עבור לתוכן

פצצת אטום ופצצת מימן

Featured Replies

פורסם

מה קורה כאן?

פצצת מימן חזקה יותר מפצצת אטום? (למרות שמימן זה סוג של אטום, ככה פשוט בויקי קוראים לזה)

פצצת מימן היא פצצה גרעינית שבה גרעינים של מימן עוברים היתוך (מיזוג) לגרעינים כבדים יותר, תוך שחרור אנרגיה בכמות עצומה (באופן טבעי מתרחש תהליך זה בשמש). עוצמתה של פצצת המימן גדולה הרבה יותר (פי 100 ואף פי 1,000) משל פצצת אטום.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A6%D7%A6%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%9F

אז למה מייצרים פצצות אטום? תהליך היתוך יותר יקר? :nixweiss:

הסבר?

פורסם

אני שמעתי שבשביל ליתור פצצת מימן צריך לפוצץ 10 פצצות אטום אז כנראה שזה לא משתלם

פורסם

תהליך ההיתוך הגרעיני צורך יותר אנרגיה ( אנרגיית חום ) מאשר ביקוע גרעיני ( פצצת אטום) מכאן שזה גם יותר זול .

פורסם

קודם כל, פצצת אטום = ביקוע גרעיני - לוקחים אטום של אורניום 235, פוגעים בו עם ניוטרון במהירות גבוהה ואז הגרעין של האורניום מתפצל לשני גרעינים יותר קטנים.

פצצת מימן = היתוך גרעיני - שני גרעינים של מימן מתנגשים במהירות גבוהה לאללה והופכים לגרעין אחד של הליום.

עכשיו, בתהליך ביקוע משתחררת הרבה יותר אנרגייה מאשר בהיתוך, אבל, בגלל שאורניום זה גרעין כבד אחושרמוטה וגרעין מימן זה הגרעין הכי קל שיש, כמות האנרגייה ליחידת מסה בהיתוך גדולה בהרבה, ככה שפצצת מימן במשקל שווה לפצצת אטום תהיה הרבה יותר חזקה.

הבעיה עם פצצות מימן זה שכדי שיהיה היתוך צריך להשקיע ה-מ-ו-ן אנרגייה, עד כמה שאני יודע הדרך היחידה להתחיל תגובת היתוך בפצצת מימן היא ע"י שימוש בביקוע גרעיני (כלומר, אתה "עוטף" את החלק של הפצצת מימן בפצצת אטום שהפיצוץ שלה נותן לגרעינים של המימן את האנרגייה שהם צריכים בשביל ההיתוך), ככה שאם אתה רוצה פצצת מימן, אתה צריך גם פצצת אטום...

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה

מה ההבדל בין אורניום 235 ל-238?

פורסם

U238 הוא האיזוטופ המצוי ביותר של האורניום בטבע והוא פחות "בקיע" מאחיו, ה-U235.

מ-U238 "מזקקים" את ה-U235 שמשמש לכורים גרעיניים ופצצות גרעין.

פורסם

הבנתי תודה

מה ההבדל בין אורניום 235 ל-238?

3 ניוטרונים...

235 ו238 זה המספר מסה, שזה בעיקרון מספר פרוטונים + מספר ניוטרונים בגרעין, מכיוון שמדובר על אותו חומר (אורניום) מספר הפרוטונים אותו דבר, אז מן הסתם באורניום 235 יש 3 ניוטרונים פחות ממה שיש באורניום 238.

מן הסתם העובדה שיש 3 ניוטרונים פחות משפיעה על התכונות הפיזיקליות והיציבות של האטום, אבל אני לא זוכר / יודע מספיק על הנושא בשביל להסביר איך זה משפיע...

פורסם
  • מחבר

את זה אני יודע,

אבל התשובה שהולוגרפי נתן לי יותר מתאימה למה שהתכוונתי

פורסם

איך מודדים עוצמה של פצצת אטום?

פורסם

מבחינה יחידתית (יחידות) או מבחינה כמותית (עוצמה בת'כלס)?

פורסם

איך מודדים עוצמה של פצצת אטום?

שמים סיר עם גרגירי תירס בקירבת הפיצוץ. העוצמה נמדדת לפי היחס בין הגרגירים שנפתחו לפופקורן והגרגירים שלא נפתחו.

היו מלא ת'ראדים על פצצות אטום, מימן וכל הבולשיט הזה. תעשו חיפוש לפני שאתם פותחים עוד ת'ראד על הנושא :bash:

פורסם

שמים סיר עם גרגירי תירס בקירבת הפיצוץ. העוצמה נמדדת לפי היחס בין הגרגירים שנפתחו לפופקורן והגרגירים שלא נפתחו.

ועכשיו באמת איך מודדים עוצמה?

על פי מה בפצצה?

פורסם

היו מלא ת'ראדים על פצצות אטום, מימן וכל הבולשיט הזה. תעשו חיפוש לפני שאתם פותחים עוד ת'ראד על הנושא :bash:

חחחחח :lol:

פורסם

ועכשיו באמת איך מודדים עוצמה?

על פי מה בפצצה?

את עוצמת הפיצוץ מודדים בקילו טון של TNT. נגיד הפצצה שזרקו על הירושימה הייתה בסביבות ה20 קילוטון, משמע, שהיא עשתה בום כמו ש20000 טון של TNT היו עושים.

היום פצצות מגיעות לכמה מאות קילוטונים...

יש כאלה שמודדים את ההספק של הפצצה בוואטים, אבל אני לא יודע על זה שום דבר חוץ משזה קיים (אם שמעתי את זה ממקור אמין... אני כבר לא זוכר איפה...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים