עבור לתוכן

האם הקלף הבאמת חזק של NVIDIA נחשף? 7900GTX DUO

Featured Replies

פורסם

או, עכשיו אתה מדבר לעניין :xyxthumbs:

אני לא אטום, אולם אין לי נסיון עם SLI (באגים,תמיכות וכו') אבל גם לך אין נסיון עם מערכת שכזאת. אולי זה לא כל כך נורא, אחרי הכל יש המון אנשים שעובדים עם SLI ומרוצים.

אף אחד לא אמר שהמתכונת הנוכחית היא הסופית, גם אם זה היה התכנון הראשוני. כמו שאמרתי, העניין מתפתח. לך תדע איזה SLI "מחודש" יצא מחר, ואיך ביל גייטס ושאר הצאן מתכוונים להתעלם מ......- NVIDIA ו-ATI :s07:

הבחור שניבא את השורה השלישית "בהוכחה", שבאנגלית... הטענה שלו מעניינת, זה הכל.

what about, the OS, the API, or any application knowing SLI is "fooling" them into thinking there is only 1 card involved and react correspondingly ? ;D

• תגובות 60
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני רשמתי באנגלית, יותר קל להתבטא מעברית. ומה לכל הרוחות הקשר, המערכת לא יודע שיש שני כרטיסי מסך, כלומר היא לא יכולה לתקשר עם שניהם.

פורסם
"המערכת לא יודע שיש שני כרטיסי מסך, כלומר היא לא יכולה לתקשר עם שניהם".

קודם כל, זה קיים, זה עובד, ולדריבר יש חלק חשוב פה. דריבר - מקשר, מתרגם, מה שלא יהיה. דריבר גם מתעדכן.

גם במידה והיא לא יכולה לתקשר עם שניהים... היום.. לא אומר שהיא לא תוכל מחר.

ממך זה נשמע כאילו אין כזה דבר SLI. לוחות אם מהטובים בעולם מבוססים על זה. זה מספיק בתור התחלה.

שים לב כמה שידרוגים עברו על SLI מאז ששוחרר, רק בזכות דריבר!. וזה בלי תמיכה מסביב, שבסופו של דבר תגיע גם כן (או שלא).

פורסם

שום לוח לא מבוסס על SLI, או צריך לתמוך בSLI. כל לוח כול להריץ SLI.

nVIDIA בוחרת לאפשר SLI על צ'יפסטים מסויימית בלבד, כתוצאה משיקולים פוליטיים בלבד. דבר שרק הדרייבר מעורב בו, וכבר יצאו מספר פריצות לSLI על צ'יפסטים לא מאושרים.

הדרייבר בעניין הזה לא קשור, כיוון שמערכת ההפעלה מודעת לכרטיס אחד, רק לכרטיס אחד יש כותבת חומרתית, לשני אין. ככה שלמערכת ההפעלה אין שום דרך לתקשר עם הכרטיס השני.

SLI זה גימיק, לא משנה מה תנסה לעשות מזה.

פורסם

קודם כל, זה קיים, זה עובד, ולדריבר יש חלק חשוב פה. דריבר - מקשר, מתרגם, מה שלא יהיה. דריבר גם מתעדכן.

גם במידה והיא לא יכולה לתקשר עם שניהים... היום.. לא אומר שהיא לא תוכל מחר.

ממך זה נשמע כאילו אין כזה דבר SLI. לוחות אם מהטובים בעולם מבוססים על זה. זה מספיק בתור התחלה. גם Nforc 4 Ultra הם לוחות מהטובים בעולם ;)

שים לב כמה שידרוגים עברו על SLI מאז ששוחרר, רק בזכות דריבר!. וזה בלי תמיכה מסביב, שבסופו של דבר תגיע גם כן (או שלא).

תגיד לי חמודי

מה אנחנו נראים לך שפני נסיונות של NVIDIA :s05:

למה לבן אדם לקנות כזה חרא של דבר שנקרא SLI להפעיל משחק ולקבל 21 מיליון באגים ולחכות עד לעדכון דרייבר הבא שיתקן את הבעיות במשחק החדש :s07:

למה לעזאזל להמציא דברים כאלו ולהשתמש בנו כשפני נסיונות לשלם על הפיתוח הזה של הטכנולוגיה

שאולי תתקדם יום אחד ב"ה אבל זה לא צריך להיות על חשבוני ולא על חשבונך

זה פשוט גימיק שיווקי, וקלף ש NVIDIA בחרה לפתוח מחדש נגד ATI להראות שיש לה ביד מה של ATI אין

ומה שיצא לה בסוף זה פשוט זוועה לפי דעתי, אם היא לא היתה עושה SLI עד היום לא היינו זוכים לראות קרוספייר

ובמקום זה היינו זוכים לראות כרטיסי מסך מתקדמים וחזקים הרבה הרבה יותר !!!

פורסם

טוב אף אחד לא הכריח אותנו להשתתף בניסוי. לא טענתי שכדאי לרוץ לקנות SLI עכשיו, וזו זכותם המלאה לבחור כיווני התפתחות חדשים.

חוץ מזה שקשה לי להאמין שחסרים להם אנשי פיתוח. אולי גייסו צוותים מיוחדים שיעבדו על SLI ?

שמת לב לאיזו שהיא האטה יחסית של התפתחות כרטיסי מסך בזמן האחרון? הרי כל שני וחמישי יוצאת לה סדרה חדשה, כרגיל.

גימיק... כל פיצ'ר זה גימיק היום :)

אני משער שכל ServicePack או לבטח מע' הפעלה חדשה יכולים לספק תמיכה טובה יותר, אם רק ירצו.

אלא אם כן אתם טוענים שההגבלה היא אך ורק חומרתית ?! (שגם את זה היה אפשר לתקן, אבל נעזוב שידרוגי SLI חומרתי עכשיו)

פורסם

הדרייבר בעניין הזה לא קשור, כיוון שמערכת ההפעלה מודעת לכרטיס אחד, רק לכרטיס אחד יש כותבת חומרתית, לשני אין. ככה שלמערכת ההפעלה אין שום דרך לתקשר עם הכרטיס השני.

מי נותן את הכתובת ולמה לשני אין ?

ד"א, רק דיברנו על החמור... קבלו:

http://hwzone.co.il/news/1141771868/3310/

:yelclap:

פורסם

כרטיס אחד "הראשי" מחובר לגשר הצפוני במחשב שהוא פנוי ונמצא שם במיוחד לכרטיס המסך שיטווח ויעביר את הנתונים בין המעבד לכרטיס מסך

הכרטיס "השני" שמוסיפים ל SLI מחובר במערכת לגשר הדרומי שם יש את כל ההתקנים מחוברים גם שזה דיסק קשיח התקני USB וכו ...

והוא מחובר לגשר הצפוני ולמעבד

ולכן הנתונים משם לא זורמים טוב לגשר הצפוני כי יש עומס על השבב ...ולכן לא רואים ביצועים טובים יותר ב SLI X16 לעומת SLI רגיל X8 בכל אפיק PCIE

אבל ATI עשו חידוש אז כנס לדף פה ותקרא הכל ...

http://hwzone.co.il/articles/rd580_launch/

פורסם

תודה על המידע... נשמע מעניין.

בכל מקרה, הסדרה החדשה (nforce 5) אמורה לפצות על זה:

המשפחה החדשה תכלול בין היתר (בחלק מהדגמים) גם פתרונות SLI X16 "אמיתיים", אשר אמורים להיות שיפור לעומת ערכות ה-SLI X16 אותן משווקת NVIDIA בהווה.
פורסם

סתם שטויות עזוב אותך עשו אותנו שפני נסיונות :kopfpatsch:

הכי טוב לוח אם עם PCIE אחד שעולה זול וכרטיס מסך חזק ביותר

כמו פעם וכמו תמיד למה לשבור תראש בקיר :s07:

פורסם

הקלף הבאמץ חזק של nvidia יהיה כאשר יהיו ערכות השבבים nforce 590 sli gaming platform

:yelclap:

פורסם

אם אני שם כרטיס כפול ליבה על לוח Nf4-SLI (ז"א PCIE אחד), אני מניח שלא תהייה ירידה בביצועים, מאחר והוא מחובר לגשר הצפוני בלבד.

תקנו אותי אם אני טועה...

חוץ מזה, כרטיס מסך כפול ליבה של Nvidia מחייב לוח SLI נכון?

אם אני יוצא מנקודת מבט שאין לי פה טעות, מה הרעיון של פיתוח כרטיסים מרובי ליבות במקום SLI (כמו שטענו פה קודם) אם בכל מקרה חייבים SLI בשביל להפעיל אותם?

פורסם

כרטיסים מרובי ליבות הם SLI לכל דבר.

פורסם

אם אני שם כרטיס כפול ליבה על לוח Nf4-SLI (ז"א PCIE אחד), אני מניח שלא תהייה ירידה בביצועים, מאחר והוא מחובר לגשר הצפוני בלבד.

תקנו אותי אם אני טועה...

כנראה שאני לא טועה, אבל ליתר ביטחון אשמח לתשובה:

2 כרטיסי מסך בטכנולוגית SLI הנוכחית יראו ירידה בביצועים לעומת כרטיס כפול ליבה אחד ?

(אם כן, מהו הגורם המכריע - אי התערבות הגשר הדרומי או קרבת הרכיבים על הכרטיס)

פורסם

כנראה שאני לא טועה, אבל ליתר ביטחון אשמח לתשובה:

2 כרטיסי מסך בטכנולוגית SLI הנוכחית יראו ירידה בביצועים לעומת כרטיס כפול ליבה אחד ?

כמעט ולא. לוחות באים רק עם ממשק PCIE אחד, או ברוחב PCIe16 או בחלק מהצ'יפסטים PCIe32.

הממשק הזה משמש לחיבור כל רחיב בתקן PCIE ללוח. כמו כן ישנם הממשקים הפיסיים, PCIex16 מאפשר גישה לכל רוחב האפיק, PCIex4 מאפשר גישה רק לרבע מנתח הפס של האפיק. אם תחבר כרטיס מסך על PCIEx16 הכרטיס יהנה מכל רוחב הפס(במקרה של אפיק PCIe16), אולם אם תחבר כל רכיב PCIE אחר לאותו לוח, בין אם זה כרטיס מסך או כל רכיב אחר, שניהם יחלקו את האפיק המקורי. כרטיס מסך בPCIex16 וכרטיס טלוויזיה למשל בPCIex4 יחלקו את הרוחב המקורי של האפיק, אם זה PCIex16 אז במקרה של עבודה שותפת של שני הרכיבים, הכרטיס מסך יהנה מנתח פס של x12 בלבד כאשר את ה25% הנותרים יתפוס הכרטיס טלוויזיה.

עכשיו השאלה היא איך הSLI מתבצע פיסית, בעקרון כיום SLI משתמש בעקר בחיבור הפיסי הנוסף בין שני הכרטיסים, אין שום בעיה להרכיב כרטיס מסך PCIE על סלוט X4 ועל סלוט X16 ולהריץ בינהם SLI, זה כבר נעשה.

כרטיס דואלי נהנה במקצת מlatency נמוך יותר בתקשורות "בין הכרטיסים" ושני הכרטיסים "המאוחדים" תופסים פחות רוחב פס במקצת. על לוח PCIE16 אחד כמעט שלא יהיה הבדל, על לוח עם שני אפיקי PCIex16 לא יהיה הבדל. כמובן שרוב החברות שמייצרות כרטיסים דואליים, גם ממהירות אותם, מכאן בעקר מגיע השיפור בביצועים. כמובן שלא צריך לציין שכרטיס דואלי לא מכפיל את כמות הזכרון, או את רוחב אפיק הזכרון. כרטיס דואלי של 256mb יכיל שני זכרונות 128mb נפרדים בצורה מוחלטת לשני הכרטיסים המשולבים בו. ולכן עדיין יהיה מוגבל מהבחינה הזאת.

אם אין חיבור פיסי, כמו במקרה של הCFx1600/x1300 ובקרוב עם RD580 גם לx1800/1900. התקשורת העקרית בין הכרטיסים נעשת דרך הממשקים עצמם בעזרת הגשר הדרומי.

בהקשר של התמיכה בלוחות בSLI, אף אחד מהלוחות לא צריך לתמוך בSLI בשום צורה מיוחדת, או כלשהי. רק לוחות מסויימים "תמכים" בSLI כיוון שזה עניין שיווקי. הדרייבר מאפשר SLi רק על ערכות שבבים, ולוחות מסויימים, העניין הוא פוליטי בלבד, ולא טכני.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים