עבור לתוכן

שאלה בקשר לIDE RAID

Featured Replies

פורסם

יש לי 2 הארדיסקים כאשר אחד הוא 30GB 5400RPM והשני 40GB 7200RPM שניהם 2MB CACHE... האם ניתן לחבר אותם בRAID אם הלוח שלי תומך IDE RAID?

ואם כן אז איך?

כמה זה יעזור מבחינת ביצועים?

כי בעיקרון זה הדבר היחידי שמאט את המחשב שלי עכשיו(ההארדיסקים)

פורסם

בעקרון אתה יכול.

אבל אתה תוכל להשתמש באפקטיביות רק ב- 60GB. כלומר 30GB מכל ה- 30GB מהרדיסק הראשון. ו- 30GB מכל 40GB מההרדיסק השני.

זה לא יתן לך תוספת ביצועים גבוהה. זה מסכן מאוד את ה-DATA שלך,היות ושניהם הרדיסקים ישנים, ואם אחד מתקלקל כל המידע הלך.

מה שאני מציע לך, זה למכור אחד מהם, עדיף את ה- 40GB, תוכל לקבל 140/150 שקל תמורתו.

ולקנות 80GB 8MB חדש במחיר של 300 שקל. השקעה של 160 שקל.

או לקנות משומש ב- 200/220 השקעה של 60/70 שקל (גרושים).

בכל מקרה בכל הנוגע להרדיסקים, עדיף כמובן לקנות חדש. ולא לסכן את המידע שלך בפונקציות כמו RAID.

קח בחשבון שתמיד, אבל תמיד הוספת זיכרון תביא לשיפור מהירות מערכת ולירידה בזמני טעינה מהרדיסק. (פחות גישה להרדיסק)

בהצלחה...

פורסם
  • מחבר

כן.. אבל חשבתי בינתיים שיש לי 512MB זיכרון אז לפחות שיהיה לי RAID שיחפה על זה כי נוצר צוואר בקבוק מאוד מאוד רציני...

פורסם

אם תיתן איזו השקעה קצת רצינית תוכל לקנות עוד הרדיסק של 30 או 40 גיגה + בקר RAID 5.

אגב, נראה לי שהלוח שלך תומך ב-RAID 0/1 אבל רק ב-SATA... :-\

עריכה: ב-RAID 5 תקבל רק 60 גיגה אבל גיבוי נתונים+שיפור ביצועים.

פורסם
  • מחבר

יש לי בלוח RAID 0\1 גם לIDE וגם לSATA...

פורסם

אז בעקרון תוכל לעשות מערך RAID 0 שישפר את הביצועים אבל כמו שנאמר כבר לפני לא תהנה מכל המקום ותסתכן בכך שאחד ההרדיסקים נופל ואיתו כל המידע.

פורסם
  • מחבר

מזאת אומרת נופל? ישרף? לא הבנתי... למה בינתיים לא נשרף לי שום הארדיסק...

פורסם

מצטער, התבלבלתי, התכוונתי מערך RAID 1.

במערך RAID 1 העסק הולך כך: סקטור N נמצא על דיסק קשיח מס' 1, סקטור N+1 נמצא על דיסק מס' 2 וכן האלה....

אם דיסק מס' 1 הולך לעולמו כל המידע הולך יחד איתו כי אין לך את הסקטורים הקודמים לאלה שעל דיסק מס' 2.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.... אבל למה שהוא ילך? יענו אני עובד איתו כבר מעל שנה וחצי... איזה דאגה צריכה להיות לי?

פורסם

ממ תראה....

הרדיסק הוא מבוסס על רכיבים מכניים אשר נוטים לאמינות יותר נמוכה מאשר פלאשים (כמו שיש לך בזכרון במחשב)....

פורסם
  • מחבר

טוב אז נגיד ואני רוצה לעשות RAID... איך אני עושה? האם אני צריך למחוק את כל המידע על ההארדיסקים?

תסבירו לי קצת.. תודה.

פורסם
  • מחבר

יש לי את זה גם בחוברת?

פורסם

אם החוברת שלך Revision 1001 לך לעמוד 76.

אם החוברת שלך Revision 2001 לך לעמוד 62.

פורסם
  • מחבר

לפי מה שקראתי אני אהיה חייב למחוק את כל מה שיש לי כרגע על ההארדיסקים.. זה נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים