עבור לתוכן

טלויזיית LCD כמסך קבוע?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי טלויזיית LCD 32" בסלון, וכשאני מחבר אליה את המחשב הכל נראה נהדר ותענוג לעבוד עליה. מדובר בדגם לא יקר של מאראנץ, LC3250EX.

אבל לרוב המחשב נמצא אצלי בחדר, מחובר למסך CRT מצויין - G90F+ של וויוסוניק.

כמו כן יש לי טלויזיה בחדר, 21" ישנה של JVC על זרועות ברקן, ומערכת סטראו ישנה גם היא של שארפ שמשמשת לרמקולים.

עכשיו תעשו את החשבון לבד - מסך 19" CRT, טלויזיה 21", מערכת מגודלת - כל זה תופס המון המון מקום ונמאס לי.

עכשיו עקב הניסיון הטוב שלי עם הטלויזיה בסלון, חשבתי שיהיה נחמד לעשות משהו דומה בחדר - ושמתי עין על דגם 26" של סמסונג (LA26R51B) עם נתונים טובים והרבה חיבורים, שראיתי בחנות והתרשמתי ממנו לטובה. הקטע המצחיק זה שבזאפ המחיר הכי זול שלו הוא 7500 שקל, אבל במכירות פומביות ברחבי האינטרנט תוכלו בקלות להשיג אותו במחיר של 5150 (שזה הכי נמוך שראיתי) כולל משלוח, סכום ריאלי לחלוטין לדעתי כהוצאה שתעיף לי את כל תופסי המקום מהחדר...

השאלה היא, האם באמת כדאי להשתמש בטלויזיה בתור מסך באופן קבוע? מה ההשפעה על אורך החיים של המוצר? יש איזשהן קונרא אינדיקציות שאני לא מודע אליהן?

אני יודע שכשזה קשור לפלזמות זה NO NO גדול בגלל צריבת תמונות, אבל זה לא בעיה ב-LCD. האם שימוש של כ-8 שעות ביום יהרוס את המסך? אורך חיים מומצע של LCD הוא 50,000 שעות, בחשבון פשוט, זה יוצא כמעט 17 שנים של שימוש. אבל מה לגבי פיקסלים שרופים?

אשמח לעצה ממישהו שעשה את זה או ממישהו שבקיא יותר בנבכי הטכנולוגיה.

תודה!

פורסם
  • מחבר

טוב חברים. עברו חמישה ימים. לדעתי זה מצדיק *באמפ*

מישהו רוצה להגיב בכל זאת? למסור ד"ש לאח שלו שמשרת בשטחים והוא גיבור שומר ישראל?

פורסם

אם אתה מסתדר עם הרזולוציה הנוראית אז אין בעיה

פורסם
  • מחבר

אם אתה מסתדר עם הרזולוציה הנוראית אז אין בעיה

1366*768 זה נוראי? אני חי טוב מאוד עם 1280*960, זה לא כזה הבדל :|

תסביר את עצמך.

פורסם

אתה מודע לכך שיהיה "מריחת תמונה" נוראית בסרטים ובמשחקים נכון?

אם אתה רוצה מסך גדול במיוחד(30") שמציג סרטים ומשחקים באופן מושלם לך על ה DELL3007FPW רק שהוא יעלה לך כמו בית

פורסם
  • מחבר

עם 8MS? אין סיכוי. במסך בסלון יש 8MS G2G שזה אמור להיות משהו כמו 16MS אמיתי, ואני לא רואה שום מריחה, לא במשחק ולא בסרט. על מה אתה מבסס את מה שאתה אומר?

אני לא מחפש 30" אני מחפש 26". זה חדר שינה, לא סלון עם 5 מטר מרחק צפיה.

פורסם

אני חושב שהוא יתכוון לעינין של הניטיב רזולוציון במסכי LCD

ולא למריחות שאתה מיתכוון

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהוא יתכוון לעינין של הניטיב רזולוציון במסכי LCD

ולא למריחות שאתה מיתכוון

אתה חי בסרט, אין מריחות בגלל נייטיב רזולושן, יש איבוד חדות. הפעם היחידה שראיתי מריחות זה לא היה קשור לרזולוציה אלא לסוג חיבור. עם RF זה נוראי, גם עם 21PIN. עם קומפוננט? D-SUB? DVI? בחיים לא ראיתי מריחה, גם לא ברזולוציות לא סטנדרטיות. טקסט היה פחות קריא (דרש יותר מאמץ לקרוא, ובכל מקרה בווינדוס אני אשתמש ברזולוציה נאטיבית), ובמשחקים לא היה שום הבדל, וכל מי שראה את HL2 פשוט נפעם. ובHL2 השתמשתי ברזולוציה רחבה לא נאטיבית - משהו יחסית נמוך, אני אבדוק ואעדכן.

השאלה שלי הייתה לגבי אורך חיים או פגיעה במסך.

פורסם

1366*768 זה נוראי? אני חי טוב מאוד עם 1280*960, זה לא כזה הבדל :|

תסביר את עצמך.

הבלאי היחיד שיכול לקרות לטלוויזיה כתוצאה מהשימוש זה שאתה מקצר את חיי המנורה - אבל זה כמובן יקרה בכל מסך LCD.

אגב, גם ב LCD אתה יכול לצרוב את התמונה על המסך אז כיבוי מסך כאשר אתה לא משתמש בו מומלץ.

בכל מקרה, בנושא הרזולוציה.

אתה יכול לחיות מצויין ברזולוציה 1280 על 960 ב CRT 19 אינצ' (למרות שגם זה קצת גדול לטעמי), אבל אל תשכח שהמסך LCD הרבה הרבה יותר גדול מה CRT.

אז אתה מתכנן לעבוד עם מסך בעל שטח פי שלוש ברזולוציה יותר נמוכה?

אני חושב שזה לא רעיון טוב.

זה בסדר למשחקים נניח, אבל לא לצורך עבודה שוטפת.

פורסם
  • מחבר

זה תלוי מרחק לא? אני מתכוון לעבוד במרחק 1.2 מטר, כרגע אני עובד במרחק 40 ס"מ. אתה לא ממש יכול לעבוד במרחק של פחות ממטר ממסך בגודל כזה.

בכל מקרה, שנינו צודקים ושנינו טועים לגבי צריבת תמונה על LCD. זה אפשרי, אבל זה בעיה שחולפת לאחר כיבוי ממושך.

http://www.viewsonic.com/support/qa.cfm?topic=lcd&question=09

פורסם

למה לא לקחת מסך מחשב ולהשתמש בו כטלויזיה?

נשמע לי יותר הגיוני

ורוזלוציות טבעיות משנות המון

במסך שלי אם אני על 800 על 600 במסך התמונה נראית כאילו זה מסך בן 50 , לאחר תיקון הרוזלוציה לזאתי הטבעית של המסך המצב הרבה יותר טוב.

פורסם

זה תלוי מרחק לא? אני מתכוון לעבוד במרחק 1.2 מטר, כרגע אני עובד במרחק 40 ס"מ. אתה לא ממש יכול לעבוד במרחק של פחות ממטר ממסך בגודל כזה.

בכל מקרה, שנינו צודקים ושנינו טועים לגבי צריבת תמונה על LCD. זה אפשרי, אבל זה בעיה שחולפת לאחר כיבוי ממושך.

http://www.viewsonic.com/support/qa.cfm?topic=lcd&question=09

1.2 מטר כבר יותר נורמלי.

בכלאופן אישית הייתי מעדיף מסך קצת יותר קטן אבל עם רזולוציה גבוהה יותר.

אצלי יש לי מסך 17" LCD לעבודה שוטפת ובנוסף מקרן ק"ב לסרטים.

פורסם
  • מחבר

למה לא לקחת מסך מחשב ולהשתמש בו כטלויזיה?

נשמע לי יותר הגיוני

ורוזלוציות טבעיות משנות המון

במסך שלי אם אני על 800 על 600 במסך התמונה נראית כאילו זה מסך בן 50 , לאחר תיקון הרוזלוציה לזאתי הטבעית של המסך המצב הרבה יותר טוב.

תמצא לי מסך בסדר גודל כזה שעולה 5K. היחיד שמצאתי זה פיליפס 23" שעונה על חלק מהדרישות אבל עולה כמו הסמסונג במכירה ישירה - 7.5K.

אוקי, שאלה אחרת. אני כמעט ולא משחק במחשב בגלל שהתחום בו אני נמצא תופס לי את כל החיים. רוב הזמן אני רואה סדרות שאני מוריד מהאינטרנט, אני עוקב אחרי איזה 5 או 6 סדרות. אין שום סיבה בעולם שאני ארד מ1366*768 ככה שרזולוציה לא נאטיבית לא תהווה בעיה. כמו כן, המרחק שלי מהמסך יהיה יחסית גדול, כי הוא יהיה תלוי על הקיר, ואני אשב מאחורי שולחן, אני גם לא ממש הולך לטחון סרטים בחדר, בשביל זה יש מערכת קולנוע ביתי בסלון, כך שאין טעם למקרן - מה גם שאני רוצה טלויזיה כטלויזיה (לכבות את המוח מול שידורים חוזרים בביפ אחרי יום קשה בעבודה וכו'). עכשיו כשכל הנתונים האלה על השולחן, עדיין יש הסתייגויות?

פורסם

אם השימוש העיקרי שלך במסך הוא לצפייה בסרטים וסדרות - אני לא רואה שום מניעה.

הייתי ממליץ לך על ה Dell 2405FPW, אבל כבר אי אפשר למצוא אותו בארץ במחיר סביר.

אצל דל הוא עולה 880 דולר, עכשיו בארץ ראיתי אותו ב 7000 ש"ח.

פורסם

Dr. n00b

לי יש מסך 40 LCD של סוני

אני לא רואה שום מריחות (8 מילי) , ואני יושב 3 מטר מהמסך.

רואים מדהים , הרגשה ריאליסטית במשחקים ובנוסף רואים טוב גם כבלים

המלצה שלי תחפש מסך טוב עם קצב רענון מהיר ואתה תהנה מכל רגע מול המחשב :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים