עבור לתוכן

חלודה, איך?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי לאחרונה שעון של רולקס מאבא. השעון עצמו אמור להיות אמיתי מלבד המנוע של השעון שהוא לא מקורי [אך עדיין בהנעה עצמית אז לא כ"כ משנה...].

רציתי סתם לברר את סוג המתכת של השעון כדי להיות בטוח שהוא באמת "אחד על אחד" , כלומר, הזיוף טוב ורק המנוע לא מקורי, אז לקחתי חלק מהרצועה כדי לבדוק אם היא מתחלדת. כדי לעשות זאת, שמתי את החלק הזה בכוס ומלאתי מספר טיפות של מי ברז עד שזה כמעט כיסה את כל החלק.

האם פעלתי נכונה ותוך כמה זמן אמורה להיווצר החלודה?

עוד משהו קטן - אם השעון מתחלד, מה אוכל לעשות כדי לשמור שלא יתחלד? האם יש איזשהו חומר שאוכל למרוח על השעון?

תודה מראש.

עריכה : האם יש דרך אחרת טובה ומהירה יותר לבדיקה הנ"ל?

המידות של החלק הם 1X1.7X0.3 והמשקל הוא 3.7 גרם בערך לחלק והמתכת לא ממש רכה אך רגישה לדקירות של סרגל מעט.

פורסם

תבדוק אם הוא מתמגנט אם כן אז זה ברזל או סגסוגת עם ברזל הסיכוי שזה יחליד עולה אבל לא בטוח..

חוץ מזה אם זה אמור להחליד אז זה יחליד לך במים אחרי יומיים ככה..

בשביל להגביר את המהירות של ההחלדה צריך להזרים חמצן למים אני בטוח שאתה לא יכול לעשות את זה אז תמתין..

ובשביל למנוע החלדה תצטרך למרוח כל חומר שומני שדוחה מים כמו שעווה אבל כיוון שזה לא נוח וזה לא לעניין תצטרך לדאוג שהוא לא ירתב..

פורסם
  • מחבר

זה מתמגנט אבל אחרי השוואה שעשיתי, אין זה מתמגנט באותו החוזק שברזל רגיל [לדוגמה ממברג או סרגל] מתמגנטים... המגנוט הוא מאוד מאוד חלש, מכאן :

1. סגסוגת של ברזל

2. ברזל מצופה במתכת שלא מתחלדת

את זה רק זמן יגיד.. אני אחכה לתוצאות עם המים

ד"א, יש לי את המכונה שמזרימה אוויר לאקוריום, האאם כדאי למלא את הכוס עד הסוף ואז לשים את הצינור של המשאבה בכוס? כלומר, התוצאה תאה מהירה יותר?

עריכה :

יש גם את חומרי הניקוי עם החמצן הפעיל. האם זה יעזור?

פורסם

יותר אפקטיבי לכסות את החלק במטלית ספוגה במיים.

אם אני לא טועה אז גם טיטניום מתמגנט בתרכובות מסויימות.

הסרגל לא עשוי מברזל אלא מפלב"מ, ובכו מקרה, אתה לא יכול למדוד את מידת ההתמגנטות, ויש כמה אלפי נתכים של ברזל ככה שהמגנט זה לא השיטה הכי יעילה... ואם כבר, אז גם פלב"מים יש יותר מעשרה סוגים, ככה שגם את זה אתה לא יכול לברר בדיוק.

מה בדיוק אתה מנסה לברר?

פורסם

בקיצור אחי עבדו עליך חחחחחחחחחח.....

סע לתאילנד תקנה זיוף של רולקס ב-150 שקל, שאפילו שען מקצועי פה לא ידע לקבוע אם הוא זיוף........מה אתה אוכל סרטים????

פורסם
  • מחבר

יותר אפקטיבי לכסות את החלק במטלית ספוגה במיים.

אם אני לא טועה אז גם טיטניום מתמגנט בתרכובות מסויימות.

הסרגל לא עשוי מברזל אלא מפלב"מ, ובכו מקרה, אתה לא יכול למדוד את מידת ההתמגנטות, ויש כמה אלפי נתכים של ברזל ככה שהמגנט זה לא השיטה הכי יעילה... ואם כבר, אז גם פלב"מים יש יותר מעשרה סוגים, ככה שגם את זה אתה לא יכול לברר בדיוק.

מה בדיוק אתה מנסה לברר?

מנסה לבדוק אם השעון יכול להתחלד. יש המון סוגי זיופים של רולקס אך זה אמור להיום ה"זיוף הטוב ביותר" שכאמור, רק המנוע לא מקורי. רציתי לברר אם זה אמת על פי הנתון שכל הזיופים הרגילים של רולקס נוטים להתחלד.

לקחתי את הרולקס האמיתי ואת המזוייף והם באמת אחד על אחד ובאמת הם במשקל דומה. האמיתי לא יהיה אצלי בזמן הקרוב [לא חשבתם באמת שייקנו לבן אדם בן 16 שעון במחיר זה 30 אלף שקל]. חבל שלא בדקתי אם האמיתי גם מתמגנט... חשוב לציין גם שהצבע של המתכות היה בדיוק אותו דבר, אותו ברק אפילו.

עריכה :

עידן יא מעפן, למה נראה לך ששען, בעל מקצוע, לא יוכל להבדיל בין זיוף או מקורי? אפילו אני הצלחתי להבדיל עם זיוף מתאילנד שעולה, אם אני זוכר במדויק, 80 דולר.

בקיצור, אל תחפור.

עוד משהו - אי אפשר לדעת לפי המידות של המתכת והמשקל אם זה ברזל או טיטניום?

וגם חשוב לציין כי לאחר שבדקתי עכשיו, נדמה לי שרק חלק מהחלק שמרכיב את הרצועה מתמגנט. כל חלק מורכב משלושה חלקים קטנים, שניים בצדדים באותו גודל ואחד מרובע באמצע ונראה לי שרק הוא מתמגנט או אפילו רק הציר בפנים...

פורסם

את זה אפשר לסדר ע"י ציפוי זול...

רק שתדע, אם הוא מתחיל להחליד, אז הוא לא יעצור... גם אם תשייף אותו ותצפה אותו בלקה נגד חלודה הוא ימשיך להחליד מתחת לציפוי...

פורסם
  • מחבר

בגלל זה אני השתמשתי רק בחלק מהרצועה, חלק שהשען הוריד כדי להקטין את הרצועה לעובי של היד שלי.

פורסם

עים אתה רוצה להחליד את השעון מהר תפלח (גנוב) מחדר מדעים בבית ספר חומצת מימן תערבב עים הרצוע ואל תינשום את מה שיוצא כי זה מסוכן ודליק המתכת תיתחמצן בשניה ויהיה לך חלודה

פורסם
  • מחבר

אני רץ לעשות את זה :screwy::kopfpatsch:

אתה רוצה להרוג אותי אה?

בקיצור, תודה על הכוונה אבל אני אעדיף כבר לחכות עד שהמתכת תחליד בצורה הרגילה, אם תחליד.

פורסם

כל דבר מחליד... מידת הפגיעה ביחס לזמן זה מה שעושה את ההבדל...

פורסם

טוב סבבה אגב אתה מפגר שקנית ב80 דולר עים זה היה בתאילנד

אני קניתי דגם חדש שראיתי בעיתון צבע זהב וכסף הוא רצה 100 דולר והורדתי אותו ל20 דולר זה ממש קל להוריד אותם אתה שואל כמה זה עולה הוא עונה ואז אתה עומד לידו והוא לאט לאט מוריד נגיד הוא הגיע ל 50 אתה אומר 20 וסגרנו בהצלחה למי שיקנה ;)

פורסם
  • מחבר

חחחחחחחחחחחחחחחח

לי סיפרו שהם פגשו איזה איש אחד שמישהו סיפר להם עליו והוא הוציא להם את הקטלוג את רולקס, הם בחרו שעונים ואז הוא הוציא להם מקום סתר בתוך קיר בתוך ארון [יש חור בארון שמוביל לקיר] את השעונים, התווכחו קצת על המחיר וקנו....

טוב אז הגעתי לממצאים, תודה לכולכם.

אז ככה :

כל השעון עצמי עשוי ממתכת שלא מחלידה, מתכת דיי קלה, כנראה טיטניום. היא לא מתמגנטת. מה שכן מתמגנט הוא - נכון סיפרתי לכם שכל חלק שמרכיב את החלקים הקטנים של הרצועה עשוי משלושה חלקים קטנים? אז כפי שחשדתי, יש שתי מוטות קטנים המחברים בין החלקים והן עשויות ממתכת. המים בקושי הצליחו להגיע לשם אך כנראה שעדיף שלא אכנס עם השעון למים... חשבתי על זה ואפילו שלאחר כמה זמן אם תהיה חלודה אוכל להחליף את הרצועה.. זה לא משהו רציני :-)

אציין גם כי גם התחתית של השעון מתמגנטת אך בבדיקה מדויקת יותר מצאתי כי בעצם כל השעון עצמו עשוי ממתכת לא מתמגנטת ומכאן לא מתחלדת וכנראה שהמגנוט הוא בגלל המנוע בפנים.

תודה לכולכם על התמיכה. אני יודע שקצת נסחפתי עם הבדיקה הזאת אבל סתם רציתי לבדוק... Just in case

עריכה :

אגב, מי לעזאזל אמר לך שזה מתאילנד? לא חושב שמוכרים של חיקויים כאלה.. בכל אופן, תודה. בפעם הבאה שאני אהיה בתאינלד אני אדע איך להתווכח [נגדיר את זה כ"ויכוח ישראלי"].

יום טוב!!

פורסם

טוב נו כניראה אני חשבתי על תאילנד ואז חשבתי תקנית מישם טוב עים תירצה ליקנות שעון ממקום שמוכרים בו זיוף.גנוב תידע איך ליקנות שעון מזוף\גנוב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים