עבור לתוכן

צריך המלצה לכרטיס מסך ...

Featured Replies

פורסם

השימוש העיקרי של הכרטיס הוא חיבור של 2 מסכים במקביל באמצעות 2 יציאות DVI (אם יש דבר כזה) או יציאת VGA ויציאת DVI (יציאה אחת עבור פלזמה בחיבור VGA).

* כרגע יש לי מוניטור רגיל עם חיבור VGA אך יש אפשרות שבקרוב מאוד ארכוש מוניטור LCD עם חיבור DVI, כרגע אוכל לחבר באמצעות כבל DVI ל-VGA .

בעקרון אני לא מחפש כרטיס גרפי חזק משוכלל כי יש לי מחשב דיי חלש, הכרטיס שמותקן לי כרגע הוא גיפורס 2 אז אני מחפש כרטיס ברמה שלו או קצת יותר (עדיפות לכרטיס מבוסס צ'יפסט של נוידיה).

התקציב עד 500 ש"ח.

המחשב שלי (עם הכרטיס הנוכחי) אינו יכול לנגן בצורה חלקה סרטים ברזולוציות גבוהות יותר מ-720X576, אם יש כרטיס חזק שיאפשר לי לנגן רזולוציות גבוהות יותר ואפילו HDTV ב-720P אז אני מוכן ללכת עליו.

המחשב שלי הוא פנטיום 3 800מגהרץ עם 512 זיכרון SDRAM, אמרו לי שכרטיס כמו ה-6600GT או אפילו 6200 או 5700 יאפשר לי לנגן 720P חלק.

מה דעתכם? האם יש כרטיס יותר זול מה-6600GT שיהיה מספיק חזק לנגן לי 720P? (האצת חומרה בכרטיס).

האם יש אתר בחו"ל עם מחירים אטרקטיביים? ניסיתי לחפש קצת ואני רואה שהמחירים ממש זהים למחירים בארץ .

פורסם

שלום חבר

המחשב שלך מאוד ישן

לא כדאי לשים עליו כרטיס NVIDIA מסדרה 6

הוא פשוט יתקע לך כולו :|

עדיף לך ללכת על כרטיס ATI מהסדרה הישנה או אף החדשה

בעיקר שכרטיס ATI טוב יותר בההרבה לעבודה עם 2 תצוגות ...

לא ציינתה סכום קניה אז יש לך 2 אופציות טובות

ATI Radeon 9600PRO

http://www.zap.co.il/models.asp?keyword=ATI+RADEON+9600Pro

רובם עם יציאת DVI אחת ויציאת VGA אחת

או ללכת על הכרטיס החדש יותר והחזק יותר בהרבה ויקר יותר כמובן

http://digma.co.il/shop/product_info.php/cPath/122_124/products_id/2819?osCsid=10d8d3d17ff5245d8251313a1c75f429

מה שלא ממש מומלץ למחשב כמו שלך !

אני זוכר שמישהו העלה כרטיס עם 2 DVI היה תקופה שהיו כרטיסי AGP כאלה הרבה כמו 9550 וכו ...אני לא מוצא בינתיים :|

ויש את זה של NVIDIA

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=379625

לא הייתי לוקח בשביל 2 תצוגות NVIDIA ...

פורסם
  • מחבר

אכן מאוד ישן אבל מה לעשות הוא עדיין משמש אותי (גם אחרי 5-6 שנים).

השימוש העיקרי במחשב הוא גלישה וסרטים ובשביל זה הוא עובד אחלה.

כאמור אם יש כרטיס שיאפשר לי לנגן רזולוציות גבוהות יותר כמו 720P אני אלך עליו אך אם לא אז לא.

חשבתי ללכת על כרטיס כמו זה אבל הוא יקר מידי:

http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=1294

אתה בטוח שכרטיס כזה ייתקע לי? הבנתי שעבור מחשב חלש עדיף דווקא כרטיס מסך חזק .

אני מעדיף כרטיס של nVidia, סכום הקנייה כמו שכבר כתבתי עד 500 ש"ח.

יש לי חריץ AGP אז PCI-E לא בא בחשבון.

למה ATI עדיף יותר ל-2 תצוגות? מה רע בנוידיה?

פורסם

איכות התמונה בסרטים והנוחות שבעבודה עם 2 תצוגות והיציאה ל TV בכרטיסים החדשים

הרבה יותר טובה ב ATI מאשר ב NVIDIA

אני אישית בדיוק כמוך המחשב שלי רק לסרטים מחובר ל TV

ואין על ATI קניתי 6600GT ותוך שבוע מכרתי אותו וחזרתי ל 9200SE שלי

למה ? כי הוא פשוט לא היה נוח והיה מציג סרטים גרועעע בעיקר ב TV !!!

יש לי עיין חדה אני מבחין בכל הבדל שבעולם...

אם אתה רוצה HDTV אתה בבעיה עם 500 שח

תחפש כרטיס יד שניה שתומך וזהו זה

מחשב ישן אם שמים עליו כרטיס מסך חדש קודם כל הספק כח לא מספיק לו והוא לא מקבל לרוב מספיק חשמל מהלוח גם

דבר שני צריך לפחות תמיכה בלוח אם ב 4X מה שלא בטוח יש לך אם אין לך לוח אם טוב

3 הכרטיס פשוט מתעסק עם כל כך נתונים כבודים שהמחשב לא עומד בזה

כשאני שמתי לי 6600GT המחשב היה מאוד כבד

ואותו אחד שקנה ממני אותו שגם היה לו מחשב דומה לשלי נהיה לו כבד מעט המחשב

אבל הוא רצה להתלהב מה נעשה לו ...

במקרה של כרטיסי ATI לא נתקלתי עוד בבעיה שהכרטיס מאיט את המחשב כמו שהכרטיס בסדרה 6 עושים ...

פורסם
  • מחבר

אני מצטער אבל זה לא נשמע לי הגיוני שאיכות התמונה ב-ATI טובה יותר מ-nVidia, אולי לא הבנת אותי כי אני מתכוון לחבר 2 תצוגות ב-VGA ולא ע"י שימוש ב-TV Out.

בתחום עיבוד הוידאו דווקא שמעתי ש-nVidia מובילה (גם עם יכולת PureVideo בכרטיסים מסויימים).

אני לא מחפש כרטיס HDTV, יש מחשבים\כרטיסים שיכולים להריץ תכני HD גם בכרטיסים רגילים שהם ללא תווית HDTV.

בכל מקרה -6600GT יקר מידי וה-6600 הרגיל ב-650 ש"ח נראה נחמד אך עדיין יקר, אם אתה חושב שבכל מקרה הכרטיסים לא יתאימו למחשב שלי (יש לי לוח אם ASUS P3V4X) אז אשמח לקבל המלצה לכרטיס אחר.

חשבתי על 6600 רק בגלל שקיבלתי את הרושם שהוא יצליח לנגן לי 720P, אם אתה אומר שבכל מקרה לא אוכל לנגן 720P במחשב שלי אז אני אלך על כרטיס אחר שיאפשר לי את השימוש העיקרי (חיבור 2 מסכים במקביל), אני מעדיף nVidia .

פורסם

איכות התמונה בסרטים והנוחות שבעבודה עם 2 תצוגות והיציאה ל TV בכרטיסים החדשים

הרבה יותר טובה ב ATI מאשר ב NVIDIA

אני אישית בדיוק כמוך המחשב שלי רק לסרטים מחובר ל TV

ואין על ATI קניתי 6600GT ותוך שבוע מכרתי אותו וחזרתי ל 9200SE שלי

למה ? כי הוא פשוט לא היה נוח והיה מציג סרטים גרועעע בעיקר ב TV !!!

יש לי עיין חדה אני מבחין בכל הבדל שבעולם...

אם אתה רוצה HDTV אתה בבעיה עם 500 שח

תחפש כרטיס יד שניה שתומך וזהו זה

מחשב ישן אם שמים עליו כרטיס מסך חדש קודם כל הספק כח לא מספיק לו והוא לא מקבל לרוב מספיק חשמל מהלוח גם

דבר שני צריך לפחות תמיכה בלוח אם ב 4X מה שלא בטוח יש לך אם אין לך לוח אם טוב

3 הכרטיס פשוט מתעסק עם כל כך נתונים כבודים שהמחשב לא עומד בזה

כשאני שמתי לי 6600GT המחשב היה מאוד כבד

ואותו אחד שקנה ממני אותו שגם היה לו מחשב דומה לשלי נהיה לו כבד מעט המחשב

אבל הוא רצה להתלהב מה נעשה לו ...

במקרה של כרטיסי ATI לא נתקלתי עוד בבעיה שהכרטיס מאיט את המחשב כמו שהכרטיס בסדרה 6 עושים ...

שטויות.

אני מצטער אבל זה לא נשמע לי הגיוני שאיכות התמונה ב-ATI טובה יותר מ-nVidia, אולי לא הבנת אותי כי אני מתכוון לחבר 2 תצוגות ב-VGA ולא ע"י שימוש ב-TV Out.

בתחום עיבוד הוידאו דווקא שמעתי ש-nVidia מובילה (גם עם יכולת PureVideo בכרטיסים מסויימים).

אני לא מחפש כרטיס HDTV, יש מחשבים\כרטיסים שיכולים להריץ תכני HD גם בכרטיסים רגילים שהם ללא תווית HDTV.

בכל מקרה -6600GT יקר מידי וה-6600 הרגיל ב-650 ש"ח נראה נחמד אך עדיין יקר, אם אתה חושב שבכל מקרה הכרטיסים לא יתאימו למחשב שלי (יש לי לוח אם ASUS P3V4X) אז אשמח לקבל המלצה לכרטיס אחר.

חשבתי על 6600 רק בגלל שקיבלתי את הרושם שהוא יצליח לנגן לי 720P, אם אתה אומר שבכל מקרה לא אוכל לנגן 720P במחשב שלי אז אני אלך על כרטיס אחר שיאפשר לי את השימוש העיקרי (חיבור 2 מסכים במקביל), אני מעדיף nVidia .

קח את זה : http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=1460PCXTVDVITC&affiliate=zap

עריכה : עכשיו אני רואה שאתה צריך שתי יציאות אז אולי הכרטיס הזה לא מתאים לך.

פורסם

שטויות.

שטויות תגיד לעצמך ...

Ncoder

אני יודע והבנתי אותך רק נתתי דוגמא

גם ל2 מסכים עדיף לך כרטיס של ATI בלבד

יהיה לך סיוט עם NVIDIA והמעבר בין תצוגות ממש לא נוח ולא איכותי כמו ב ATI

את זה אתה יכול לשאול כל מי שעובד עם 2 מסכים והיה לו ניסיו עם 2 החברות

כל כרטיס חדש יצליח להציג לך סרטים עם 720P

רק מה השאלה אם המחשב שלך לא יגביל אותו מה שלא נראה

יש לך לוח אם עם AGP 4X ושל ASUS זה בכלל מעולה ...

אז רק תיקח כרטיס AGP טוב (אני הייתי דואג בשבילך שתיקח מסדרה 6 כי ראיתי שאתה מעדיף NVIDIA)

הכרטיסים של NVIDIA סבבה אבל בשביל יתאים ATI במקרה הזה

ממליץ לך לחסוך ולחכות שיצא X1300 PRO ל AGP של ATI ולברר אם יוצא בקרוב

הוא יעלה בסביבות 600 שח ויתאים לך מכל הבחינות :xyxthumbs:

פורסם

שטויות תגיד לעצמך ...

Ncoder

אני יודע והבנתי אותך רק נתתי דוגמא

גם ל2 מסכים עדיף לך כרטיס של ATI בלבד

יהיה לך סיוט עם NVIDIA והמעבר בין תצוגות ממש לא נוח ולא איכותי כמו ב ATI

את זה אתה יכול לשאול כל מי שעובד עם 2 מסכים והיה לו ניסיו עם 2 החברות

כל כרטיס חדש יצליח להציג לך סרטים עם 720P

רק מה השאלה אם המחשב שלך לא יגביל אותו מה שלא נראה

יש לך לוח אם עם AGP 4X ושל ASUS זה בכלל מעולה ...

אז רק תיקח כרטיס AGP טוב (אני הייתי דואג בשבילך שתיקח מסדרה 6 כי ראיתי שאתה מעדיף NVIDIA)

הכרטיסים של NVIDIA סבבה אבל בשביל יתאים ATI במקרה הזה

ממליץ לך לחסוך ולחכות שיצא X1300 PRO ל AGP של ATI ולברר אם יוצא בקרוב

הוא יעלה בסביבות 600 שח ויתאים לך מכל הבחינות :xyxthumbs:

:lol:

מה פתאום?! Nvidia ידועה בתור החברה הטובה למטרות כאלה... (ואני עוד פאנבוי של ATI^^)

פורסם
  • מחבר

^Z^ ,

הכרטיס הזה שהמלצת עליו מתאים ל-PCI-E (זה מה שכתוב שם, יש לי AGP 4X ככל הנראה), הכרטיס הזה גם בעל אפשרות TurboCache שהבנתי שהיא לא מומלצת (נעזרת במעבד המחשב לשם האצה במקום שתעשה זאת בעצמה או משהו כזה?).

הכרטיס הזה גם מחברה טובה וגם מכיל VGA+DVI (שזה יכול להספיק לי, לא חייב 2 יציאות DVI) אך לא בטוח אם זה הדבר הכי טוב שאני יכול לקבל, יש על הכרטיס תגובות לא כל כך טובות.

AssaFiles,

גלשתי לפורום שקישרת ועדיין לא הבנתי איך אתה יכול לשפוט שאיכות התמונה בנוידיה פחות טובה? לפי מה שהבנתי הדעות חלוקות ובסופו של דבר כל חברה יודעת לעשות משהו אחר יותר טוב מהשנייה, אבל אני לא מבין גם איך הם בפורום מצפים מאנשים שיש להם כרטיסי מסך שונים ומוניטורים שונים לבוא להסתכל בתמונות (שמעובדות ע"י כרטיסים\מסכים שונים) ולבוא להגיד שזה או זה יותר טוב, זה בלתי אפשרי ולא הדרך לשפוט איזה כרטיס הוא הטוב ביותר.

בכל מקרה אני מעדיף nVidia ואם אתה אומר שזה סיוט מבחינת עבודה מרובת מסכים אז אני צריך לדעת למה.

פורסם

ידידי קח 9600\9550 הם יעשו את העבודה בנאמנות

פורסם

אז אתה לא מודע למה שאתה אומר פשוט וחבל ...

והנה כרטיס הזה אמור יהיה להגיע לארץ בקרוב

http://shop.ati.com/product.asp?sku=2826993

והנה תקראו פה ותסיקו מסקנות לבדhttp://www.hardwareanalysis.com/content/topic/55841/?o=40

אולי תקרא בעצמך תלינקים שאתה מביא?! הם מעדיפים שם את ATI!!!

חוצמזה לא דיברתי על איכות תמונה, אלה על קלות ההקמה של מערכת הקולנוע הבייתי - הנה לינק : planet.nana.co.il/eran874/CompToTv/Tv.htm

^Z^ ,

הכרטיס הזה שהמלצת עליו מתאים ל-PCI-E (זה מה שכתוב שם, יש לי AGP 4X ככל הנראה), הכרטיס הזה גם בעל אפשרות TurboCache שהבנתי שהיא לא מומלצת (נעזרת במעבד המחשב לשם האצה במקום שתעשה זאת בעצמה או משהו כזה?).

הכרטיס הזה גם מחברה טובה וגם מכיל VGA+DVI (שזה יכול להספיק לי, לא חייב 2 יציאות DVI) אך לא בטוח אם זה הדבר הכי טוב שאני יכול לקבל, יש על הכרטיס תגובות לא כל כך טובות.

AssaFiles,

גלשתי לפורום שקישרת ועדיין לא הבנתי איך אתה יכול לשפוט שאיכות התמונה בנוידיה פחות טובה? לפי מה שהבנתי הדעות חלוקות ובסופו של דבר כל חברה יודעת לעשות משהו אחר יותר טוב מהשנייה, אבל אני לא מבין גם איך הם בפורום מצפים מאנשים שיש להם כרטיסי מסך שונים ומוניטורים שונים לבוא להסתכל בתמונות (שמעובדות ע"י כרטיסים\מסכים שונים) ולבוא להגיד שזה או זה יותר טוב, זה בלתי אפשרי ולא הדרך לשפוט איזה כרטיס הוא הטוב ביותר.

בכל מקרה אני מעדיף nVidia ואם אתה אומר שזה סיוט מבחינת עבודה מרובת מסכים אז אני צריך לדעת למה.

צודק. אבל בכל זאת לך על משו מהדור הקודם. אל תרד יותר מדי - כך איזה GEFORSE 6 או X100.

(אתה בטוח שאין לך X8?...)

פורסם

הכרטיסים שהמלצתי קיימים גם ל AGP אני לא טמבל !

ומאוד לא נוח בגלל מספר סיבות

שאתה רוצה להגדיר 2 מסכים ב ATI הדרך קלה וטובה יותר

ואיכותית יותר גם ויש אפשרויות יותר

ב NVIDIA למשל אם תרצה לעשות 2 מסכים זהים שבשתיהם יוצג הוידאו אתה תצתרך להסתבך עם ההגדרות שם

שצריך להפעיל איזה הגדרה שגורמת לכרטיס להאיט בצורה לא נורמלית

ושוב אני אומר הכל מניסיון לא סתם !

אני לא יודע בדיוק איך לשכנע אותך כי אין על זה הרבה מידע ברשת

אבל ברוב המקרים ל ATI יש איכות תמונה משופרת יותר בסרטים ! באתר שהבאתי לך היה יותר משחקים ...

ככה שאם לא בה לך לקחת ATI אתה מוזמן לקחת NVIDIA אין שום בעיה

אני פשוט חושב שזה הפסד ...

תחפש חברים שעובדים עם 2 תצוגות והיה להם ניסיון עם 2 הכרטיסים

כל מי שהיה לו ניסיון עם ATI יעיד שאין כמוהם לריבוי תצוגות !

ולא יודע על איזה כרטיס דיברת ...הצגתי לפניך ממספר אפשרויות

בקיצר דעתי האישית בתקווה שיגיע לארץ X1300PRO הוא יהיה בשבילך מעולה פשוט !

אם לא בה לך לחכות תיקח 6600 רגיל של NVIDIA או 6600GT ב 730 שח פה

http://www.crg-shop.com/product_info.php/cPath/3_27/products_id/47

בהצלחה ושבת שלום !

פורסם

גם אני אומר שכדי לקחת 1300PRO, אני בעצמי עובד איתו. אבל הוא לא יצא לAGP X4.

פורסם

גם אני אומר שכדי לקחת 1300PRO, אני בעצמי עובד איתו. אבל הוא לא יצא לAGP X4.

מה עובר עליך ? כל כרטיס שהוא ל AGP 8X הוא גם ל AGP 4X

אולי ל 2X לא !

ויעבוד לו בלי שום בעיות ב"ה :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים