עבור לתוכן

יש לי בעיה ב-windows xp (לפחות ככה זה נראה)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם - בעיה דחופה!

יש לי בעיה שאני לא מצליח להתגבר עליה - בכל פעם שאני נכנס במחשב לתיקייה המכילה קבצי סרטים

בסיומות avi mpeg וכדומה, האקספלור מודיע לי:

ש"כדי לסייע לי בהגנה על המחשב, windows סגר תוכנית זו".

בהתחלה חשבתי שמדובר בוירוס כלשהו, אבל לפי קספרסקי ו-avg

לא התגלה שום דבר (לפחות הם לא זיהו שום דבר).

נ.ב. היה לי נגן של jet audio במחשב והיום הסרתי אותו... אולי זה קשור לעניין.

תודה לכל העוזרים.

פורסם

שלום

הבעיה שלך היא די נפוצה,היא נובעת מזה שווינדוס כברירת מחדל מציג תצוגה מקדימה של תמונות ושל קבצי מדייה שונים.

לעיתים כאשר הווינדוס מנסה לקרוא קובץ גדול או קובץ לא שלם (זה שהקובץ ירד במלואו לא אומר שמבנה הקובץ תקין ב 100%) האקספלורר מתקשה ליצור תגוגה מקדימה הוא מתנפח בזכרון או פשוט קורס.

לעיתים מדובר לא רק בבעיה של האקספלורר אלא בעיה של קודק מסויים ( DIVX5 וXVID בד"כ) או קובץ של תוכנה שמטפלת בקבצי וידאו (לדוגמא NERO ואולי אפילו ה JET שוגןם שהסרת אם כי לדעתי הסבירות לכך נמוכה) שמפריע.בכל מקרה יש כל מיני פתרונות נקודתיים אבל בשביל זה צריך לזהות בדיוק את הבעיה.בגדול הפתרון הכי פשוט והכי בטוח הוא פשוט להפסיק את התצוגה המקדימה לוידאו ומוסיקה,

על מנת לבטל את התצוגה המקדימה לקבצי מדייה (כך שתמונות הוא כן יציג אבל וידאו ומוסיקה לא)

לך ל start>run>cmd

ושם תכתוב regsvr32 /u shmedia.dll

אגב,אם אתה רוצה להפעיל ולהפסיק את התצוגה בתידרות מסויימת ולא פשוט לבטל אותה וזהו,אני ממליץ שתיצור שני קבצי bat באחד תכתוב את השורה להפסקת התצוגה המקדימה ובשני את השורה להפעלת התצוגה המקדימה וככה תוכל ביתר נוחות להפעיל ולהפסיק אותה.

על מנת להפעיל מחדש את התצוגה המקדימה לקבצי מדייה בצע שוב את אותו התהליך רק שהפעם תכתוב regsvr32 shmedia.dll

אם הבעיה מתרחשת גם בשעת ניסיון צפייה בסרטים דרך נגן או אם הפתרון שהצעתי לא עזר יש כנראה בעיה הנוגעת לקודק "שבור" במקרה כזה תסיר את כל הקודקים הקיימים אצלך (חבילה או בודדים) ותמחק את המחיצה בה הם הותקנו,אחרי ריסטרט תתקין גירסאות מעודכנות יותר של הקודקים.

אני מקווה שהבעיה פשוטה יותר והפתרון הראשון שהצעתי יעזור.

ביי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים