עבור לתוכן

מהירות מאוורר ירדה ל- 1460

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום ניקיתי את המחשב ניקוי יסודי, בין השאר פירקתי ושימנתי את צירי המאווררים מאחר והם עשו רעש בזמן האחרון.

לאחר שהפעלתי מחדש את המחשב אני מקבלת אזהרה ב-MBM 5 שמאוורר מספר 2 ירד למהירות של כ-1460 פחות או יותר.

בדקתי ב-AIDA32 ושם מהירות זו רשומה תחת המאווררים של המארז.

איך אדע איזה משני מאווררי המארז הוא הבעייתי? מה יכולה להיות הבעיה ואיך אפשר לתקן אותה?

אני לא יודעת אם זה רלוונטי- למאוורר שמוציא אוויר מהמחשב מלבד החיבור לחשמל יש גם כבל אפור כזה שקצהו קטום ומצופה במעין כיפת פלטיק ירוקה, יכול להיות שיש לזה קשר? צריך לעשות משהו עם הכבל הזה או שזה פשוט אופציה למקרה שאני שמה קונטרולר למאווררים?

עד כמה בטוח להמשיך לעבוד בינתיים עם המחשב?

פורסם

תבדוק בלוח לאיזה חיבורים הם מחוברים...ותאמת את זה בתוכנה...(ודרך אגב AIDA כבר ישנה..תעבור לEVEREST או התוכנה שבאה עם הלוח)..

והכבל "הנוסף" הזה שאתה מתאר "נראה" כמו חיישן חום...(תביא תמונה או סוג של מאוורר שנדע+- על מה אתה מדבר)..

ואתה יכול לבטל את "האזהרות" האלה בתוכנה..(פשוט תעלה תמספר RPM שממנו התוכנה מתחילה להזהיר)..

וזה ממש לא אומר שהמאוורר בעייתי כנראה אחרה הניקוי הטמפ' במארז שלך ירדו...וככה גם הRPM של המאוררים..(חם יותר RPM...קר פחות..)..

פורסם
  • מחבר

הטמפ' לא ירדה, להיפך היא עלתה בערך ב-4 מעלות. בגלל זה אני עם המארז פתוח, רק ליתר בטחון.

הורדתי את התוכנה שציינת הנתונים בה זהים לאלו שב-ADIA32 ו-MBM5.

בנוגע לחיבורים- לא הוצאתי אותם בזמן הניקיון, לפחות לא את אלו של ה-3 פינים (עם חוטים בצבע שחור, אדום, צהוב).

מה צריך לעשות עם החט של חיישן החום? הוא צריך לגעת/להיות מחובר למקום כלשהו?

יכול להיות שבגלל שעכשיו הוא די סתם באוויר, אז כביכול הטמפ' יותר נמוכה ולכן המאוורר יותר איטי?

פורסם
  • מחבר

שמתי את החוט של חיישן הטמפ' ליד המעבד ומהירות המאוורר עלתה קרוב ל-1500 (המהירות הרגילה שלו הייתה בערך 1560-+), אז די ברור שהבעיה כנראה בגלל זה- אז איפה בדיוק צריך למקם את החיישן?

פורסם

lol תבדקי, לא תבדוק. :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים