עבור לתוכן

צריך עזרה בפיסיקה (מכניקה)

Featured Replies

פורסם

dsf7lq.jpg

לא מצליח לפתור את השאלה הזאת.

אם מישהו יוכל לעזור לי אני ישמח :xyxthumbs:

פורסם

**עריכה**

ההודעה נמחקה כי עשיתי טעות בכל כיוון המחשבה שלי.

בכ"א, זה מ השקורה אחרי ששנה לא נוגעים במכניקה.

פורסם

לא נראה לי שצריך את המסה של הגוף.

נראה לי שאם תציב אותה כפרמטר היא בסופו של דבר תצטמצם.

פורסם

המסה לא תוכל להתצמצם כיוון שהיא מופיעה פעם אחת בנוסחא שצריך להשתמש בה.

פורסם

9 פעמים ושליש? אם זה נכון אני אסביר, למרות שאני בספק.

עריכה: טוב, זה נכון, אז אני אסביר.

אם תחשוב על זה מבחינת אנרגיות אז תבין שהוא יעצר כאשר כל האנרגיה ההתחלתית שלו תהפוך לאנרגית חום בגלל החיכוך.

0.86*m*g*0.015*N=m*g*0.12

m*g זה הנורמל שנדרש כדי לחשב את כוח החיכוך. 0.015 זה אורך המשטח המחוספס במטרים שאותו אתה צריך בשביל לחשב את העבודה של כוח החיכוך. N הוא מספר הפעמים שהגוף יעבור על המשטח המחוספס.

פורסם

למה שזה לא יצטמצם ?

יש לך משוואה עם שני צדדים

בצד אחד אנרגיה קינטית ואנרגיה פוטנציאלית של כבידה, בצד שני אנרגיית חיכוך וחום

בשניהם יש מסה...

הגיון אומר שיצטמצם

אבל אני רחוק מזה שנות אור בשביל לזכור את הנוסחאות עכשיו :)

אם הייתי זה שבונה את המשוואה, הייתי קורא למה שאנחנו מחפשים (מס' הפעמים שעבר הגוף מעל הקטע) בשם X

ובחישוב בצד של החיכוך, כותב 1.5X בתור המרחק הכולל שעבר הגוף על השטח עם החיכוך (1.5 או 1500 או 150000 , תלוי ביחידות שאני עובד בהן)

מסה מצטמצמת, נשאר רק לחשב את X

נראה לי שזו הדרך לפיתרון.

פורסם

אבן כליות, אין דבר כזה אנרגיית חיכוך, וגם עוד משהו קטן... בבגרות מכניקה אין אנרגיית חום.

הנושא היחיד שיש בו שאלות עם טמפרטורה (אנרגיית חום) הוא תורת הגזים.

itachi, אתה צודק.

אני לא חשבתי על שימוש בנוסחאות של עבודה.

פורסם

איך שהוא ערך את הפתרון שלו למעלה, זה בדיוק מה שכתבתי, רק שהוא קרא למשתנה שלו N ואני קראתי לזה X.

וסמנטית קראתי לזה אנרגיה, בעוד שהכוונה הייתה לעבודה ואנרגיה, צודק.

ביג דיל.. :)

פורסם

mgh=mv^2/2

gh=v^2/2

v=(2gh)^0.5

וזו המהירות ההתחלתית. אתה צריך למצוא תוך כמה מטרים המהירות הזו תתאפס עם חיכוך של 0.84. בסופו של דבר, תחלק את המרחק ב- 1.5 ותקבל את מספר הפעמים שהוא עבר שם. שים לב שזה כמו זה(כאשר הקו הוא אינסופי ועם חיכוך):

(או שזה פשוט קו ישר עם חיכוך, כך שהגוף קיבל מהירות התחלתית).

[attachment deleted by admin]

פורסם

UnsignedInteger

ככה גם אני חשבתי לפתור את זה בהתחלה.

אבל אז אתה תגלה שיש לך תשובה פרמטרית (הרי התאוטה של גוף על משטח עם חיכוך היא מקדם החיכוך כפול הכוח הנורמאלי שהמשטח מפעיל על הגוף), כיוון שהמסה לא נתונה, אז התשובה לא תיהיה התשובה שהם מבקשים.

פורסם

UnsignedInteger

ככה גם אני חשבתי לפתור את זה בהתחלה.

אבל אז אתה תגלה שיש לך תשובה פרמטרית (הרי התאוטה של גוף על משטח עם חיכוך היא מקדם החיכוך כפול הכוח הנורמאלי שהמשטח מפעיל על הגוף), כיוון שהמסה לא נתונה, אז התשובה לא תיהיה התשובה שהם מבקשים.

אם זכרוני אינו מטעה אותי, זהו הכוח שמופעל על הגוף בכוון הנגדי לתנועתו, לא התאוטה עצמה. כדי למצוא את התאוטה, צריך לחלק ב- -m(לפי f=ma).

ד.א. אם פעם מקבלים תשובה ע"י מסה בלבד ומקדם, ופעם מקבלים תוצאה מספרית, הרי שהתשובה נכונה עבור מסה אחת בלבד, מה שלא הגיוני בשאלה זו.

פורסם

אתה לומד פיסיקה באורט גבעת רם? בכיתה י'\יא' עם דוד ס.?

פורסם

אפשר לפתור את התרגיל על ידי נוסחאות עבודה ואנרגייה:

כאשר הגוף נמצא בתחילת התנועה האנרגייה שלו היא פוטנציאלית בלבד כלומר mgh.

במהלך התנועה במישור הגוף מאבד חלק מהאנרגייה שלו בגלל החיכוך , הכח שפועל עליו הוא fk המנוגד לכיוון התנועה.

לחישוב אובדן האנרגייה נשתמש בנוסחה W=F*X, לאחר ההצבה נקבל W= fk*0.015.

עכשיו האנרגייה של הגוף קטנה בכל פעם שהוא עובר את השטח בעל החיכוך לכן ניתן לעשות שיויון באנרגיות mgh=n*W כאשר האנרגייה הפוטנציאלית מורכבת מכמות הפעמים שהגוף מאבד את האנרגייה במהלך התנועה על השטח בעל החיכוך. n מספר הפעמים שהגוף עובר על המשטח בעל החיכוך.

בהצבה נקבל X *מקדם החיכוך הקינטי /N=H

N=0.12/0.86*0.015=9.3

פורסם

למה לטחון מים?

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם, את התשובה קיבלתי כבר באמצע העמוד הקודם, אין צורך להגיב עוד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים