עבור לתוכן

אפשור השימוש ברקע כשמשתמשים ב- Video Post ב- 3dsmax 7

Featured Replies

פורסם

הי! חזרתי קצת ל-3dsmax אחרי הרבה זמן ויש לי איזו בעיה קטנה.

בעיקרון אני מנסה לבנות סצינה בחלל שיהיה לי רקע של כוכבים מאחור אבל כשאני מרנדר דרך ה- Camera ולא דרך ה- Prespective הוא לא מראה את הכוכבים.

הצלחתי להוסיף רקע של כוכבים מתמונה אלב אז התמונה מוחקת את כל האובייקטים בסצנה.

אשמח אם תוכלו לעזור לי ;)

פורסם

לא בדיוק הבנתי - אתה מתכוון ל- post-effect שנקרא starfield או לסתם תמונת רקע?

בעיקרון ב- video-post עדיף לך לא לעבוד עם הסצנה עצמה אלא לרנדר מראש לתמונות (רצוי targa עם alpha channel) ואז לתת ל- video-post לעשות את ה- compositing.

נראה לי שמה שקורה זה שהמקורות השונים לא מסודרים אצלך נכון ב- videon post. אם תשים screenshot של חלון ה- video-post אני כנראה אוכל להגיד לך מה בדיוק לא בסדר.

פורסם
  • מחבר

הנה תמונה שתבין.

ולא הבנתי למה אתה מכתוון עם כל ה- alpha channel,targa וכל זה... יש לך מדריך לזה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

טוב, אז קודם כל - האפקט צריך להיות על הסצנה, ולא אחריה (אתה אמור לבחור את הסצנה ואז לבחור אפקט).

באותו אופן אתה יכול להוסיף את ה- starfield - תבחר את הסצנה, ותוסיף באפקט starfield.

אני לא מכיר מדריכים מהרשת ל- video-post. אני למדתי את זה מספר וזה דווקא הסביר לי הרבה דברים שלא הבנתי קודם ולא ידעתי איך לעשות.

פורסם
  • מחבר

לא כל הבנתי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לבחור את הסצנה", ניסיתי כבר להשים את זה בהיררכיה אבל זה גם לא עבד.

בכל מקרה כשאני מוסיף את ה- StarField הוא כותב לי "not a prespective view"

הנה תמונה -

תודה על העזרה!

פורסם

התכוונתי שכדי להוסיף אפקט אתה צריך לבחור קודם את המקור שעליו הוא ישים אותו.

במקרה שלך המקור הוא Camera01.

אתה צריך לסמן אותו, ואז להוסיף את האפקט (זה נכון גם ל- starfield וגם ל- glow).

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, הוא עדיין אומר לי את זה -

עריכה: הבנתי מה הייתה הבעיה... עשיתי ש- Orthographic Projection יהיה מופעל במצלמה, ועכשיו זה עובד. אבל זה לא שווה אם זה בלי ה- Orthogrpahic Projection, זה נתן לזה זווית שונה. יש דרך שבה Orthographic Projection יהיה מופעל וגם הכוכבים יעבדו?

פורסם

לא נראה לי שה- starfield תומך בזה.

אתה יכול אולי לשים עוד מצלמה נורמאלית (עם פרספקטיבה) שתהיה צמודה למצלמה המקורית שלך, ול- starfield תיתן את המצלמה השניה במקום המצלמה האורתוגרפית.

בכלל, orthographic projection מתאים רק למידול ולתרשימים טכניים. למה אתה מרגיש צורך להשתמש בזה ל- rendering?

בפרספקטיבה יכול להיות שנוצרים לך עיוותים בגלל שאתה משחק בזוית הראיה יותר מדי (היא אמורה להיות בין 40 ל- 60 מעלות בדר"כ)

פורסם
  • מחבר

סבבה הסתדרתי!

חזבתי שה- Orthogrpahic projection נותן משהו מיוחד אבל בסוף זה לא נותן :P

תודה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים