עבור לתוכן

הבלוף של מינה צמח ?

האם לדעתכם הסקרים של מינה צמח מגמתיים ? 334 הצבעות

1. 1. האם לדעתכם הסקרים של מינה צמח מגמתיים ?

• לדעתי כן, הם מגמתיים, או אפילו שקריים, ובמתכוון.
    • לדעתי התוצאות מנותקות מהמציאות, אבל זה לא במתכוון.
    • לדעתי תוצאות הסקר מדוייקות.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

ראיתי אתמול בטלוויזיה ראיון עם פרופסור מהחוג לתקשורת מדינית באחת האוניברסיטאות (אגב, ממש מעניין. לקחתי בזה קורס בחירה בטכניון עם מרצה מאוניברסיטת חיפה - שאגב טוען שרוב התקשורת ימנית, אבל זה לתראד אחר כנראה). מה שהוא אומר, בצדק, שהסקרים האלו הם עם טעות דגימה של כ-5% - כלומר טעות דגימה של 5-6-7 מנדטים לכל כיוון.

מה שקורה פה, זה שהתקשורת, מתוך רצון לייצר חדשות, מנתחת את המדיניות לפי הסקרים:

בידיעות יצא שקדימה לא יורדת השבוע - לכן כל מה שאולמרט עשה, הראיון בטלוויזיה ופינוי עמונה - העם תומך בזה ולא מעניש אותו על זה.

בהארץ קדימה ירדה בשלושה מנדטים (או שזה היה שניים?) - לכן רואים מגמה שהעם מעניש את קדימה על הטעויות של השבוע.

כשלמעשה, בהחלט יכול להיות שכל זה מנותח בכלל על סמך טעות סטטיסטית...

• תגובות 64
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קל להוכיח שרוב התקשורת ימנית, זו רק שאלה של איפה אתה מגדיר את המרכז. אם תחליט שהמרכז הוא בקצה השמאלי של מר"צ, באמת תראה שרוב התקשורת ימנית. משתמשים באותה שיטה כדי להגדיר את קדימה כמפלגת מרכז.

לחליפין, אפשר לעשות מה שעשו ברשות השידור בשנות השמונים, כשהוציאו סקר שהראה שרוב קטן של העובדים דווקא תומכי ימין: לא לקחו רק את האנשים שמשפיעים, כלומר עורכים, כתבים ומגישים, אלא את כולם - תאורנים, צלמים, אנשי קול, טכנאים, מנקות...

פורסם

קל להוכיח שרוב התקשורת ימנית, זו רק שאלה של איפה אתה מגדיר את המרכז. אם תחליט שהמרכז הוא בקצה השמאלי של מר"צ, באמת תראה שרוב התקשורת ימנית. משתמשים באותה שיטה כדי להגדיר את קדימה כמפלגת מרכז.

:lol: :lol: :lol:

קדימה נמצאת במרכז של השמאל. :screwy:

פורסם

בדיוק אני קורא את המוסף לשבת של ידיעות ושוב מגלה כמה עמוק הלשון שלהם תקועה בתחת של אולמרט: עמודים 8-9, תחת כותרת גדולה "נדבן מול החמאס" מופיעה כתבה של נחמה דואק על הכספים שביבי העביר לחמאס. כותרת המשנה: "העובדות מוכיחות: נתנחהו עצמו העביר כסף לחמאס כשהיה ראש ממשלה ושר אוצר". אכן, מכה ניצחת לקמפיין של הליכוד!

אלא מה, "העובדות המוכיחות" האלו לא מופיעות בכתבה בכלל. אתם מוזמנים לחפש בעצמכם ולראות. נכון, נתניהו חתום על העברת כספים לרשות הפלשתינית, אבל זו נשלטה אז ע"י אש"ף ולא ע"י החמאס.

אבל ידיעות לא יבלבלו אתכם עם עובדות. אתם הרי טפשים ולא תצליחו להבחין בכך שהכותרת מוכרת לכם לוקשים. עובדה, הסקרים מדברים על יותר מארבעים מנדטים לקדימה.

אז מי אמר שהתקשורת שמאלנית?

פורסם

מי שאומר את זה בד"כ זה הבכיינים מהימין

כי מן הסתם אפשר למצוא גם דוגמאות הפוכות

(ואם לא הייתי בזמן לימודים עכשיו הייתי גם מחפש)

טוב נו

זה פשוט בלט בכותרת של YNET

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3213490,00.html

פורסם

עכשיו שאתה אומר את זה זה נראה לי מאוד מאוד הגיוני.

אני לא מבין איך קדימה שומרת על 40 מנדטים +

פשוט לא נתפש. תכלס לדעתי מפלגה ממש ממש מעאפנה, ההרכב שלה של כל הפורשים מהמפלגות האחרות, זה נראה כאילו מה שאכפת להם זה להיות בממשלה.

אני מאוד מקווה שהם לא יזכו.

פורסם

מי שאומר את זה בד"כ זה הבכיינים מהימין

האמת שגם התקשורת עצמה אומרת את זה, במיוחד אחרי בחירות. בבקשה:

http://www.imw.org.il/hebrew/article.php?id=116

וזה עוד בלי להזכיר את "האתרוג" של אברמוביץ', הדוגמה המייצגת הבולטת ביותר שיש.

תורך.

פורסם

קונספירציה או לא, אני עדיין מתקשה להאמין שקדימה כמעט ולא ירדה במספר המנדטים שלה מאז הקמתה, זה פשוט בלתי אפשרי. איך אנשים יכולים להצביע למפלגה ללא עמוד שדרה?

קדימה היא פשוט בועת מנדטים פוטנציאלית שבזמן זה או אחר תתפוצץ לכל הכיוונים ותיפול אל מתחת לאחוז החסימה, בדיוק כמו מה שקרה לשינוי.

לשינוי היו 15 מנדטים רק מ"מאוכזבי עבודה וליכוד", ושונאי חרדים כמובן, אבל הנה, היום היא לא קיימת, למה? כי אנשים הבינו שזו מפלגה חסרת תוכן, בדיוק מה שקדימה היא - חסרת תוכן. סתם אוסף של אינטרסנטים (כמו שאר חברי הכנסת והמפלגות) שהלך אחרי שרון, כפי שהוא עשה עד לאשפוזו ועכשיו הם נהנים מהרוח המרחפת של שרון על פני האגם של קדימה. השאלה היא מתי האגם הזה ייתייבש.

פורסם

קונספירציה או לא, אני עדיין מתקשה להאמין שקדימה כמעט ולא ירדה במספר המנדטים שלה מאז הקמתה, זה פשוט בלתי אפשרי. איך אנשים יכולים להצביע למפלגה ללא עמוד שדרה?

אנשים ללא עמוד שדרה מצביעים למפלגה ללא עמוד שדרה. :s07:

פורסם

הסקרים גם ניבאו ניצחון מוחץ למפלגת המרכז ......... הסקרים ניבאו גם ניצחון לשמעון פרס.......

פורסם

הסקרים גם ניבאו ניצחון מוחץ למפלגת המרכז ......... הסקרים ניבאו גם ניצחון לשמעון פרס.......

אני חושב שלאנשים פשוט נמאס מהסקרים,

אם הם בכלל טורחים לענות עליהם, אז זה בשכונתיות.

תחשבו רגע, אתם בבית בערב בשקט, הטלפון מצלצל,

בחורה עם קול סקסי: אני ממינה צמח, תרצה לענות על סקר קצר על הפוליטיקה הישראלית?

בחור משועמם: כן, למה לא.

בחורה עם קול סקסי: אם הבחירות היו נערכות היום, לאיזו מפלגה היית מצביע?

בחור משועמם: הממ, אהה, פפ, המממ

(ביינתים בטלווזיה, עוד כתבה על מצבו של שרון ועל הפעולות של אולמרט, יונית אומרת "קדימה" שמונה פעמים ברצף)

בחור משועמם: אההה, קדימה, נראה לי.

בחורה עם קול סקסי: תודה יום טוב.

ניתוק.

אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה סקר כולשהו דייק בתוצאות.

הסקרים הפכו לחסרי משמעות.

פורסם

חבל שפרס לא עומד בראש קדימה. :-\

במקרה כזה הייתי יכול לישון בלילה בשקט, בידיעה כי הם לא יעברו את אחוז החסימה. :-X

פורסם

סקרים לא מדוייקים... הקבינט צפה באמצעותם שהפת"ח יינצח בבחירות...

פורסם

בדיוק אני קורא את המוסף לשבת של ידיעות ושוב מגלה כמה עמוק הלשון שלהם תקועה בתחת של אולמרט: עמודים 8-9, תחת כותרת גדולה "נדבן מול החמאס" מופיעה כתבה של נחמה דואק על הכספים שביבי העביר לחמאס. כותרת המשנה: "העובדות מוכיחות: נתנחהו עצמו העביר כסף לחמאס כשהיה ראש ממשלה ושר אוצר". אכן, מכה ניצחת לקמפיין של הליכוד!

אלא מה, "העובדות המוכיחות" האלו לא מופיעות בכתבה בכלל. אתם מוזמנים לחפש בעצמכם ולראות. נכון, נתניהו חתום על העברת כספים לרשות הפלשתינית, אבל זו נשלטה אז ע"י אש"ף ולא ע"י החמאס.

ידיעות התנצלו על "הטעות המצערת" איפשהו בעמודי החדשות (מתחת לכתבה על אנשי בית"ר ירושלים שמצטרפים לקדימה) ותיקנו באותיות קטנטנות כותרת ענקית.

הנה לינק לרוטרנט עם סריקה של העיתון - http://rotter.net/forum/scoops1/5495.shtml .

ברוטרנט לא כל כך אוהבים את ידיעות אחרונות בזמן האחרון והנה הסבר למה: http://rotter.net/forum/scoops1/5495.shtml#11 .

פורסם

שמע -עם התמיכה מהתקשורת אפילו פרס מנצח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים