עבור לתוכן

צריך עזרה בשידרוש מחשב!!!! (בבקשה אנשים טובים)

Featured Replies

פורסם

קודם כל, תודה לך על שהקלקת על ההודעה שלי... ואללה איש טוב

אז ככה, יש לי פנטיום II-300 ישן (5 שנים) עם 128 RAM וכל מיני כרטיסים שונים,כרטיסי מסך,הרדדיסקים וצרבים שאספתי במשך השנים.

אני מעוניין לשדרג לפנטיום 4 חדש באזור ה 1.5GHZ ניסיתי להתעמק בנושא וגיליתי שכל מיני סטנדרטים חדשים צצו להם ואני לא מבין מה מהם טוב למה:-)

אני רוצה לקנות מעבד,לוח אם, זיכרון חדש ומארז.

איזה צ'יפסט כדאי?

אחרי שבחרתי צ'יפסט איזה יצרן מנצל אותו הכי טוב?

מה זה הDDR ו RDRAM ו EEC ומה עדיף לי מכל אלה? וכמה MB?

כמה צריך לעלות לי כל זה ואיפה יהיה הכי זול?

השימושים שלי במחשב הם: משחקים, תוכנות מתמטיות הרבה (MATLAB,ELB למי שמכיר), אופיס ותוכנת עריכת מוזיקה וMIDI (קיובייס,אסיד,סאונד פורג', פרוטילופס,CAKEWALK וכו')

תודה לכם אנשים טובים על שאתם עוזרים לי...

נ.ב.:

אפשר גם לשלוח לי אימייל ב:

DAVIDMAGAR@HOTMAIL.COM

פורסם

אני ממליץ לך בחום לא לקנות מעבדי אינטל, במקרה הזה פנטיום 4. המעבד נחות מהמתחרה שלו מבית AMD ועולה פי ארבע.

פורסם

קודם כל, תודה לך על שהקלקת על ההודעה שלי... ואללה איש טוב

אז ככה, יש לי פנטיום II-300 ישן (5 שנים) עם 128 RAM וכל מיני כרטיסים שונים,כרטיסי מסך,הרדדיסקים וצרבים שאספתי במשך השנים.

אני מעוניין לשדרג לפנטיום 4 חדש באזור ה 1.5GHZ ניסיתי להתעמק בנושא וגיליתי שכל מיני סטנדרטים חדשים צצו להם ואני לא מבין מה מהם טוב למה:-)

איזה צ'יפסט כדאי?

השימושים שלי במחשב הם: משחקים, תוכנות מתמטיות הרבה (MATLAB,ELB למי שמכיר), אופיס ותוכנת עריכת מוזיקה וMIDI (קיובייס,אסיד,סאונד פורג', פרוטילופס,CAKEWALK וכו')

נ.ב.:

DAVIDMAGAR@HOTMAIL.COM

3 יחידות ה-FPU שבמעבדי הAthlonXP יכולות להיות לעזר רב במקרה הזה...  :P

בגלל זה ובגלל שהפנטיום 4 הוא סתם מעבד גרוע הייתי ממליץ:

א. לרדת מהפנטיום

ב. www.hwzone.co.il/specs

ובא שלום על ישראל  ;)

פורסם

איזה צ'יפסט כדאי?

נ.ב.:

DAVIDMAGAR@HOTMAIL.COM

אם כבר אתה צתעקש על פנטיום חכה חודש בערך !! צפויה ירידת מחירים משמעותית!!!!

DDR זיכרון שמשמש את מעבד ה AMD

RDRAM זיכרון שמשמש את ה P4

קנה מזיגזאג!! או פלונטר (ואתה יכול גם לבדוק ב פ**נ**ד**ה)

פורסם

דבר ראשון DDR זה לא זכרון רק ל-AMD זה סוג של זיכרון שעד היום לא היה צ'יפסט של P4 שתמך בו.

זה גם זכרון שנמצא בכרטיסי מסך לרוב.

אם אני לא טועה הפירוש שלו זה Double Data Rate והוא עושה 2 פעולות בזמן פעולה אחד, כלומר אם הוא עובד ב-fsb של 133, הוא בעצם שווה ערך ל-266.

לפנטיום 4 רק כיום צצה תמיכה בזכרונות מסוג זה שהם פתרון יותר זול, אומנם פחות יעיל, אך עדיין שווה יותר מ-SDRAM רגיל.

כל שילוב של SDRAM עם P4 (כלומר צ'יפסט 845) הוא דרעק לא מהעולם הזה.

הצ'יפים שתומכים ב-DDR בשבילו הם SiS 635 אם אני לא טועה, ועוד איזה אחד של אינטל, 845DM או משהו כזה..

זכרונות RDRAM מההתחלה נועדו בשביל פנטיום 4, הם מאוד מהירים ומאוד יקרים ולא שווים את זה.

דבר שני, שכח מפנטיום 4, מעבדי AMD יותר מהירים (אל תתייחס למיהרות שעון!!! היא לא מייצגת ביצועים, מעבד 1600 של AMD שווה ערך למעבד P4 2000, ועולה כמעט חצי ממנו!), יותר זולים, ופשוט יותר משתלמים וטובים.

כל מוכר חנות כמובן ינסה לשכנע אותך אחרת.

חנות טובה היא זיגזיג כמו שכבר ציינו.

ואני מדבר ברצינות, היה לי מערכת מבוססת פנטיום דרעק 4 עד לפני שבוע, עכשיו אני על AMD ומקבל יותר מפי 2 ביצועים לאותה מהירות שעון.

למערכת מבוססת AMD תבדוק את הלינק שנתנו לך קודמי שם יש הצעות למערכות שונות.

מומלץ לוח אם עם צ'יפסט של VIA ה-KT266A.

עריכה: שכחתי, EEC זה זכרון שנועד לשרתים, אתה ממש לא צריך כזה, הוא גם יותר איטי ויותר יקר.

פורסם

אני כתבתי משמשים את ה AMD.

תקרא שוב!!! משמש זה לא פוסל דברים אחרים!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים