עבור לתוכן

למה נפלה ממשלתו הראשונה של ביבי?

Featured Replies

פורסם

אם בחירות זה בידי אדם/העם, אז רצח זה בידי שמיים? :screwy:

• תגובות 34
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה? בוא נסדר לך את זה בצבעים:

התכוונתי נפל בדרך זו או אחרת, אם בידי העם, אם בידי אדם ואם בידי שמיים.

עכשיו פירושים:

בידי העם = בחירות

בידי אדם = רצח

בידי שמיים = שבץ מוחי

פורסם

http://stagemag.co.il/Articles/374

קצת על הממשלה האחרונה בה ביבי היה חבר, קצת על הממשלה הקודמת - בכל אופן, זה מסביר מספר דברים, כמו שכותב הכתבה רואה אותם.

http://stagemag.co.il/Articles/447

אני מציע את הלינק הזה לכל מי שטוען למדיניות כלכלית מופלאה של ביבי ולא מחזיק אותו אשם בחסרונות שלה.

אמנם לא מאוד קשור לממשלה הראשונה, אבל משרטט פרופיל לא רע של האדם והאג'נדה הכלכלית שלו (אותה הוא התחיל ליישם בממשלה בראשותו)

אני ממליץ לקרוא את שני הלינקים לא כי אני חבר באותו מגזין, אלא כי לדעתי הם מאירי עיניים.

בכל אופן, דעתי על ביבי באופן כללי היא שממשלתו נפלה בגלל תיאורית השבשבת.

לביבי לא היו דיעות מוצקות והוא הביע אותן לפי מצב הרוח בחוץ, כלומר, לפי מה שיתן לו את הכי הרבה רווח ומה יפעל לתועלתו ולתועלת הקואליציה שהוא עמד בראשה.

אותו הדבר אפשר לראות בפרישה ממשרת שר האוצר כשבוע לפני ביצוא ההינתקות, כשביבי הצביע **4** פעמים בעד ובפעם האחרונה, כשהוא ראה (באופן שגוי, כמובן) שהוא יוכל לגזור קופון פוליטי ע"י התנגדות להינתקות הוא הצביע נגד ופרש בקול גדול (או יותר נכון, בקול נפיחה גדול).

ביבי הוא אופורטוניסט שחי את הרווח הפוליטי בצורה הגרועה ביותר שלה ולכן נפלה ממשלתו. אנשים מסביבו הבינו את הרעיון ולא היו מוכנים לאכול מספיק ח*א מבנאדם שמשנה את דיעותיו (הלא קיימות כמעט) ומבטיח הבטחות על-סמך סחר-מכר פוליטי ברמתו הגרועה ביותר בלי להישאר נאמן ולו לעקרונות הבסיסיים ביותר שמנחים את הליכוד.

ביבי היה טוב בלהתנגד נחרצות לאוסלו ולפיגועי 96 בממשלה בראשות פרס בצורה הנחרצת ביותר (ולא לדבר על ביבי במרפסת מעל כיכר ציון...) ולחתום על הסכם וואי שהוא ממשיכו הישיר של אוסלו חודשים בודדים לאחר אותה התנגדות נחרצת שעל הגל שלה (וגל הפיגועים) הוא רכב לשילטון.

שבשבת במיטבה.

I rest my case.

פורסם

בידי העם = בחירות

בידי אדם = רצח

בידי שמיים = שבץ מוחי

זה בדיוק מה שהתכוונתי!

פורסם

אתה לא rested שום case, שבשבת היא בדיוק המילה המתארת באופן מושלם את אולמרט.

והכתבה שהבאת על המדיניות הכלכלית של ביבי (סלח לי שדילגתי על הכתבה הראשונה) היא דמגוגית, והבן אדם שכתב אותה הוא כנראה אידיוט מוחלט שלא מבין בכלכלה בגרוש - או סתם מישהו שנהנה להתעלם מהעובדות על מנת להציג תמונת מצב שתהיה נוחה לעמדות הפוליטיות/אישיות שלו.

פורסם

ממשלת ביבי נפלה בגלל העיתונות ובגלל שכל שנתיים יתחלף פה ראש ממשלה לא משנה מה יהיה.

מבחינה כלכלית, לפי דעתי ביבי הוא הטוב במדינה.

הייתה כתבה במעריב של השמאלן הזה (שמאלני אבל מבין עניין), שאומר "שלא יעבדו עליכם", הוא כלכלן במקצועו, הוא אמר, שאמיר פרץ צריך להפסיק לדבר על נושאי הכלכלה, ואם הצמיחה הכלכלית שהייתה בממשלת שרון שפשוט ילמד מביבי איך מצילים (אומנם לאט אבל מצילים) משק ממיתון.

הבורים במדינה הזאת מין הסתם לא מצליחים להבין שביבי הוא מה שעושה טוב לכלכלה ולא הורס אותה והתקשורת עוזרת להם. (אני מדבר על מה שאומרים בטלויזיה, כי לקרוא עיתון רוב האנשים האלו לא יודעים).

אבל, כמובן שכל משפחתי מצביעה ללברמן, בגלל שיש לו את התוכנית המדינית הכי טובה, הוא מסוגל לעשות משהו בכל הנושא המדיני, לפתור את בעיית הפשע, הבעיה הדמוגרפית וכו..

(דא ליברמן :xyxthumbs: )

פורסם

אתה לא rested שום case, שבשבת היא בדיוק המילה המתארת באופן מושלם את אולמרט.

והכתבה שהבאת על המדיניות הכלכלית של ביבי (סלח לי שדילגתי על הכתבה הראשונה) היא דמגוגית, והבן אדם שכתב אותה הוא כנראה אידיוט מוחלט שלא מבין בכלכלה בגרוש - או סתם מישהו שנהנה להתעלם מהעובדות על מנת להציג תמונת מצב שתהיה נוחה לעמדות הפוליטיות/אישיות שלו.

א) אם אני טוען שביבי שבשבת, אין זה אומר שאולמרט לא. אין קשר בין אחד לשני.

ב) הכתבה הכלכלית נכתבה ע"י כלכלן, שלא אוהב את ביבי, זה לא סוד.

פורסם

איסטרא, אני כתבתי, מה זה משנה מתי חפרו אותה? ביבי ניסה לייצר פרובוקציה, לשבור את הקיר והצליח, עראפת עלה על הגל והתחיל מהומות, אין לי בעיה עם עצם הפתיחה, אבל האופן שבו הדבר בוצע לוקה בחסר.

נו, בחייך. נסה לקרוא את מה שכתבת ותסביר לי האם זה נשמע לך הגיוני. איך לעזאזל שבירת קיר היא פרובוקציה? מה היה האינטרס של ביבי ליצור פרובוקציה בכלל?

בוא ננסה בדרך אחרת. תאר לעצמך שאתה פלשתינאי ושהשנה 1996. בדיוק חזרת הביתה מיום עבודה ואתה מתכוון לשבת קצת מול הטלויזיה, כשהחבר שלך לטיף מתקשר:

"שמעת מה היהודים עשו? הם שברו את הקיר שחסם את הפתח השני של המנהרה שעוברת צמוד לכותל הזה שלהם, עכשיו התיירים שנכנסים למנהרה לא ילכו עד הסוף, יסתובבו ויעשו את כל הדרך חזרה, אלא יכנסו מצד אחד ויצאו מצד שני!"

מה התגובה שלך, האם היא:

א. "באמת? איך הם מעיזים! אני תיכף בא עם הקלץ' להראות להם מה זה. תתקשר גם לסעיד ומחמוד ותגיד להם להביא רימונים."

או שמא

ב. "בחייאת לטיף, נפלה לך לבנה על הראש ונדפק לך השכל? למה זה צריך לעניין אותי? תן לראות את המשחק בשקט."

עכשיו, בוא וננסה תסריט אחר. אותו כנ"ל כמו קודם, רק הפעם לטיף אומר לך:

"שמעת מה היהודים עשו? הם חופרים מנהרה מתחת לאל אקצה כדי שהוא יתמוטט ואז הם יבנו במקומו את בית המקדש שלהם!"

מה התגובה שלך? שוב, אחת מהשתיים למעלה.

היתה לביבי טעות גדולה שם, אבל היא לא עצם שבירת הקיר - היא התגובה שלו למהומות. במקום לנקנק את הרשות וערפאת על הפרה מהותית של הסכמי אוסלו, הוא נתן להם ויתורים. כדי לצמצם את האלימות, כדי שלא להופיע בתקשורת השמאלנית כמי שיצר בכוונה פרובוקציה כדי להביא למלחמה, בגלל לחץ אמריקאי, כי צה"ל לא היה מוכן לעימות - אין לי מושג מה הסיבה או הסיבות הנכונות, אבל לדעתי התוצאה היתה שגוייה.

ביבי לא נפל רק בגלל פוליטיקה, לא סתם אנשים שמחו שברק עלה (לא משנה שגם הוא היה גרוע), לא סתם אנשים לא רצו את ביבי.

לא רק בגלל התקשורת, כמובן, כבר אמרתי שהיו לו החלטות מחורבנות, אבל התקשורת היתה סיבה חשובה מאוד - נאמר 50%. אם כל פעם שראה"מ מגרד את הביצה השמאלית שלו, התקשורת תודיע לך שהוא שבר, הרס החריב וקילקל, לא תשמח כשהוא יעוף?

פורסם

^^^ מחזק :xyxthumbs:

אגב, אני הייתי מאותם אנשים שלא סבלו את ביבי, בזמנו...

מצד שני, הייתי שמאלן מסריח והצבעתי מרץ...

לצורך הבהרה - עד היום אני לא מתקלח הרבה, אבל אני כבר לא שמאלן... :smile1:

פורסם

^^^

שמאלנים לא מתקלחים כל יום? למה הם צרפתים?! :-X

פורסם

שמאלנים מסריחים, בדיוק כמו ימנים מסריחים, לא מתקלחים כל יום. שמאלנים וימנים לא מסריחים מתקלחים לעיתים קרובות.

פורסם

איסטרא, אני לא אמרתי שהרשות היתה זכה כשלג, ממש לא, היה לה חלק גדול מאוד בזה, גם לא ממש דיברתי עליה, לביבי היו 2 החלטות שגויות בטיפול בפרשה, הראשונה עצם שבירת הקיר, השניה הטיפול הרך במהומות.

נכון שהתקשורת משפיעה בצורה מסויימת על דעת קהל, לא הכחשתי את זה, אבל היו לביבי לא מעט החלטות דפוקות, שאולי דיברו עליהם הרבה בתקשורת, אבל זה לא אומר שהן לא קרו.

לא אוהב את ביבי כי בתקופתו נסגרו אין ספור מפעלים.

לא סובל את עמיר פרץ כי הוא הרס את מעמד הפועלים וההסתדרות

לא סובל את אולמרט כי הוא פשוט דפוק בשכל.

פורסם

עדיין לא הסברת לי למה שבירת קיר אמורה לגרום למהומות.

ההסבר שלי פשוט: זה לא יכול לגרום למהומות, הרש"פ ניצלה את ההזדמנות להפיץ שמועות שקריות והן שהביאו לפריצת המהומות. באותה מידה הם היו יכולים לנצל ארוע אחר בירושלים או, אם לא היתה להם ברירה, לפברק ארוע. מכאן שאין שום קשר בין פתיחת הפתח השני של מנהרת הכותל והמהומות שאחריה.

מה ההסבר שלך?

פורסם

היה ידוע שכל פעולה הכי פעוטה תפורש בכפרובוקציה ע"י הרש"פ, ותנוצל על ידה, וביבי החליט בכל זאת לעשות את הפעולה הזאת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים