עבור לתוכן

בעיה בהתקנת דרייבר SATA2 ללוח אם תוצאת ASROCK

Featured Replies

פורסם

שלום רב !

רכשתי לוח תוצרת ASROCK דגם 939NF4G-SATA2. אינני מצליח להתקין את הדרייבר של בקר ה-SATA.

מבקש עזרה ...

תודה !

פורסם

באזיה שלב אתה תקוע בדיוק..

תתקין אותו מהדיסק שקיבלת עם הלוח..

פורסם
  • מחבר

הדרייבר קצת מוזר. אני לוחץ על קובץ ה-install ואז נפתח לי חלון dos prompt ואז נסגר..

ניסיתי להוריד מאתר היצרן- אותו חרא.

פורסם
  • מחבר

בדקתי, הוא מוגדר כ- Enabled.

פורסם
  • מחבר

אם יש פה מישהו שמכיר את הלוח או יש לו כזה לוח זה מאוד יעזור לי

תודה !

פורסם

את הדרייבר אתה אמור להתקין בזמן התקנת הwindows. אם בזמן ההתקנה זוהה ההארד דיסק שלך ולא הייתה שום בעיה אז הכל בסדר ואין צורך להתקין את הדרייבר לאחר שהושלמה התקנת הווינדוס.

במידה ואתה מדבר על השלב של לפני ההתקנה אז אתה צריך להכין דיסקט (או שהגיע דיסקט עם הלוח אם) בו אתה צריך להתשמש בזמן התקנת הווינדוס.

אם תפרט קצת יותר בנוגע לבעיה, האם אתה לפני התקנת הווינדוס, אחרי, מנסה להכין את הדיסקט ולא מצליח וכו' זה עשוי לעזור.

ביי

פורסם

יש לי לוח שלהם ל754 והדרייבר הותקן אוטומטית עם ה WINDOWS.

יש לך את כל העדכונים?

אתה יכול להוריד את הצ'יפסט של NFORCE מהאתר של NVIDIA.

פורסם
  • מחבר

אני עכשיו בשלב שבו כבר מותקן לי ווינדוס.התקנתי גם את ערכת הדרייברים עבור הצ'יפסט של nVidia.

במהלך ההתקנה של הווינדוס הוא לא ביקש ממני שום דרייברים ולא היו שום בעיות.

פורסם

לא כל כך ברור למה אם הכל עובד אתה מתעקש להתקין דרייבר.

על כל פנים את ה INSTALL עליך להריץ מתוך חלון של הדוס ואז הוא יעבוד לך.

עליך להיות בדוס בספריה ששם נמצא הדריבר לתקתק install ו enter .

פורסם

אני עכשיו בשלב שבו כבר מותקן לי ווינדוס.התקנתי גם את ערכת הדרייברים עבור הצ'יפסט של nVidia.

במהלך ההתקנה של הווינדוס הוא לא ביקש ממני שום דרייברים ולא היו שום בעיות.

אם ככה אין לך שום צורך לנסות להתקין את הדרייבר הספציפי הזה, יש לוחות בהם לא ניתן להתקין את הווינדוס כי בלי טעינת הדרייבר ידנית בזמן התקנת הwindows כי ההארד לא מזוהה, אצלך לא היה צורך בכך ואין שום טעם לנסות ולהתקין את הדרייבר הזה לאחר שכבר הסתיימה ההתקנה.

ביי

פורסם
  • מחבר

הסיבה שבגללה אני רוצה להתקין את הדרייבר היא כי אני חושש שללא התקנת הדרייבר הווינדוס יעביד את הדיסק הקשיח במצב IDE ולא במצב sata2.

ניסיתי להתקין את הדייבר דרך חלון של דוס וקיבלתי הודעה "canot set working directory".

פורסם

IDE או SATA זה סוג החיבור, החיבור בין היתר קובע את מהירות העברת הנתונים (ולא נכנס לזה שכיום בכלל ההארדדיסקים עצמם הם אלו שמגבילים את מהירות העברת הנתונים ככה שאפילו מהירות חיבור ה IDE לא מנוצלת במלואה עד כמה שאני יודע) אם ההארד מחובר בחיבור SATA אין שום דרך בה הwindows יעבוד איתו כ IDE, כל העניין עם הדרייברים הוא שבגלל שהSATA הוא תקן חיבור חדש שלא היה קיים ב2001 כשיצא הwindows XP ולכן יש לוחות בהם יש צורך להתקין את הדרייבר מדיסקט בשלב הראשוני של התקנת הווינדוס אחרת ההארד דיסק לא יזוהה ובעצם לא ניתן במצב כזה להמשיך בהתקנה. ברגע שהתקנת את הווינדוס אין לך צורך להתקין את הדרייבר של ה SATA (וכמו שאתה רואה אתה גם לא מצליח) ואין לך מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

אני מודה על המידע החיוני !

אני ארד מהנושא של התקנת הדרייבר SATA.

לא ניסחתי את עצמי נכון כאשר כתבתי שדיסק SATA עובד במצב IDE - אני יודע שIDE הוא שם של קונקטור, הכוונה המקורית הייתה לפרוטוקולי התקשורת שמיושמים בד"כ עם ממשק IDE, לדוגמה Ultra DMA 6.

יש לוחות שמאפשרים להעביד הרד עם קונקטור SATA בפרוטוקול תקשורת Ultra DMA 6 ולא הפרוטוקול SATA.

מה שמיוחד ב-SATA שזה גם שם של קונקטור וגם שם של פרוטוקול תקשורת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים