עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Viewsonic P97f+SB

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני יודע שהפסיקו לייצר את הדגם הזה + הפסיקו לייצר את שפורפרת DiamondTron.

האם למישהו יש מושג אם נשאר מקום בארץ שעדיין ניתן להשיגו ? ליבואן נגמר המלאי..

או לחילופין אם למישהו יש רעיון היכן ניתן להשיגו בחו"ל ?

פרט לזה אם יש לכם הצעה למסך יותר טוב או שווה ערך שניתן להשיג בארץ, אנא פרסמו תגובה..

המחיר זה לא שיקול רק האיכות

תודה מראש,

נועם

פורסם

יש סיכוי שאתה מתעניין בLCD?

פורסם
  • מחבר

לא ממש, כי אני צריך מסך למשחקים ומשחקים ב LCD רצים פחות טוב...

פורסם

לא ממש, כי אני צריך מסך למשחקים ומשחקים ב LCD רצים פחות טוב...

שטויות במיץ שהיו נכונות לפני שנתיים.

פורסם
  • מחבר

תראה שתי עובדות פשוטות מאוד:

1. רזולוציה - ל LCD יש רזולוציה אחת שבה הוא רץ הכי טוב, בשביל מסך 19 אינטש זו רזולוציה של 1280x1024. בשביל להריץ משחקים ברזולוציה כזאת אני צריך מחשב יותר חזק וכרטיס גרפי יותר חזק ממה שיש לי כרגע.

2. קצב רענון - 2 4 6 8 ms - גם הכי נמוך שמציעים כיום 2 ms, גם הוא לא משתווה לאיכות של מסך CRT. אם תשווה אתה תשים לב איך המשחק רץ בצורה יותר טובה על CRT.

פורסם

כל דבר מתחת ל16MS לא נראה לעין האנושית. אין גוסטינג במסכי LCD כבר שנתיים.

לגבי רזולוציה נאטיבית - נכון בעיקר לטקסט. לא כל כך למשחקים.

אתה נצמד לדברים שהם חצאי אמיתות ואולי היו נכונים לפני שנתיים.

אם היית מדבר על בעיית הקונטרסט, על בעיית תצוגת שחור, מילא. אבל הבעיות שהזכרת לא רלבנטיות.

אני מציע שתחשוב טוב, וגם שתקרא את מה שכתבתי בפורום מפרטים בת'רד שנקרא "המדריך להרכבת מפרט" בראש העמוד, תחת סעיף בחירת מסך.

ושוב, גם אם אתה מתעקש על CRT, לא בטוח שתוכל למצוא מסכי 19" ששווים את הכסף.

פורסם

אל תקשיב לLCD פאנבויס, משחקים לא עובדים טוב בLCD כמו שהם עובדים בCRT, הם אף-פעם לא יעבדו טוב בLCD כמו שהם עובדים בCRT. אולי הטכנולוגיה הבאה תהיה מוצלחת יותר

http://www.galtech-it.net/Product.asp?productid=375

זה מה שהחיפוש בזאפ העלה.

הייתי ממליץ לקנות מסך CRT איכותי לפני שמפסיקים לייצר אותם, לי כרגע יש 17" איכותי למדי (ViewSonic G75f) ואני מתכוון לקנות דגם 19" בשנה הקרובה למרות שאני מתגייס כי אני יודע שלאחר-מכן אני כבר לא אמצא מסך שכזה.

פורסם

קודם כל, אני לא פאנבוי. אני אישית משתמש באחד ממסכי ה-CRT הטובים בשוק שעדיין נמכרים - הG90F+.

קניתי אותו לפני שנתיים בדיוק, ואני לא מצטער. נכון לאז, ב1600 שקל לא יכולתי לעשות בחירה יותר טובה, במיוחד כשמסך LCD עם מינימום 16MS של חברה לא מהשורה הראשונה - כמו יונדאי לדוגמא, עלה למעלה מ-2500 שקל.

היום? LCD בלי שום שמץ של ספק. במיוחד ב-2000 שקל. בחיים לא הייתי קונה בסכום כזה ענק מסך מטכנולוגיה מיושנת עם כל כך הרבה חסרונות.

ואתה יודע מה? תקרא את זה, ותגיד לי אם יש ולו שקר בודד בכל הפסקה הזאת:

מסך:

זהו אולי הרכיב החשוב ביותר בתקציב מחשב חדש. המסך הוא הרכיב עם אורך החיים הגדול ביותר, בממוצע 5 שנים. השקעה במסך פירושה השקעה לזמן ארוך. כרטיס המסך שלכם יהיה גרוטאה תוך שנתיים, אך המסך ישאר לנצח במונחי חומרה. לעניות דעתי, השקעה במסך קודמת להשקעה ברכיבים אחרים.

כיום מסכי LCD הפכו אטרקטיביים יותר, כאשר מחיר המסכים הטובים מתחיל בסביבות 1600 שקלים, וניתן למצוא מסכים סבירים החל מ-1400 שקלים.

נכון, מבחינת איכות תמונה מקסימלית, מסכי CRT איכותיים מהשורה הראשונה יתנו ביצועים טובים יותר ממסך LCD איכותי בגודל זהה, כשזה נכון בעיקר לבעיית הקונטרסט של מסכי LCD, בעיה טבועה בטכנולוגיה. כמו כן הבהירות הנמוכה... שכן צריך להבין איך LCD עובד: יש פאנל פיקסלים שמסנן אור, לא יוצר אותו. יש למעשה נורת פלורסנט מאחורי הפאנל המהווה את מקור האור. ניתן להגביר את הבהירות, אך זה יהיה על חשבון הקונטרסט הבעייתי מלכתחילה.

כמו כן חוסר האדפטביליות של המסכים לרזולוציות לא נאטיביות יכול להוות בעיה במשחקים, במיוחד אם הכרטיס שלך מיושן ולא מספק את ה1280*1024 הסטנדרטי. התמונה תראה הרבה פחות מאופטימלית...

לעומת זאת, מבחינת חדות, זמן תגובה, זוויות צפיה, אין שום בעיה במסכי הLCD של היום.

כמובן שקיימים גם יתרונות רבים ל-LCD: אורך חיים מצויין, תמונות לא יכולות להיצרב, פונקציות כמו PIVOT שהן שימושיות ומגניבות, צריכת חשמל אפסית יחסית ל-CRT, לא מפזר קרינה (מסכי CRT מפזרים קרינה לצדדים), לא מפזר חום יחסית, והכי חשוב: לא מרצד, מקור האור קבוע, ולכן לא מעייף את העיניים בעבודה ממושכת, ולא גורם לכאבי ראש.

אין צורך לכייל LCD ולהתאים את התמונה שלו, אין צורך להתעסק עם טרפזים וקוי אורך ורוחב - התמונה מתאימה למסך תמיד.

כמו כן, החיבור הוא דיגיטלי ואין אובדן איכות תמונה.

מסכי LCD משאירים לכם מלא מקום על השולחן לסדר את הפיצ'עפקעס שלכם Wink, והם לא שוקלים טון כמו מסכי CRT, אז אפשר לנייד אותם בקלות.

לרוב הם גם מעוצבים להיות מושכים לעין ומהווים מעין סמלי סטטוס...

אבל, למרות היתרונות והחסרונות של כל טכנולוגיה שמאזנים את עצמם, היתרון הבולט של CRT כבר איננו: המסכים באותו גודל ומאותה רמת איכות יעלו אותו דבר.

מסך CRT 19" (בעצם, 18" נטו) מאיכות טובה באמת יעלה 1900 שקלים (סדרת P של VIEWSONIC, המסך של IIYAMA ששכחתי את דגמו אך היה פופולארי ביותר עד לפני שנתיים, LG F900P).

מסך LCD 17" (גודל נטו) כמו ה-LG 1780Q, מהמעולים בטווח המחירים שבו הוא נמצא, יעלה בערך אותו דבר.

תעשו את החשבון לבדכם, מי ירצה לקנות מסך CRT בימינו?

גם אם מישהו יחליט לקנות CRT, אין זה אומר כי יוכל למצוא מסך כזה בקלות. רוב היצרנים כבר מזמן עברו ל-LCD בגלל הביקוש הרחב יותר. מתוך יצרני השפורפרות אני לא בטוח שנותרו יותר ממה שניתן לספור על יד אחת, לעומת עוד ועוד פסי יצור לפאנלים של LCD שקמים כל הזמן.

ישנן מעט מאוד אופציות למסכי CRT, מהדגמים שהזכרתי לא מצאתי בכלל את הIIYAMA בזאפ, ובכלל רוב מסכי ה-19" (מתוך סך הכל 22 דגמים שמוצעים שם נכון לרגע זה) הם דגמים "מאותגרים איכותית" של AOC ושל MAG, כאשר כל LCD בינוני (כמו הדגמים הטובים של BENQ) טוב מהם משמעותית.

רק במערכת תקציבית ביותר שלא נועדה לדבר מלבד עבודה באופיס ניתן להמליץ בלב שלם על מסך CRT, כאשר ישנם דגמים ספורים שמומלצים (ויש שיגידו דגם אחד בלבד), ואז מדובר על מסך 17" שעולה בסביבות 700-800 שקלים.

באופן כללי לגבי פירמת המסך, ומפני שמדובר על רכיב עם חיים ארוכים, מוטב לקחת מותג מומלץ כגון VIEWSONIC, LG, SAMSUNG, SONY, NEC, BENQ, ולהשמר מיצרנים סינים מוזלים כמו PROVIEW, PROVISION, MAG, AOC ודומיהם.

פורסם

אני מעדיף לשבת ולכוון את התמונה שלי בכל רזולוציה מחדש ולקבל תמונה מרצדת (למרות ש100 הרץ ומעלה זה לא ממש מרצד ומעייף) בשביל לקבל את הגמישות והאיכות של CRT. תמונה נצרבת? אורך חיים? אתה מדבר על מסכי CRT של היום או מסכי CRT של לפני 20 שנה? ישנה יותר סבירות שישרף לך פיקסל במסך LCD מאשר שתצרב לך תמונה על מסך CRT.

נכון, נהיה יותר ויותר קשה להשיג מסך CRT איכותי, את המסך שלי למשל כבר לא מייצרים, גם לא את מסכי הCRT המעולים של iiyama, אני מעדיף להשתמש בCRT כל עוד אני יכול, כי מבחינת ביצועים נטו, CRT >> LCD.

אם אתה רוצה להיות מוגבל לרזולוציה אחת וצבעים שאינם מדויקים בשביל נוחות? בבקשה תקנה LCD ותהנה ממנו, בכיף.

בתור מישהו שיש לו מסך CRT איכותי אתה אמור לראות לבד את ההבדל בתמונה. בכל-פעם שאני משחק במחשב עם מסך LCD אני מקבל את אותה תחושה שאני מקבל כשאני משתמש בעכבר עם 400DPI, המשחק מרגיש sluggish, ולא משנה אם זה ברזולוציה הטבעית של הLCD או לא. אין מה להשוות מבחינתי בין LCD לCRT כשמשחקים, ובתור גיימר צר לי לשמוע שמסכי CRT נעלמים מהשוק ואלו שנשארים הם הדגמים הגרועים, אני מקווה שאחת מהטכנולוגיות הבאות תהיה קצת יותר מוצלחת מLCD, כי LCD הוא בהחלט לא הפתרון לכאלו שרוצים מחשב למשחקים.

פורסם
  • מחבר

בתור מישהו שיש לו מסך CRT איכותי אתה אמור לראות לבד את ההבדל בתמונה. בכל-פעם שאני משחק במחשב עם מסך LCD אני מקבל את אותה תחושה שאני מקבל כשאני משתמש בעכבר עם 400DPI, המשחק מרגיש sluggish, ולא משנה אם זה ברזולוציה הטבעית של הLCD או לא. אין מה להשוות מבחינתי בין LCD לCRT כשמשחקים, ובתור גיימר צר לי לשמוע שמסכי CRT נעלמים מהשוק ואלו שנשארים הם הדגמים הגרועים, אני מקווה שאחת מהטכנולוגיות הבאות תהיה קצת יותר מוצלחת מLCD, כי LCD הוא בהחלט לא הפתרון לכאלו שרוצים מחשב למשחקים.

אני מסכים איתך לחלוטין, בתור גיימר אמיתי שרוב הזמן שלי אני משחק קוואיק 3 אין בכלל מה לחשוב פעמיים, CRT עדיף לאין שעור.

מה שממש מבאס אותי זה שלפני חודשיים-שלוש הייתי עדיין יכול להשיג את הדגם הזה בארץ ועכשיו כנראה כבר לא..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.