עבור לתוכן

איזה כרטיס הכי טוב ל-HD?

Featured Replies

פורסם

אני מחפש את הכרטיס הכי טוב לצפיה ב-HD (כל הפורמטים של HD) והוא לא מיועד למשחקים

מה הכרטיס שהכי מתאים ומה המחיר?

פורסם

תלוי כמה אתה מתכוון להשקיע.

ישנם כרטיסים חדשים (כמו סדרת הX1900 וכנראה גם ה7XXX) שיודעים לבצע פריסה וקידוד חומרתי של H264, שהוא אחד מפורמטי הHD.

מה המעבד שלך?

פורסם
  • מחבר

פנטיום D 920

אני מוכן להשקיע עד 3000

חשבתי על הכרטיס הזה

http://www.leadtek.com.tw/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=199

הוא עולה 1700 וגם יודע להוציא 1080I אבל לא רשום שהוא יודע לקודד H.264 ואם יש אני מעדיף כרטיס שיודע להוציא 1080P

פורסם

לקודד הוא לא יכול, לפענח כן. כל כרטיס יכול להוציא 1080p תמיכה ב1920x1080 בכרטיסי מסך יש כבר כמה שנים טובות. כרטיס מסך לא מסוגל לפלוט interlaced במילא, הוא מוציא פריימים שלמים, רק הTVout הוא interlaced, ואין כרטיס עם 1080p בTVout, אתה יכול לקבל 1920x1080 בDVI/DSUB, אבל יציאת לTV לא, אין תמיכה בHDMI בכרטיסים נוכחיים, וcomposite לא יכול לספק 1080 פרוגרסיב. במילא אין טלוויזיות שתומכות ב1080p מלבד לכמה דגמים שהוצגו בCES, שכמעט ולא ניתנים להשגה, במחירים מטורפים.

כל כרטיס ATi תומך Avivo תומך בפענוח H.264 חומרתי. גם כרטיסי nV מסדרת 7XXX אבל כנראה 7600 ומעלה בלבד בקרוב(או שכבר אינני בטוח על גרסאת הדרייבר) יתמכו בפונקציה הזאת. אולם תשים לב, זה שהכרטיס תומך בפענוח חומרתי, לא אומר שזה עושה זאת באופן אוט', אתה עדיין צריך להצטייד במפענח תוכנתי שתומך בהאצת חומרה.

פורסם
  • מחבר

לקודד הוא לא יכול, לפענח כן. כל כרטיס יכול להוציא 1080p תמיכה ב1920x1080 בכרטיסי מסך יש כבר כמה שנים טובות. כרטיס מסך לא מסוגל לפלוט interlaced במילא, הוא מוציא פריימים שלמים, רק הTVout הוא interlaced, ואין כרטיס עם 1080p בTVout, אתה יכול לקבל 1920x1080 בDVI/DSUB, אבל יציאת לTV לא, אין תמיכה בHDMI בכרטיסים נוכחיים, וcomposite לא יכול לספק 1080 פרוגרסיב. במילא אין טלוויזיות שתומכות ב1080p מלבד לכמה דגמים שהוצגו בCES, שכמעט ולא ניתנים להשגה, במחירים מטורפים.

כל כרטיס ATi תומך Avivo תומך בפענוח H.264 חומרתי. גם כרטיסי nV מסדרת 7XXX אבל כנראה 7600 ומעלה בלבד בקרוב(או שכבר אינני בטוח על גרסאת הדרייבר) יתמכו בפונקציה הזאת. אולם תשים לב, זה שהכרטיס תומך בפענוח חומרתי, לא אומר שזה עושה זאת באופן אוט', אתה עדיין צריך להצטייד במפענח תוכנתי שתומך בהאצת חומרה.

קודם כל תודה על האינפורמציה

בקשר לטלוויזיות שתומכות ב-1080P יש כבר כמה בארץ אבל בכל אופן הטלוויזיה שאני הולך לקנות יש לה רזולוציה 1920x1080 אבל מסוגלת לקבל רק 1080I יש לה חיבור DVI ו-HDMI (דרך אגב זאת הטלוויזיה החדשה של פיליפס http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=434&mode=&order=0&thold=0 )

השאלה מה יקרה אם אני יחבר את הכרטיס מסך ב-DVI אם הטלוויזיה לא מקבלת 1080P

פורסם

קודם כל תודה על האינפורמציה

בקשר לטלוויזיות שתומכות ב-1080P יש כבר כמה בארץ אבל בכל אופן הטלוויזיה שאני הולך לקנות יש לה רזולוציה 1920x1080 אבל מסוגלת לקבל רק 1080I יש לה חיבור DVI ו-HDMI (דרך אגב זאת הטלוויזיה החדשה של פיליפס http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=News&file=article&sid=434&mode=&order=0&thold=0 )

השאלה מה יקרה אם אני יחבר את הכרטיס מסך ב-DVI אם הטלוויזיה לא מקבלת 1080P

האות יוצא בפרוגרסיב, אך אני מניח שיש איזשהו פילטר שמסנן את הפריימים לInterlaced. אחרת שום TV שלא תומכת בפרוגרסיב לא הייתה מסוגלת לקבל אות פרוגרסיב. אני בטוח שבHT.il יכולים לענות לך בצורה יותר מדוייקת על השאלה.

בכל מקרה כל כרטיס של ATi בעל AViVO תומך בפענוח של שני פורמטי הDH הנפוצים כיום WMV-HD וH.264, וכמובן בפענוח שלMpeg4 ו2.

ישנם עוד כל מיני תוספות נחמדות כמו deinterlacing מתקדם. לכרטיסי nVIDIA מסדרה 7 אמור לצאת עדכון דרייברים שיאפשר לכרטיס לעזור בפריסה של H.264 ע"י שיידרים, וגם איזשהו אלגוריתם לdeinterlacing מתקדם שאמור לרוץ בvertex shader. לא ברור מה מזה מוטבע בחומרה עצמה, ומה פשוט משתמש בכרטיס המסך בתור כוח עיבוד נוסף. עד הפיטשר לא יחשף ע"י הדרייברים אין מה להשוות יותר מידי, כרגע לכרטיסים של ATi תומכי AViVO יש יתרון. בכל מקרה פריט נוסף שכדי לך לדעת, אם אתה מתכנן על Blue Ray - HD DVD. כדי לקבל רזולוציה מלאה, אתה תצתרך חומרה שתומכת בHDCP - High-bandwidth Digital Content Protection שיצא עם Vista, כרגע לא nVIDIA ולא ATi(החברה טוענת שכן, אבל היו כמה פרסומים שהתמיכה לא מלאה, העניין עדיין דיי לא ברור) לא תומכות בזה. ולא רק זה אלא גם המסך צריך לתמוך בפרוטוקול החדש, ללא תמיכה מלאה משני צידי המתרס, תקבל רק 25% מהרזולוציה הממשית של הסרט. איבוד 75% מהפיקסלים ישווה את איכות התמונה לזאת של LD DVD. כלומר אם אתה מתכנן מערכת בידור מבוססת מחשב שתחזיק הרבה זמן, תצתרך לחכות לVista ושכל עניין הHDCP יתברר.

פורסם
  • מחבר

אני לא מתכנן לראות BLUE-RAY במחשב אלה לקנות PS3 בקשר לכרטיס אני רוצה אותו בשביל לראות את המחשב על הטלוויזיה באיכות הכי טובה שאני יוכל (כי הטלוויזיה תחליף את המסך הנוכחי שלי) ובנוסף עד שיצא ה-PS3 אני מוריד סרטים ב-HD קבצי TS ו WMV-HD בכל מקרה אני רוצה את התמונה הכי ברורה שאפשר לקבל על גבי הפיליפס?37') שאני יקנה כי זה ישמש גם בתור מסך לעבודה יום יומית על המחחשב

פורסם

כרגע מעבר לכרטיס תומך AViVO אין לי על מה להמליץ לך. לא ברור מתי יצא הפיטשר החדש בדרייברים. וגם אז עד Purevideo-HD לא יהיה משהו שיתחרה בתכונות של AViVO, וכמובן שעדיין לא ברור לאיזה סדרה הPurevideo החדש מיועד. בכל מקרה עד כמה תוכל להשתמש במסך בתור מסך מחשב זה קצת בעייתי. מרחק הצפיה יצתרך להיות דיי גדול, לא משנה איזה רזולוציה תוציא, הDPI של הטלוויזיה יהיה אפסי ליד מסך מחשב. ככה שכל עוד לא תשמור על מרחק סביר תראה פיקסול.

כרגע לדרישות שלך יתאים X1800XT אוX1900XT אם הוא ירד במחיר, כ400 שקלים כרגע מעל התקציב שלך. שניהם תומכים בAViVO בדחיסה ופריסה של מספר רב של פורמטי ווידיאו, כולל פורמטי HD.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים