עבור לתוכן

כל המלאי של 7900GTX ו GT נגמר

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

7900GTX על 80 ננומטר יהיה OC טוב.

בטח גם יותר יקר

פורסם

7900GTX על 80 ננומטר יהיה OC טוב.

בטח גם יותר יקר

חחח אני רואה שהולך לך קשה... ::)

אם הפס יצור יעבור ל80 ננומטר אז היצור יוזל לכן המחיר לא יעלה הוא רק יוכל לרדת!

פורסם

זה לא משנה כ"כ ה0.08 מיקרון, ככל שאתה יורד בליטוגרפיה הYIELD עבור כל וואפר יורד גם הוא בגלל הסוג של הקרינה שמשתמשים היום בשבל ליצור מעבד, אורך הגל שלה גדול מידי.

ככה או ככה אתה מפסיד, בשתי השיטות (מבחינת עלות ייצור).

ד"א עכשיוו מפתחים שיטה של ליטוגרפיה בעזרת קרני רנטגן שייתן לך YIELD פנטסטי בגלל אורך הגל, אבל זה ייקח זמן עד שזה יהיה שמיש.

פורסם

זה לא משנה כ"כ ה0.08 מיקרון, ככל שאתה יורד בליטוגרפיה הYIELD עבור כל וואפר יורד גם הוא בגלל הסוג של הקרינה שמשתמשים היום בשבל ליצור מעבד, אורך הגל שלה גדול מידי.

ככה או ככה אתה מפסיד, בשתי השיטות (מבחינת עלות ייצור).

ד"א עכשיוו מפתחים שיטה של ליטוגרפיה בעזרת קרני רנטגן שייתן לך YIELD פנטסטי בגלל אורך הגל, אבל זה ייקח זמן עד שזה יהיה שמיש.

אכן אורך הגל של קרן הלייזר לא קצר מספיק כדי לייצר yield מושלם, אומנם אתה מסוגל לדחוף יותר ליבות לכל waffer, לכן כל עוד מדובר באותו מעגל ישנה עליה בתנובה. ד"א הלייזר הוא ממש ממש לא החלק הבעייתי ביותר פה, חיתוך הwaffer יוצר הרבה יותר פגמים מאשר הליטוגרפיה עצמה.

כמו כן אל תשכח שלא כל דבר מתכווץ, החלקים האנגלוגיים שמעבירים זרם בדרך כלל לא מכווצים. מעבר מ110 ל90 ננו מטר לא כיווץ את ממשקי הPCIe/GDDR3/DVI/DAC. כמו כן בשונה ממעבד לכרטיסי מסך יש transitor redudency הרבה יותר גבוהה, חלק גדול מליבות המעבד הם הcache, שכמעט בלתי אפשרי לייצר אותו עם transistor redudency.

אבל בכלליות כן, מעבר מ110 ל90 יוצר יותר ליבות פגומות. אומנם אחוז הליבות שיפגמו לא מתקרב במיוחד לאחוז הליבות הנוספות שאפשר להכניס לאותו וואפר.

פורסם

הקאש במעבדים הוא בעיה בפני עצמה, מאחר ויש בעיה למזער אותו הוא מהווה את הרוב ה DIE, במעבדי הקונרו והיונה למיניהם, הקאש הוא כ 80% מהDIE עצמו.

מה שמייקר את המחיר בעשרות מונים, וגם סתם מאחר והEXECUTOR לא בנוי בכלל למלא את הקאש, כל קאש מעל 512 זה בזבוז.

למרות שאני לא בטוח איך GPU עובד אז אני לא יודע מה קורה עם הקאש אצלו, אני משאר שיש לו קאש רק בגלל שהוא חייב באפר ולאו דווקא כדי להאיץ את הביצועים.

פורסם

הקאש במעבדים הוא בעיה בפני עצמה, מאחר ויש בעיה למזער אותו הוא מהווה את הרוב ה DIE, במעבדי הקונרו והיונה למיניהם, הקאש הוא כ 80% מהDIE עצמו.

מה שמייקר את המחיר בעשרות מונים, וגם סתם מאחר והEXECUTOR לא בנוי בכלל למלא את הקאש, כל קאש מעל 512 זה בזבוז.

למרות שאני לא בטוח איך GPU עובד אז אני לא יודע מה קורה עם הקאש אצלו, אני משאר שיש לו קאש רק בגלל שהוא חייב באפר ולאו דווקא כדי להאיץ את הביצועים.

כן הקאש בGPU עצמו מאוד קטן רק לבאפרים כמה קילו בייט לכל quad, אחרי הכל הוא גם מתשמש בקאש של הCPU.

פורסם

מה שיפה מכל הסיפור הזה, זה שה7900GT בא עם קירור קטנטן כמו של 5200 למיניהם!,

זה אומר שהם הצליחו ליצור כרטיס ברמה של 7800GTX קריר למופת, וזה גם אומר שבסטוק תוכל לעשות לו אובר רציני, אולי גם אם תוסיף קירור צד שלישי תקבל עוד יותר אובר.

זה הולך להיות כרטיס מוצלח מאוד...

פורסם

תגידו? מתי מגיע 7900GT לארץ?

פורסם
  • מחבר

הוא הגיע כבר.

פורסם

יש לך לינק בשבילי? למה אני לא מוצא בשום אתר...

פורסם

חפש בזאפ

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים