתית עם שיתוף אינטרנט למחשב השני , ואין לי בעיה שהמחשב השני יהיה מחובר רק אם הראשי מחובר

מישו מוכן לעזור לי צעד צעד? ואם זה חשוב אני מחובר עם נטויג'ן במהירות מגה וחצי

תודה רבה לכל העונים.

פורסם
  • מחבר

אני לא צוחק !!!

אבל מדריך זה בכלל לא מתאים לי!!! המדריך מתיחס לאלה עם חייגן ( שמבקרה הזה יש את החייגן וכרטיס הרשת של הלקוח)

ובמקרה השני כשיש מודם רשת , אז אין חייגן ויש את כרטיס הרשת שמחובר למודם שהוא ישתף לכרטיס הרשת של הלקוח.

והמקרה השלישי (שלי)(!) שלא נמצא במדריך , והוא מודם רשת ADSL מסוג אלקטל ' במקרה הזה , יש לי חייגן , בנוסף יש לי 2 כרטיסי רשת

הזה שמחובר למודם ושמספק לי אינטרנט , והשני של הלקוח , ואני לא מצליח להגדיר.

הנה תמונה מסבירה קצת

[attachment deleted by admin]

פורסם

לך יש חייגן

במדריך יש הסבר איך להתחבר עם חייגן

תעשה מה שכתוב במדריך,

זה בדיוק המקרה שלך

אני לא מבין מה אתה לא מבין

אתה נכנס למאפיינים של החייגן נטויז'ן שלך, משתף אותו, וקובע שהשיתוף יהיה על ה local area connection ששייך לכ.הרשת שהולך למחשב השני

אתה אח"כ נכנס למאפייני כ.הרשת הזה, למאפייני ה TCP/IP שלו, שם עליו IP סטטי 192 וכו'

במחשב השני נכנס למאפייני כ.הרשת ל TCP/IP שם עליו IP שונה, עם שער ברירת מחדל שהוא בעצם כתובת ה IP של המחשב הראשון, ו DNS של נטוויז'ן

וזה הכל, יש לך אינטרנט

מילה במילה במילה מה שכתוב במדריך, מתאים לך אחד לאחד, אתה מחובר בחייגן כמו מליון אנשים אחרים, אתה לא מקרה מיוחד

you're not special

you are the all singing all dancing crap of the world :)

(אל תעלב לי, זה ציטוט מסרט, לא ירידה עליך)

פורסם
  • מחבר

סבבה , זה בדיוק מה שעשיתי לבד , מה שכן קרה אחרי ששיתפתי המחשב השני מהחייגן , שהכרטיס המקומי שמחובר למודם

הופיע מעליו סימן קריאה צהובה וכתוב עליו שהקישוריות מוגבלת.... יש לך פיתרון לזה? ומה זה אומר בכלל?

וד"א אנ'לא מחפש להיות מיוחד או מקרה מיוחד כפי שהבחנת ופירשת.

פורסם

אויש כמה פעמים נסיתי עם הכבל המוצלב המזורגג "לפי הספר" ותמיד היו לי בעיות עם זה, פעם עבד, אחרי כמה דקות הפסיק לעבוד

עזוב אותך , לך לאופיס דיפו , קנה את הנתב הפשוט שלהם smartcom אצלם זה 260 ש"ח (נכון שבחנויות אחרות אפשר בכמה גרושים פחות) אבל אצלם תוכל לקנות ב 5 תשלומים

ותאמין לי שההתקנה פשוטה מעין כמוה, תומך בכל סוגי החיבורים , יש FW, ועוד הרבה פיצ'רים מתקדמים אחרים, תוך 5 דקות יש לך בובה של רשת

פורסם

אני סתם צחקתי בקשר למיוחד, צא מהסרט :)

בקשר לסימן קריאה

אם יש לך מודם ADSL שעובד על PPPOE , אז זה לא אומר כלום ואתה יכול להתעלם מזה

(וזה כנראה מה שיש לך, אלא אם כן האלקטל שלך שחור שטוח עם 5 נורות)

אם זה מציק לך, כנס למאפייני הכרטיס הזה, ותוריד (בכללי) את ה V שאומר "התרע בפני על קישוריות מוגבלת וכו'...."

בכל מקרה, אם זה עובד, אז מה זה משנה שיש שם את הסמל הזה בכלל ?

פורסם
  • מחבר

זה לא מפריע לי , אבל הרי כתוב שהקישוריות מוגבלת , לא רוצה שזה יפגע במהירות החיבור,

הציעו לי להכנס למאפייני כרטיס הרשת... לכרטסיית האייפי , ולכתוב שם 10.200.1.1 עשיתי כך וסימן הקריאה נעלם

יש למישו הסבר לתופעה?

פורסם

גם לי יש שני מחשבים שמוחברים כמו שאמרת , זה מה שאתה צריך לעשות:

במחשב הראשון (שמחובר ישירות לאינטרנט) לך ל"CONTROL PANEL" וכנס ל"network connection" ,קליק ימיני על "local Area conncection" וקליק על "properties" תסמן את

"(internet protocol (tcp/ip " ותלחץ על "properties" עכשיו תסמן שהעיגול יהיה ליד

"Use the following IP address", עכשיו בשורה הראשונה תרשום 192.168.0.1

ופשוט תלחץ על השורה השניה וזה יופיע אוטומטי..

תלחץ אוקיי (לכל החלונות).

עם המחשב הראשון סיימנו לבינתיים.

עכשיו במחשב השני תכנס לאותו מקום ובשורה הראשונה תרשום 192.168.0.2

בשורה השניה זה יופיעה אוטומטי, ובשורה השלישית תרשום 192.168.0.1

ובשתי שורות שבריבוע התחתון תרשום בראשונה 194.90.1.5 ובשניה 212.143.212.143

תלחץ אוקיי (לכל החלונות).

חזרנו למחשב ראשון... (שמחובר ישירות לאינטרנט)

תכנס תכנס לאשף שקוראים לו " set up a home or small office netwotk" (אצלי זה בצד שמאל בתוך " my network places"

תלחץ NEXT ועוד פעם NEXT ותסמן את הראשון ,NEXT ועוד פעם NEXT (אם זה לא נותן לך, תסמן את החיבור אינטרנט שלך ו-NEXT )

ואז ב-"Computer description" תרשום מה שאתה רוצה וכך גם ב-"computer name"

ואז כמובן NEXT

ועוד פעם NEXT

ועוד פעם NEXT

ואז זה יעשה לך את המסכים האלו ,תן לזה דקה וזה יעבור לדף הבא ששם אתה מסמן את האפשרות האחרונה ולוחץ על NEXT

ואז Finish

עכשיו לך למחשב השני (שלא מחובר ישירות לאינטרנט)

תעשה אותו דבר רק שבשלב השלישי תסמן את השורה השניה ולא הראשונה ותמשיך כמו במחשב הראשון..

סימת!!!!!!

אצלי זה פועל מצויין כך

NetVision:

Primary: 194.90.1.5

Secondary: 212.143.212.143

Bezeq Int:

Primary: 192.115.106.35

Secondary: 62.219.186.7

Barak013:

Primary: 212.150.49.10

Secondary: 206.49.94.234

012.net:

Primary: 212.117.129.3

Secondary: 212.117.128.6

Internet Zahav:

Primary: 192.116.202.222

Secondary: 213.8.172.83

Actcom:

Primary: 192.114.47.4

Secondary: 192.114.47.52

Aquanet:

Primary: 192.117.240.10

פורסם

קישורית מוגבלת או חסרה אומר שהמחשב מנסה לקבל כתובת IP באופן אוטומטי ולא מצליח, כי אף מחשב לא מקצה לו. זה אומר שטעית בהגדרות של משהו, כי המדריך עובד מצויין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים