עבור לתוכן

דבר כזה עוד לא ראיתי - הצורב שלי שורט דיסקים !!!

Featured Replies

פורסם

תאמינו או לא. וידאתי את העיניין. אני מכניס דיסק נקי לצריבה, מוציא אותו, יש לו שריטה בסוף הדיסק. בדקתי כמה דיסקים, הוצאתי דיסק מחבילה אחרת, וואלה, אותה שריטה, באותו מקום. איך דבר כזה יכול לקרוא ???

הרצתי בדיקות, הצורב שלי מראה פתאום כמות שגיאות גבוהה מהרגיל.

פורסם

תעביר אצבע על המגש עצמו, אולי איך שאתה שם את הדיסק הוא מקבל שריטה עקב בליטה ממש קטנה.

אתה יכול לנסות לפתוח את הכונן ולהסתכל בפנים אם יש משהו שיכול לגרום לזה, רק אל תגע בעינית, אם בא לך לנגוע בעינית אז רק עם מקל אוזניים ואלכוהול.

פורסם
  • מחבר

תודה, אני אנסה לראות, אני מקווה שלא דפקתי את הדיסקים שלי... אין לי מושג כמה זמן זה כבר ככה...

פשוט מדהים, כל פעם שאני מכניס את הדיסק מחדש, יש עוד שריטה.

איזה מזל שגיליתי את זה עכשיו...

בואנה, עכשיו שאני חושב על זה, הכנסתי לא מעט דיסקים חשובים לאחרונה...

באמת אלוהים ישמור. מעניין מה יכול לגרום לזה. עכשיו כבר יש שבע שריטות :(

פורסם

איך השריטה נראית? האם היא מעוגלת? (כתוצאה משפשוף תוך כדי סיבוב הדיסק בכונן), או שהיא בזוית כזאת שסיבוב הדיסק לא יכול לגרום לה להראות בצורה כזו?

פורסם
  • מחבר

הסריטות על הדיסק בצורה הזו:

(הן לא כאלו עמוקות, כל פעם שאני מכניס את הדיסק ומוציא אותו, עוד שריטה מצטרפת.)

[attachment deleted by admin]

פורסם

תשים לב שכל השריטות פונים בכיוון כזה שזה כתוצאה מסיבוב, על איזה צורב אנחנו מדברים? יש לך עדיין אחריות עליו?

פורסם

אכן בעיה נפוצה נגרמת מחוסר ניסקיון ומאבק הרי מה ששורט את הדיסקים זה האבק והחיכוך ולא "הצורב" הפתרון הוא תחזוקה נכונה של הצורב ושמירה על הניקיון

קח צמר גפן ואלכוהול 90% ומעלה ונקה את המגש בלבד ! אל תפתח את הצורב עדיין אני לא מאמין שזאת הבעיה !!

רק תנקה את המגש זה אמור להסיר את כל השומנים והאבק ומנוע חיכוך של המגש עם הדיסק .

תודיע מה קורה . בבקשה.

פורסם

אלכהול 90 + יגמור לו על המכשיר

פורסם

לא מבין מה הבעייה של אנשים עם אלכוהול, מה חייבים לנקות עם אלכוהול??

אפילו את העינית אפשר לנקות עם טיפת מים וטישו וכמה שתגידו שזה משאיר סיבים\שורט אני עשיתי את זה המון פעמים וזה אף פעם לא שרט שום דבר והכונן תמיד קרא דיסקים כמו גדול אחרי זה.

שלא לדבר על המגש שאותו אפשר לנקות עם כל דבר, אז בשביל מה צריך אלכוהול?

לא נראה לי שזה אבק ששורט את הדיסק כי אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה וראיתי המון כוננים מלאים באבק, ייתכן שיש משהו בתוך הכונן שגורם לשריטות, אני הייתי מחליף אותו או מפרק אותו לגמרי ועושה לו ניקוי יסודי + בדיקה פנימית כדי לראות מה שורט את הדיסקים.

פורסם

לא מבין מה הבעייה של אנשים עם אלכוהול, מה חייבים לנקות עם אלכוהול??

בוא אני אתן לך הסבר קצר ... אתה מוזמן לבדוק זאת...

קודם כל את המידע שלי על ניקיון ותחזוק רכיבים אני משיג מאנשים שעובדים בתחום האלק' ועובדים בייצור מוצרים שונים דומים ...

אז ככה :

אלכוהול הוא אחת התמיסות היותר זולות ו"עושות את העבודה" בנושא של ניקיון ברמה הגבוהה ביותר שכזה נוגע לרכיבים ...

מי שלמד קצת כימיה בטח יכול להסביר זאת יותר ממני בכל אופן אלכוהול הוא חומר נספג ומתאדה באופן מהיר ביותר בעוד שלמים יכול לקחת ימים להתאדות

אלכוהול מתאדה תוך כמה שניות ( אתה מוזמן לנסות את זה שפוך בקבוק אלכוהול על הרצפה ושפוך בקבוק מים ותראה מה יתאדה מהר יותר ...)

לכן אם ינקה את המגש עם סמרטוט של מים לא רק שיגרום סיכון לצורב שלו כי מים מוליכים חשמל מצוין ! אלא גם ילכלך את המגש יותר ממה שהיה !

כי מים ושומן לא מתחברים ! ראה דוגמא ( קח שמן קח מים שפוך לאותה הכוס ושים לב שהשמן נשאר למעלה ! )

עכשיו אתה שואל מה הקשר שומן ? בדר"כ אנשים נוגעים בדיסקים הדיסקים נוגעים במגש הדיסק מסתובב במהירות ומעיף את רוב השומן והלכלוך למגש לכלוך שנשאר על הדיסק יגרום לשריטות רבות כאשר הדיסק מסתובב במהירויות כאלו ...

מקווה שאתה מבין עכשיו עכשיו למה אלכוהול ולא מים

ובקשר לאלכוהול 90% הוא עדיין לא הרג אף אחד אם בטח לא בני אדם ( ששותים סמירט עם 95% אלכוהול ) נכון שכמות גדולה תהרוג ב"א אבל בטח לא פלסטיק אני חושב שפה התבלבלת עם אצטון שאוכל פלסטיק לארוחת צהריים לאחר שהוא נשאר עליו למשך כמות זמן מסוימת ( שוב אתה מוזמן לבדוק קח פלסטיק קח אצטון טבול את הדיסק באצטון ושים לב מה קורה לפלסטיק האצטון אמור לפרק אותו לאט לאט ... )

מקווה שהשכלת והפנמת ... בבקשה...

פורסם

אם גם הניקוע לא עוזר אז אולי יש בעיה במנוע המסובב את התקליטור - אולי הציר יצא מאיזון לכן נשרטים הדיסקים באותם נקודות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים