עבור לתוכן

נושא על דירות משכנתה שכירות וכו

Featured Replies

פורסם

טוב אני יתחיל בהקדמה

היו כל מיני דיונים שגלשו ליפעמים ביגללי וליפעמים ביגלל אחרים לנושאים של שכירות משכנתות דירות וכו וביגלל שזה נושא חשוב להרבה צעירים

פתחתי תדיון הזה

כמו שחלק יודעים אני בן 28 מרעננה שגר בדירה של האמא

אכשיו אני יודע שזה נישמה נורא וזה כזה אבל כמו שאני מדגיש בדיונים אחרים זה החלטה

ההחלטה שלי זה להקריב תביטחון העצמי שלי וקשרים חברתים עד שיהיה לי מספיק כסף לדירה בלי משכנתה או שכירות בעתיד

פשוט עשיתי חישוב שבמידה ואני יצא מהדירה של האמא אני יצתרך לעבוד כל היום והדירה השכורה או שיש עליה משכנתה ל20+ שנים תיהיה דירה שמשמשת

בעיקר לשינה ובישביל זה אין לי טעם לעבור לגור לבד

בינתים אני חוסך את רוב המשכורת כל חודש להגשים תמטרה הזות

כחלק מהחיסכון אני מוותר על דברים כמו-

לא מיזמן דריה (אני לא יודע אם היא יתכוונה ברצינות או לא)אמרה שהיא מוכנה לישתות איתי בירה ליפעמים אכשיו אני לא מתאים לדריה והיא לא לי

כבת זוג אבל בטח לא היתי מיתנגד לידידה קולית שזה מה שאני רואה בה

אבל ביגלל החיסכון לדירה אני גם לא יוצא ואין לי מקום להזמין חברים ככה שוויתרתי על זה כמו על הרבה דברים אחרים :'(

(רוב האנשים שמכירים אותי הפסיקו להזמין אותי כבר כי אני כל הזמן אומר אין לי כסף :'()

בקיצור זה הבחירה שלי וכן אני לא הכותב הטוב בעולם ואני לא יזכה באף פרס בכלכלה אבל אני רוצה את דעתכם בעינין הדיור בארץ כולל

השקעות וכו (אני קניתי מהקם או איך שקוראים לזה לשנה)משכנתות שכירות וכל יתר הדברים בתיקווה שהדיון יהיה הרבה יותר מענין מההקדמה

המשעממת ומעוררת הרחמים שלי

• תגובות 143
  • צפיות 8.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

בואנה, לא נמאס לך להתבכיין על זה ?

לא

ושלחתי לך הודעה בפרטי בקשר למשהו אחר

פורסם

שכירות עם שותפים.

פורסם
  • מחבר

ואתה חושב שלחיות אם שותפים זה יותר טוב מלחיות בדירה של ההורים?

בשותפים יש פלוסים אבל גם הרבה מינוסים כמו שבלחיות אם ההורים אבל לפחות שאתה חי אם ההורים אתה יכול לצאת מהבית הרבה יותר מהר

כי שאתה עובר לגור אם שותפים אתה מוציא הרבה מאוד כסף אז נכון שבלי מחשבה לעתיד שותפים עדיף אבל אני חושב על העתיד

ולא רק על האכשיו

פורסם

אני לא מתאים לדריה והיא לא לי כבת זוג

Never say never!

פורסם

עוד לא הבנתי מה המטרה שלך מהדיון הזה.

פורסם

עוד לא הבנתי מה המטרה שלך מהדיון הזה.

כנ"ל

בחרת בדרך (שקצת קשה לי להבין את הצד ההגיוני שלה, אם כי יש בה הגיון כלכלי מסויים)

אתה מחפש אישור? עידוד? תמיכה?

בית עם כל מה שמשתמע ממנו זה דבר חשוב

השאלה היא אם שווה להקריב בשביל זה את כל הדברים האחרים שתארת

לעניות דעתי לא

פורסם

טוב אני יתחיל בהקדמה

היו כל מיני דיונים שגלשו ליפעמים ביגללי וליפעמים ביגלל אחרים לנושאים של שכירות משכנתות דירות וכו וביגלל שזה נושא חשוב להרבה צעירים

פתחתי תדיון הזה

כמו שחלק יודעים אני בן 28 מרעננה שגר בדירה של האמא

אכשיו אני יודע שזה נישמה נורא וזה כזה אבל כמו שאני מדגיש בדיונים אחרים זה החלטה

ההחלטה שלי זה להקריב תביטחון העצמי שלי וקשרים חברתים עד שיהיה לי מספיק כסף לדירה בלי משכנתה או שכירות בעתיד

פשוט עשיתי חישוב שבמידה ואני יצא מהדירה של האמא אני יצתרך לעבוד כל היום והדירה השכורה או שיש עליה משכנתה ל20+ שנים תיהיה דירה שמשמשת

בעיקר לשינה ובישביל זה אין לי טעם לעבור לגור לבד

בינתים אני חוסך את רוב המשכורת כל חודש להגשים תמטרה הזות

כחלק מהחיסכון אני מוותר על דברים כמו-

לא מיזמן דריה (אני לא יודע אם היא יתכוונה ברצינות או לא)אמרה שהיא מוכנה לישתות איתי בירה ליפעמים אכשיו אני לא מתאים לדריה והיא לא לי

כבת זוג אבל בטח לא היתי מיתנגד לידידה קולית שזה מה שאני רואה בה

אבל ביגלל החיסכון לדירה אני גם לא יוצא ואין לי מקום להזמין חברים ככה שוויתרתי על זה כמו על הרבה דברים אחרים :'(

(רוב האנשים שמכירים אותי הפסיקו להזמין אותי כבר כי אני כל הזמן אומר אין לי כסף :'()

בקיצור זה הבחירה שלי וכן אני לא הכותב הטוב בעולם ואני לא יזכה באף פרס בכלכלה אבל אני רוצה את דעתכם בעינין הדיור בארץ כולל

השקעות וכו (אני קניתי מהקם או איך שקוראים לזה לשנה)משכנתות שכירות וכל יתר הדברים בתיקווה שהדיון יהיה הרבה יותר מענין מההקדמה

המשעממת ומעוררת הרחמים שלי

זה כמו גלגל הכל מסתובב בחזרה!!! בגלל הדיעה הזאת אתה בן 28 כבר ועדיין במצב הזה!!!

פורסם
  • מחבר

הדיון הזה הוא לא עלי או על היתבכנויות שלי

לפחות לא פתחתי אותו על זה -פתחתי אותו בישביל לדעת מה אתם חושבים על ענין המגורים בכללי

שזה אומר שכירות משכנתות חיסכון וכו

זה שנתתי הקדמה היה בישביל להגיד את דעתי וההחלטות שלי בעינין וזה לא אמור להיות מטרת הדיון ביכלל

אני מקווה שזה יתפתח לדיון יותר רציני ותפסיקו ליתיחס להקדמה בבקשה

זה שדיבר על שותפים אמר משהו אחד שקשור בדיון כל היתר מדברים בכיוונים אחרים

פורסם

אני חושב שאתה עושה טעות גדולה ביותר!

וכמו שרואים כבר עשית את הטעות הזאת לפחות למשך 3 שנים.

טוב בוא נעשה חישוב קטן שהיית צריך לעשות בגיל 23!

דירה מינימלית עולה 120 אלף דולר לפחות. 546000 שקל.

נגיד אתה מרוויח 5000 ש"ח נקי וזה מה שאתה שומר בצד יוצא שאתה צריך לעבוד במשך 9 וחצי שנים כדי לחסוך לדירה!! בלי משכנתא..

תגיד אתה דפוק! לצאת מהבית בגיל 30 או 30+??

תצא מהר מהבית!

תראה אתה לא נפגש עם חברים.(אם נשארו לך.. כי אם לא נפגשים עם חברים אז הקשר מדרדר)

אתה לא יכול להביא מישהי הביתה כפי שאמרת.. ואתה בן 28!! שאתה מכיר מישהי ואתה אומר לה שאתה גר בבית היא ישר תברח.

אז תראה מה יקרה בסוף.. בגיל 32 ככה יהיה לך כסף לדירה.. תקנה אותה .. תהיה בלי חברים ובלי קשר זוגי זה בטוח..אז מה יצא לך מזה???

מה אתה חושב שזה כל כך פשוט לקנות דירה? ברור שלא! אבל אין מה לעשות כדי להמשיך בחיים וקצת להנות, ולא לחיות כמו קמצן שחוסך כל שקל

אז לוקחים משכנתא ל10 שנים! או אפילו 20.. אבל ממשיכים בחיים.

אתה עדיין תקוע עם אמא שלך בבית.

לדעתי אתה צריך מהר לעבור לדירה לבד ולהתחיל להנות מהחיים ולהכיר אנשים, ולא להתבכיין לנו פה שאין לך כסף ואין לך חברים או חברה.

אתה אשם בכל זה.. ואל תמשיך עם הטעות הזאת.. תעזוב את הבית.. זה משפיל לגור בבית בגיל כזה מבוגר!

אין לך שום פרטיות ואמא שלך יושבת לך כל הזמן על הראש..

אתה :kopfpatsch:

תגיד לאמא :hi:

תעבור לגור לבד (לא גרים בשותפות בגיל כזה.. שותפות זה בדרך כלל הגילאים של אחרי צבא עד 27 ככה..)

ותתחיל להנות.. ולא לחסוך! תנהל בצורה נורמלית את החיים שלך!!

פורסם

^^^^ :yelclap:

ועמרי, חלאס. אתה רק עוקץ כל הזמן... אם אין לך משהו נחמד\קשור להגיד אז אל תגיד... :bash:

פורסם

אתה מבזבז את החיים שלך בשביל בית שעד שתוכל להנות ממנו כבר לא יהיה לך עם מי

ובקצב כזה שאתה בוכה לחברים שלך שאין לך כסף כשהם יודעים שאתה חוסך ויש לך לא ישארו לך חברים

ובסופו של דבר תמות לבד והמדינה תיקח את הבית

סתם חומר למחשבה

פורסם

אני מסכים עם כל מילה של TOMMYB1 , אפילו שהוא לא ניסח את זה כל כך בעדינות , הוא צודק בכל מילה.

אני גר בשכירות כבר 4 שנים , בהתחלה עם חברים ואחר כך עם חברה שלי , ואני יכול לומר לך שאפילו שאני לא מרוויח הרבה , ושכר הדירה לא בדיוק

זול לי, אני מבסוט מהחיים ומרגיש טוב עם עצמי שאני עצמאי ולא נטל על ההורים (כן אחי , נטל , אפילו אם הם לא אומרים לך את זה זה נכון ב99% מהמקרים)

אם ישלמו לי אני לא יחזור לגור עם ההורים, אפילו שאני מת עליהם וגר באותה עיר שהם גרים בה ורואה אותם כמעט כל יום, זה עולם אחר , אתה תראה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים