עבור לתוכן

שאלה בקשר לGRUB

Featured Replies

פורסם

שלום חברה כמה זמן כבר לא כתבתי בפורום הזה (בגלל התקלות).

אז ניגד ישר לענין.

התקנתי לינוקס REDHAT 7.3 על הרדיסר "ריק" ז"א היה לי איזה הרדיסק של 4 ג'יגה ולקחתי אותי בטור שפן ניסיות ללינוקס.

אז ככה בהתקנה הלכתי על הGRUB ולא LILO אז ככה התקנתי את הGRUB בMBR עכשיו אחרי שהעפתי את הלינוקס (בגלל שהייתה צריך את ההרדיסק בשביל לגבות כמה דברים) מחכתי את הפרטישנים של הלינוקס עשיתי פרטישין של דוס עכשיו כל טוב ויפה אבל עדיין עם אני מחבר את ההרדיסק כ PRIMERY הGRUB הזה עולה, אין נפתרים ממנו?

ועוד שאלה אם אני מתקין לינוקס כמו שציינתי על הרדיסק ריק לא עושה שום DUALBOOT שום דבא אז עדיף להתקין את הGRUB בMBR או FIRSTSECTOR ?

פורסם

איך להיפתר ממנו? מאוד פשוט - אתה פשוט שם מנהל אחר כמו זה של החלזונות (fdisk /mbr) וזהו.

פורסם
  • מחבר

ומה בקשר לשאלה השניי איך עדיף להתקין עם יש לי הרדיסק רק ואני לא עושה שום DUALBOOT עדיף להתקין את הGRUB בMBR או FIRSTSECTOR?

פורסם

אני הייתי מתקין ב MBR.

פורסם

אני בכלל יש לי משהו נגד גראב. הוא איטי כזה, לא משוכלל כזה.

אגב, כותרת, לשנות, דחוף. (חבל לי לנעול)

פורסם
  • מחבר

אז מה אתה אומר עדיף LILO ?

אחרי שטענה אתה יכול לנעול.

פורסם

אני מעדיף גרוב.

פורסם

ללילו יש כמה חיסרונות דפוקים לדוגמה שצריך להריץ את הפקודה lilo אחרי כול עידכון של קובץ הקונפיגורציה...

שכחת להריץ ועדכנת משהו קריטי בקובץ....בום המחשב לא עולה יותר....מנסיון :-[

כמו כן עד לליפני הגירסה האחרונה של לילו אי אפשר לעלות לינוקס מהארדיסק אחר מהזה שכתוב עליו את ה MBR ....

בעעע

יש גם בעיה קטנה בגראב שאם הלינוקס והווינדוס על הארדים שונים צריך להוסיף שלוש שורות לחלק של ווינדוס בקובף כדי שזה יעבוד...

לא ביג דיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים