עבור לתוכן

כרטיס מסך מתחמם בצורה קיצונית ללא סיבה נראית לעין (או מובנת לראש)

Featured Replies

פורסם

ברכות לבביות,

קודם כל ברצוני להגיד שלום רב לכולם מכיוון שזהו הנושא הראשון שלי וההודעה הראשונה שלי בכלליות בפורומים האלה.

עכשיו לנושא,

כרטיס המסך שברשותי הוא XFX 6800GT PCI-E והבעיה איתו שכפי הנראה הוא מתחמם הרבה מעבר לנורמל. אני יודע זאת עפ"י מספר דברים: א. קשה בכלל לגעת בו מרוב שהוא חם. ב. הדרייבר, שעד לפני כמה זמן היה אומר לי שחום הכרטיס הוא כ 60 מעלות צלסיוס טוען עכשיו שחומו 90 מעלות צלסיוס. כמובן שאם זה היה נכון הוא היה נשרף כבר, אבל לא מעניין אותי כמה הוא חם בדיוק, אלא היחס, שקודם לכן הוא היה קר יותר, ועכשיו הוא חם יותר. ג. חבר עם מפרט חומרה כולל כרטיס מסך גרוע בהרבה משלי מקבל ב Benchmark של TrackMania Nations על הפרטים הכי גבוהים כ 100 פריימים לשניה, בזמן שאני מקבל 50.

כמה נקודות חשובות:

א. ניסיתי להחליף דרייברים - לא עזר.

ב. המאוורר שעל כרטיס המסך עובד מצויין.

ג. שאר חלקי החומרה קרים בהרבה כשהממוצע הוא 30 מעלות צלסיוס.

ד. הכרטיס לא OVERCLOCKED הוא על DEFAULT SETTINGS

ה. לא ניסיתי לפרמט, אבל אני לא רואה איך זה יכול להיות קשור...

הנה דו"ח קטן מ EVEREST Home Edition:

--------[ EVEREST Home Edition © 2003-2005 Lavalys, Inc. ]------------------------------------------------------------

Version EVEREST v2.00.335

Homepage http://www.lavalys.com/

Report Type Report Wizard

Computer MAIN

Generator Jay

Operating System Microsoft Windows XP Professional 5.1.2600 (WinXP Retail)

Date 2006-02-24

Time 14:58

--------[ Sensor ]------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sensor Properties:

Sensor Type ITE IT8712F (ISA 290h)

GPU Sensor Type National LM89 (NV-I2C 4Ch)

Motherboard Name Gigabyte K8NF / K8N Ultra / K8NXP Series

Temperatures:

CPU 30 °C (86 °F)

GPU 93 °C (199 °F)

GPU Ambient 60 °C (140 °F)

Maxtor 6B200M0 29 °C (84 °F)

Cooling Fans:

CPU 2519 RPM

System 1548 RPM

Voltage Values:

CPU Core 1.38 V

+3.3 V 3.30 V

+12 V 11.78 V

DIMM 2.54 V

Debug Info V 56 9F CE C0 B8 76 AE A2 (77)

Debug Info T 25 30 70

אשמח לקבל עזרה מכל אחד שחושב שיודע מה יכולה להיות הבעיה ו/או פתרונה, או לקרב אותי למטרה בצורה כלשהי... תודה מראש.

נ.ב. כמעט ושכחתי המפרט של המחשב שלי...

CPU Type AMD Athlon 64, 1800 MHz (9 x 200) 3000+

Motherboard Name Gigabyte GA-K8NF-9 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

nVIDIA nForce4-4X, AMD Hammer

System Memory 1024 MB (DDR SDRAM)

NVIDIA GeForce 6800 Series GPU (256 MB) PCI-E

Maxtor 6B200M0 (200 GB, 7200 RPM, SATA)

המערכת רצה על WINXP

פורסם

כרטיס המסך שלך נדפק, במקרה שעדיין יש לך אחריות תבקש מהחנות להחליף אותו. במקרה שלא, נדפקת.

פורסם

משהו לא הגיוני פה

יכול להיות שמשהו מזייף

כי ב90 מעלות הכרטיס היה כבר נשרף

פורסם

ניקיון יכול לעזור

פורסם

קודם כל דבר ראשון הכרטיס כן יכול להגיע ל90 מעלוף ואף יותר בלי להישרף

עכשיו פיתרון הבעיה תנסה לבדוק שהמאוור והכל שם פועל תנקה מהאבק ותבדוק שהכל תקין

אם גם זה לא עוזר תשקיע 200 שקל בקירור של ARCTIC Cooling תהיה מרוצה

פורסם

לפני שאתה רץ לקנות דברים תבדוק שהמאוורר על הכרטיס עובד , שהוא לא מפוצץ באבק (תנקה אותו) וששום דבר במארז לא מפריע לזרימת אוויר שלו.

פורסם
  • מחבר

כבר סיפקתי מראש תשובות ל 99% מהשאלות שהועלו פה בהודעה המקורית :(

די מאכזב :( :( :(

הזרימה טובה, שאר חלקי המחשב קרים יחסית, ניקיתי את כולו עם שואב אבק בצורה יסודית, המאוורר שלו פועל מצויין...

אין לי שום סיבה לקנות דברים. הוא אמור להיות הרבה יותר קר בלי שום עזרה של שום ארקטיק.

אף אחד לא ענה לעניין :( הדבר היחיד שמעניין אותי זה שאמרו פה ש 90 מעלות צלסיוס זה אפשרי לכרטיס מסך.... אתה מסוגל להסביר בדיוק איך הוא לא היה נמס כבר במצב כזה?

פורסם

ככה זה, כרטיסי מסך זה לא נייר, הם מסוגלים לעמוד בטמפרטורות גבוהות (גם יותר מ 100 מעלות), אבל בכל זאת, 90 זה רותח והכרטיס שלך לא אמור להגיע לחום כזה (עוד במצב מנוחה), בסביבות ה 50 פלוס מעלות נשמע יותר הגיוני.

אתה יכול לנסות כמה דברים:

1) קח את הכרטיס ותקע אותו על מחשב אחר, תראה אם גם שם הטמפרטורות גבוהות, אם כן, לך ותממש אחריות.

2) זה שהמאוורר עובד מצויין לא אומר כלום, אולי הוא קצת השתחרר ולא מקרר כמו שקירר בעבר, תבדוק.

3) תבדוק את הטמרפטורה גם דרך המאפיינים של הכרטיס עצמו (לחיצה ימנית על שולחן העבודה וכו...).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

לא ידעתי שכרטיס מסך מסוגל לעמוד ב 100 מעלות, זה ממש מוזר לי...

בכל אופן, כפי הנראה המאוורר בסדר גמור והוא נמצא במקום, אבל אני לא באמת יכול לדעת ב 100%...

לגבי בדיקת הטמפרטורה, התוכנה הנ"ל והדרייבר של NVIDIA מראים את אותם מספרים, הם לוקחים את האינפורמציה מאותו "SENSOR".

לגבי לנסות אותו במחשב אחר זה משהו שבהחלט אני צריך לנסות ועוד לא ניסיתי.

אני את שומר את האחריות כאופציה אחרונה כי אני רוצה לרדת לסוף העניין כרגיל ^_^

פורסם
  • מחבר

המצב החמיר...

כל פעם שאני מדליק מחדש את המחשב הטמפרטורה קופצת לכמעט 120.. ואז אט אט מתייצבת על 100-110... הצילו :(

פורסם

היי קראתי את ההודעות שלך ומה שאני יכול להמליץ לך זה ככה :

א. שלוף את כרטיס המסך שלך ובדוק באם יש מגע ישיר בין הליבה ובין גוף הקירור !

פרק את גוף הקירור מה PCB של הכרטיס, והסתכל על הליבה ועל המקום המקביל בגוף הקירור בו הוא מתחבר לליבה...

ייתכן והמשחה הטרמית התקשתה או שברחה לצדדים או משהו מעין זה או שבכלל כמעט ואין מגע בין גוף הקירור לליבה.

לא סביר שמשהו נדפק בכרטיס !

כמו כן כמו שידוע לגבי מוליכים למחצה כל עשר מעלות חום מעל הנורמל מכפילים את הבלאי של השבב

(זה עובד גם לצד השני כל עשר מעלות נמוך יותר מאריך את בלאי המוליך...)

תעשה את החישוב לגבי עצמך

נ.ב

בכל מקרה אם יש לך אחריות לך תממש אותה זה סיבה מספיק טובה ואין יבואן שלא מחשיב זאת כבעיה !

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לך על התגובה :)

יש בהחלט סבירות גבוהה שאתה צודק, חשבתי על הכיוון הזה... בכל אופן כנראה שאני לא אבצע את א, אבל בהחלט אנסה לממש את ב...

תודה לכולם, אם מישהו עדיין חושב שהוא יכול לחדש הוא מוזמן...

פורסם

תפרק את הכרטיס ותביט בו טוב טוב, ישנם מספר דברים :

1. האם יש רווח בין צלעות הקירור למעבד (GPU) - האם הצלעות משוחררות ?

2. בקו הכרטיס: האם ישנם כתמים שחורים (או כהים יותר) בגב הזכרונות ?

3. האם יש חיבור MULEX עליו ? האם החיבור משוחרר ?

פורסם

לדעתי הכרטיס נדפק סופית כי : כרטיס בלי שום מאמץ אפ' בלי מאוורר לא מגיע לחום כזה ( אתה אומר שאיך שאתה מפעיל ת'מחשב זה 100 ) , והסיבה של הבלאי נותנת לך סיבה מספיק טובה גם אם תתגבר על הבעיה ללכת ולהחליף .

מה זה : GPU Ambient ?

פורסם

הברבר,

תוציא את הכרטיס מסך שלך מהמארז,

פרק את הקירור שלו,

החזר את הכרטיס למארז

ותראה באיזה יופי זה טס ל-120 אם זה לא יימס....

הכרטיס הפסיבי היחידי שראיתי זה FX5500 שעבד בלי קירור(פנטיום 3 סלוט1 ערום גם נחשב?)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים