עבור לתוכן

המלצה לכונן קשיח 160GB

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות כונן קשיח חדש, כרגע יש לי 120GB ואני רוצה להחליף אותו, חשבתי שמבחינת טווח מחירים מול נפח, יהיה הכי נכון לקנות 160GB.

רציתי לקבל המלצה לכונן. חשוב מאוד שיהיה אמין, וכדאי שיהיה שקט.

יש לי לוח אם ABIT IS7-E שתומך ב-SATA. אני לא בטוח לגבי SATA2 (לדעתי לא).

כמו כן, הבנתי שיש כוננים עם NCQ שאמור לשפר ביצועים - אשמח לקבל קצת הרחבה בנושא, והאם זה בכלל רלוונטי (הלוח שלי צריך לתמוך בזה?).

תודה מראש.

פורסם

א. לוח אם שלך לא תומך ב-SATA2 וגם לא ב-NCQ

ב. אני ממליץ על SEAGATE, גם שקט מאוד גם אמין וגם 5 שנות אחריאות

http://en.wikipedia.org/wiki/Native_command_queueing

שיפור בביצועים של NCQ לא מאוד משמעותי.

פורסם

למשפט המוכר...

לא משנה ממש איזה HD תיקח כול HD לא משנה איזה חברה עם אותו ממשק/גודל/RPM יביא את אותם ביצועים...

וגם סמסונג נחשבים כשקטים..

פורסם

שלום לכולם.

אני מעוניין לקנות כונן קשיח חדש, כרגע יש לי 120GB ואני רוצה להחליף אותו, חשבתי שמבחינת טווח מחירים מול נפח, יהיה הכי נכון לקנות 160GB.

שלום וברוך הבא לפורום.

רק רציתי לציין שמבחינת טווח מחירים, משתלם יותר ללכת על כונן 200GB. אפשר למצוא כאלה גם ב-500 ש"ח, מחיר ממוצע של כונן 160GB.

פורסם

taotao תעדכן את ה copy paste (חחחחחח) ל "לא משנה איזה דיסק קשיח, חוץ מ WD"

WD הם הדיסקים הקשיחים הכי זולים (מבחינת מחיר ומבחינת האיכות), ומכל הבאנצ'מרקים שעשו לרשימה ארוכה מאוד של חברות דיסקים קשיחים, ה WD תמיד מגיע אחרון.

פורסם

כן גם אני שמתי לב לזה לאחרונה..

אבל עדיין בגדול הם+- אותו דבר..

ומין הסתם על איכות משלמים..(ככה שהם לא סתם יותר זולים מכולם)...

פורסם

+- מבחינת ביצועים בתאכלס? כן, אין הרבה הבדלים, אבל WD ידועים ככוננים דיי רועשים אחרי זמן קצר, עדיין נטו מבחינת בנצ'מארקים הם דיי אחרונים לעומת שאר החברות.

מקסטור דיי מומלץ, סיגגיט אצלי זה אחלה, IBM גם כן אף פעם לא היו לי בעיות איתם וישנם עוד.... WD הייתי שם בתחתית הרשימה ככונן קשיח לאלו שאין כסף.

פורסם

יש לי הרדיסק WD 80 GB PATA 7200 RPM 8 MB BUFFER ואני עכשיו שומע רק רעש מיזערי שמגיע מהמאוורר של המעבד.

פורסם
  • מחבר

הי חברים, תודה על התגובות.

בעיקרון אני גר ממש קרוב ללוג'יק, אז חשבתי לקנות מהם את הסיגייט 160GB. חשבתי גם על המקסטור 200GB שהמחיר שלו די טוב אבל הוא גם לא במלאי וגם אני לא חושב שאצטרך את הנפח הנוסף.

פורסם

לך על הסייגט..(אם אתה רוצה לחכות למקסטור אז תלך עליו)..

תתחדש..

פורסם
  • מחבר

שוב שלום.

עדיין לא הזדמן לי לקנות את הכונן, אך כנראה שזה יהיה היום.

רציתי לדעת האם כדאי לוותר על הסיגייט 160 לטובת 200GB SATA2 של WD או Maxtor (ראיתי שהם זמינים בחנות), או שהאיכות/ביצועים של סיגייט שווה את הויתור מבחינת הנפח?

פשוט המחיר שלהם גבוה רק בשקלים בודדים.

פורסם

אם זה לוותר אז לך רק על הMAXTOR...(הWD יחסית נחות בביצועים לעומת השאר)..

פורסם
  • מחבר

OK. קניתי את הכונן.

לבסוף הלכתי על ה-Seagate 160GB. החלטתי לוותר על קצת נפח (שכנראה שלא אשתמש בו) תמורת האיכות המובטחת.

תודה לכולם על התגובות.

שאלה קטנה, סתם מתוך סקרנות - האם כבל של SATA1 ו-SATA2 הוא אותו כבל?

(מסקרן אותי אפילו שהלוח שלי לא תומך SATA2 :P)

פורסם

כן זה אותו כבל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים