עבור לתוכן

TV Out בכרטיס GeForce MX4000

Featured Replies

פורסם

לא הייתי בטוח אם זה יותר מתאים לפה, או לפורום תוכנה, אבל היה נראה לי שפה. אם לא, אני מצטער.

בכל מקרה, קניתי אתמול כרטיס מסך רק לצורך שימוש בTV OUT שלו, אז בחרתי באופציה הזולה ביותר שנותנת את האפשרות שהייתה במלאי, Forsa GeForce MX4000.

אחרי שהגעתי הבייתה והרכבתי את הכרטיס (ואת המחשב שקניתי איתו), התקנתי מערכת הפעלה Windows XP Proffesional SP2 באנגלית, חיברתי את כל החיווט של הכרטיס מסך לטלויזיה, והתקנתי את הדרייבר המעודכן אחרי שהורדתי אותו מהאתר של nVidia.

תחילה אחרי שאיתחלתי קיבלתי תמונה קופצת בטלויזיה, לא ברורה, ורועדת. שיחקתי עם ההגדרות של הnView והגעתי למצב שהתמונה רק טיפה רועדת, אבל אפשר להבין מה יש שם. אחרי עוד טיפה משחק בהגדרות לא עברה יותר שום תמונה לטלויזיה, ומאז כאילו שבקה חיים.

מחקתי את התוכנה שבאה עם הדרייברים, והתקנתי שוב, וכלום.

בקשר לפרטים תכניים, הכרטיס מחובר לAGP, יש שם חיבור שאני לא מכיר את שמו, אבל אני צירפתי תמונה שאיתה לא אמורה להיות בעיה להבין מהו. מהחיבור הזה חיברתי את הכבל שבתמונה, את הPL חיברתי למתאם שהוא PL נקבה -נקבה, ומשם כבל של 5-6 מטר PL שמתחבר לטלויזיה.

רציתי רק להוסיף שאחרי שזה עבד לא שיניתי שום דבר פיזי.

בכל מקרה, אני מאמין שהבעיה תמונה בתוכנה, מכוון שאת העניין הפיזי בדקתי המון פעמים, ונראה שאין בו הבעיה.

מישהו יודע מה אפשר לעשות בקשר לזה?

ראיתי שיש תוכנה שעוזרת לזה, מישהו יודע על מה מדובר?

יכול להיות שהבעיה שגם שהכל פעל התמונה עדיין לא הייתה ברורה יתר על המידה נובעת מהעובי הדק ברמה זוועתית של הכבל שמתחבר לכרטיס ומשם למתאם PL?

איך בכלל קוראים לחיבור הזה? יש סיכוי למצוא מתאם פשוט שלו לPL (שיתאים לPL זכר) ככה שאני יוכל להתעלם מהאספק של עובי הכבל שהגיע עם הכרטיס? וכמה קשה יהיה למצוא אחד כזה, אם קיים?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה זה pl אולי אתה מתכוון PAL?

תוריד את התכנה TV TOOL ותפעיל משם זה אמור לפעול...

פורסם
  • מחבר

PL - כבל אודיו. PAL - שיטת קידוד.

TV Tool לא תומך בכרטיס, אותה כבר מצאתי.

מישהו אחר אולי יכול יותר לעזור?

פורסם

קודם כל תאפס הגדרות של הדרייברים, רצוי לבצע עידכון גירסה או להוריד ישירות דרייברים מעודכנים מאתר החברה, והדבר האחרון הוא שכרטיס כזה יש לי והוא לא מתמודד היטב עם הגדרות של שני המסכים (טל' ומסך ביחד) תגדיר רק מסך אחד בכל פעם

הרבה ניסויים תהיות וטעויות ובסוף זה מסתדר

בהצלחה

פורסם

טוב לחיבור שאתה לא מכיר קוראים S-Video ולצד השני אני קורא לפחות RCA (לפחות ככה נקרא במערכות סטריאו)

כלומר אתה צריך כבל שמעביר בין שני הפורמטים (כבל קצר כמו שבטח קיבלת עולה עד 20 ש"ח גג אם אני זוכר נכון).

לגבי הבעיה שלך, אם אתה בטוח שמבחינת הגדרות הגדרת נכון הכל

צריך להגדיר צורת שידור יש כל מיני הגדרות שאני לא זוכר הכל אבל בעיקר צריך שקליטה של הטלויזיה תתאם את השידור של כרטיס.

תשים לב משהו לגבי PAL שקיים בגרסאות שונות שבד"כ רק אחת מתאימה בצורה מיטבית (לא זוכר איזה)

{אם לא תסדר אני אברר עם אח שלי זה המומחיות שלו, אני סתם מושפע}

אגב אני משער שקפיצות כנראה היו מזה.

לגבי הרעידות, אני לא מכיר את הכרטיס יכול להיות שזה בעיות של דריבריים וכד'

אבל מה שאני יודע שאני העברתי כבל כזה בין שני חדרים שונים והיו הפרעות (במיוחד עם יש עוד כבלים או הפרעות מגנטיות בסביבה - מכשירי חשמל , רמקולים וכד')

אני פתרתי את זה בלי הרבה כסף (הנחתי שכבל טוב באורך שהייתי צריך עולה הרבה)

הכנתי אחד מסוכך (או במילים אחרות כבל יותר איכותי שמונע גם הפרעות ושומר על איכות לגם מרחקים יותר ארוכים)

בקיצור יש מצב שחוסר סיכוך גורם לך להפרעות ורעידות.

מדריך מהיר לבניה הוא לקנות קצוות מתאים לכל צד לקחת כבל מסוכך באורך המתאים (אני השתמשתי בכבל כמו של הכבלים - טלויזיה)

המרה היא שכל שני חיבורים ב S-Video הופכים לחיבור אחד ב RCA, כי הראשון יותר איכותי (מפריד חלק שידור) ואחרון פחות (מכיל רק פלוס ומינוס)

איך מחברים (חיפוש בגוגל של build s-video to rca)?

הנה לינק לדוגמא (לא בדקתי אותו אבל הוא נראה בסדר... הוא גם הוסיף נדמה לי נגד או שניים, אולי זה עוזר , אני בכל מקרה לא שמתי כלום)

http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html

אבל בטח יש לינקים יותר טובים

(אם תרצה אני יברר עם אח שלי את החיבורים שאני עשיתי ואעדכן)

יש מצב זה יפתור לך את הבעיה

אבל לפני כל הבלאגן , תעשה בדיקה פשוטה תעביר את טלויזיה ליד המחשב אבל תרחיק ממכשירי חשמל כולל מרחק סביר ממחשב ומסך,

אז תחבר את כבל בצורה פשוטה יותר, עדיף אם אפשר ישר רק עם כבל שקיבלת,

ותראה אם זאת בעיה של אורך כבל שמאבד איכות הגלל המרחק ואולי אפילו תחליף למאריך אחר אם יש לך כי אולי סתם אחד מהם תקול.

בהצלחה,

תעדכן,

טל

פורסם
  • מחבר

לא מצאתי בדיוק איפה אני יכול לאפס את ההגדרות, זה היה יכול מאוד לעזור...

וגם לא ממש מצאתי איפה להחליף את שיטת השידור מNTSC לPAL. מישהו יכול להצביע לי בכיוון?

לגבי הכבלים. במקרה, זאת גם המומחיות שלי.. האורך משפיע ביחס ישיר לעובי. אבל לא משנה, אני אסדר כבל במקרה הרע, אבל קודם כל אני רוצה לגרום לזה בכלל לעבוד.

איך אני מעביר את השידור רק לטלויזיה בכלל?

פורסם
  • מחבר

הקפצה.

מישהו יודע אולי איך אפשר לאפס את ההגדרות של הכרטיס הנ"ל?

אולי מישהו יודע גם איך להחליף לקידוד PAL?

מישהו מכיר את ההגדרות של התצוגה בנושא הזה?

פורסם

הקפצה.

מישהו יודע אולי איך אפשר לאפס את ההגדרות של הכרטיס הנ"ל?

אולי מישהו יודע גם איך להחליף לקידוד PAL?

מישהו מכיר את ההגדרות של התצוגה בנושא הזה?

חיפוש קטן בגוגל שלנו :)

http://www.fxp.co.il/showthread.php?t=22416

זה נראה מדריך מעולה ומפורט שיהיה בהצלחה ...

ותקרא הודעה פרטית ששלחתי לך ... :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קראתי ולא הבנתי למה שלחת אותה בהודעה פרטית.

בכל מקרה, בעיות תקציביות ממש לא מאפשרות לי את זה. קניתי את הכרטיס הזה ב170 שקל. אין לי גרוש יותר.

פורסם

להבא אל תיקח את החוק לידיים, ותפנה לאחד האחראים במידה ואתה רוצה להקפיץ את הדיון.

זו הפעם האחרונה שזה עובר בשתיקה.

פורסם
  • מחבר

פול, אין בעיה.

ובקשר למדריך הזה.

הוא באמת נראה לי נותן מידע מעולה, אבל אחרי הכל, פשוט עדיין אין לי תמונה...

אני מנסה עכשיו להבין מאיפה זה בא, ורואה רק 2 אפשרויות:

1. הכבל דפוק איפהשהוא, אבל ממש ממש לא נראה לי. בכל מקרה, אני מנסה לארגן כבל Svideo משני הצדדים (יש גם לטלויזיה כניסה כזאת) ולבדוק אם זו הבעיה.

לא נראה לי שזה הכבל משום מה, אבל שווה בדיקה.

2. הכרטיס מסך דפוק. גם לא נראה לי סביר במיוחד, אבל אני לא רואה מה עוד יכול להדפק.

למישהו יש רעיונות מקוריים לגבי מצב כזה?

ההגדרות הן ממש לא הבעיה. איפסתי אותם אין ספור פעמים, שיניתי לפי כל פרט וניסיתי כל אופציה. לא זז.

פורסם

חבר

אל תסתבך יותר מדי

תקנה כבל SVIDEO איכותי בהום סנטר יש כל מיני או חנויות אלקטרוניקה (ועדיף לא את השחורים המעפנים האלה)

תחבר ממחשב ל TV תגדיל שיטת שידור PAL תוודא שהטלוויזיה מוגדרת לקבל שיטת שידור אוטומטית (שזה תמיד בדרך כלל)

תגדיר TV מסך תצוגה ראשי (כדי שתראה את הסרט)

או שתגדיר שתי שולחנות עבודה ואז תגרור את החלון של הסרט או כל חלון אחרי למסך שבוא מופיע השולחן עבודה (TV) בלי הסמלים

פשוט להעביר כזה בן המסכים...

ואחרי שתעשה כל זה אני מאמין שאתה תראה יפה מאוד (למרות שלא כמו שיכלתה עם איזה כרטיס מעפן של ATI 9200SE אפילו)

אז בהצלחה ותדווח לנו...

פורסם
  • מחבר

בסוף זאת הייתה בעיה עם הכבל.

סודרה.

הלאה יש בעיה אחרת. יש תמונה, אבל היא ממש לא יציבה. היא הולכת למעלה ועולה מלמטה בהדרגתיות, מרצדת ובכלל לא ברורה יתר על המידה.

ובקשר לכרטיס מסך אחר. אני באמת חושב על זה, אבל אין לי מושג מאיפה אני יכול למצוא כרטיס מסך יותר טוב ב170 שקל. קניתי את המחשב מKSP ואני לא מוצא שם שום ATI מתחת ל420 שקל. אין לי 250 שקל להוסיף.

מישהו יודע איך אולי אפשר לפתור את בעית הריצוד של התמונה ואת זה שהיא לא מאופסת על המסך? (עולה למעלה ובאה מלמטה)

בקשר להגדרה כPAL, עשיתי את זה, אבל יש שם כמה עשרות חיבורי PAL ואין לי ממש מושג איזה מהם לבחור. ניסיתי בערך 5 שנתנו אותה תוצאה.

פורסם

אתה צריך להגדיר PAL-B.

לגבי הריצודים, תנסה לבדוק קודם את הקצב רענון מסך שמוגדר לך...

פורסם
  • מחבר

הגדרתי כPAL-B. לא משנה כלום ת'אמת...

ולא מצאתי איך לשנות את הקצב רענון של הטלויזיה, רק של המסך מחשב. ובכולם הייתה אותה תוצאה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים