עבור לתוכן

ביבי מבטיח לחסל תעוני תוך 3 שנים

Featured Replies

פורסם

"לחסל את העוני תוך 3 שנים"? את זה אף אחד לא יכול לעשות. לצמצם את העוני באופן אמיתי ולא בצורה מלאכותית תוך שלוש שנים, את זה ביבי בהחלט יכול לעשות, יותר טוב מפרץ וקרוב לוודאי שיותר טוב מאולמרט. ומאחר שסביר מאוד להניח שקדימה תעדיף את מפלגת העבודה בקואליציה על פני הליכוד (הם אומרים את זה כל הזמן), כנראה שנקבל גם את אולמרט וגם את פרץ :( .

WELL, אני לא מסכים איתך, הוא כבר היה גם ראש ממשלה, 3 שנים וגם שר אוצר 3 שנים.

אני לא רוצה לתת לו עוד 3 שנים. כי אני לא מאמין, באמת, שהוא יביא להפחתה משמעותית בעוני, להפך.

• תגובות 64
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אבל אני לא מאמין לביבי בכלום בימיוחד אחרי היתנתקות שברגע שהיא היתה בילתי ניתנת לעצירה ניזכר ליתנגד

ההתנתקות היתה בלתי ניתנת לעצירה גם קודם. ביבי לא יכול היה לעצור אותה בכל מקרה, אבל לשפר את המצב הכלכלי הוא היה יכול. אז הוא נשאר במשרד האוצר על לרגע האפשרי האחרון. אני לא רואה שום בעיה בזה.

ואם אם שחכתם לא מזמן פורסם שכן הייתה טעות בדוחות שהוציאו שעלק יש שיפור במשק

ושהגדילה לא באמת כזות גדולה ושעדיין יש מלא מובטלים

קשה לשכוח דבר שלא קיים. איפה ראית דו"ח שכזה? כי הלמ"ס ובנק ישראל דווקא העלו את תחזיות הצמיחה במשק לשנת 2005 בחודשים האחרונים.

הרבה מובטלים? בהחלט. 9.1% מכח העבודה. אבל זה הרבה יותר טוב מ- 11%, כפי שהיה ב- 2003. אם לוקחים בחשבון שכח העבודה גדל באותן שנים, הירידה באבטלה עוד יותר מרשימה.

אני עוד לא יודע למי אני אצביע אבל אם אני אצביע לביבי זה לא יהיה בגלל שאני רוצה אותו בתור ראש ממשלה(לא שזה באמת משנה מי זה יהיה) אלא בגלל שאני רוצה אותו בתור שר אוצר בקוהליציה עם קדימה(ככל הניראה)

אנשי קדימה מבהירים בכל הזדמנות שעם הליכוד הם לא יכנסו לקואליציה. עם העבודה? בטח. עם מר"צ? יש על מה לדבר. עם הליכוד? זה לא.

מה שלא מפריע להם להציג את עצמם כמפלגת מרכז.

שמישהו ימנע מביבי לעשות לעצמו פדיחה ויגיד לו שעוני זה יחסי

ההגדרה הנוכחית לעוני היא יחסית. נגיד בנק ישראל כבר הציע לעבור להגדרה מוחלטת, שלדעתו (ולדעתי, למרות שקטונתי) משקפת יותר את המצב בפועל. לפי ההגדרה המוחלטת, העוני לא גדל מאז שנת 1997:

אם תקרא את דו"ח העוני לשנת 2005/4, תגלה שמספר העניים אמנם גדל במקצת, אבל זה, בין השאר, בגלל שההכנסה הפנוייה הריאלית (כלומר אחרי שמתחשבים באינפלציה) גדלה ב- 1% (או אולי 1.7%? אני מתעצל לבדוק) ולכן גם קו העוני עלה באותו שיעור. התוצרה היא שמי שלפני שנה היה מעט מעל קו העוני, ימצא את עצמו השנה מתחת לקו העוני למרות שלא היה שום שינוי בכח הקנייה שלו - את מה שהוא יכול היה לקנות בשנה שעברה הוא יכול לקנות גם השנה.

היום דיברו על זה בתוכנית של ירון לונדון ואמרו שבטח יתנו תיקים לאנשים אחרים בעבודה ולא לפרץ

כניראה שיש כמה תאים אפורים גם לחברי כנסת(אבל לא הרבה ;D )

במקרה יצא לי לראות את זה. אמרו שבקדימה מעדיפים לתת תקפידים לבכירים אחרים בעבודה ומקווים שפרץ יסכים שהוא לא יהיה אחד מהשרים הבכירים. ומה אם פרץ לא יסכים? בכל מקרה, כחלק מהמו"מ הקואליציוני יאלצו לוותר לו ולהסכים לחלק מהדרישות שלו בתחום הכלכלי.

פורסם

מה אתה רוצה להגיד בזה?

אתה רוצה להגיד שתוך 3 שנים לא יהיה עוני במדינת ישראל אם ביבי יבחר?

אתה יודע שזה לא אפשרי נכון?

את העוני לגמריי ברור שאי אפשר לחסל מהסיבה הפשוטה שתמיד יישארו דוסים וערבים שמביאים 10 ילדים כאשר הם לא יכולים לפרנס אחד.

הבעיה היא שאנשים מסתכלים באופן שטחי על מה שביבי אומר ולא מתעמקים בתוכן.

מיקי חיימוביץ' באמת שאלה אותו את אותה שאלה והוא ענה יפה מאוד:

"הכוונה היא שכל מי שירצה לעבוד יוכל לעשות זאת ואנשים שלא יכולים לעבוד(פנסיונרים) יקבלו מענקים גדולים יותר והנחות בקניית תרופות וכו."

פורסם

איסתרא

אמרת בעצמך

ההגדרה הנוכחית היא לא אבסולוטית ולכן אי אפשר לחסל שום עוני כשהוא יחסי

פורסם

ואמרתי גם שתוך שלוש שנים אי אפשר לחסל את העוני בכלל, גם אם מודדים אותו באופן מוחלט. זה לא מספיק זמן.

ברור שזו הבטחת בחירות חסרת כיסוי. כאילו שזו הראשונה שאתה שומע במערכת הבחירות הנוכחית...

פורסם

כאילו שזה השקר הראשון שמפריחים במערכות בחירות פה

מה שכן ההבטחות בחירות חסרות הכיסוי עלו בהרבה מנדטים לשינוי

פורסם

אם ביבי יבחר ואם עד לבחירות הבאות הוא יצמצם את העוני בצורה משמעותית, אף אחד לא יתלונן שהוא לא קיים את הבטחתו "לחסל את עוני", מה גם שלפי ההודעה של Burton, הכוונה אינה חיסול מוחלט של העוני.

פורסם

אף אחד לא טוען שאפשר לחסל את העוני בין רגע, כאילו לא היה.. טוב, חוץ מעמיר פרץ שעלה על דרך גאונית בצורת משכורת מינימום מנופחת..

פורסם

רק הכותרת אומרת "לחסל את העוני"

בתוך הכתבה הוא חושף שזה לא את כל העוני

עומרי נו באמת

אפילו פרץ בעצמו לא לוקח את עצמו ברצינות

פורסם
  • מחבר

רק הכותרת אומרת "לחסל את העוני"

בתוך הכתבה הוא חושף שזה לא את כל העוני

עומרי נו באמת

אפילו פרץ בעצמו לא לוקח את עצמו ברצינות

שבן אדם אומר אני יחסל-זה לא משנה מה יש במילים הקטנות

וביבי יודע לדבר הרבה לעשות הרבה פחות

גם ביבי וגם פרץ מדברים הרבה וזורקים כותרות -במידה והם היו רצינים שיראו מחקרים ותוכניות מפורטות איך הם ינסו להפעיל תתוכניות שלהם

לדוגמה להוריד תמעם ל14 אחוז נישמע לי מצוין אבל איך יבצעו את זה?מה יהיו הדברים החיובים והשלילים מיזה? וכו

אני לא כלכלן אבל תוכניות כאלה צריך לקחת לכלכלנים רצינים וליבדוק לעומק ולא סתם להכריז

אני יחסל תעוני

או אני יתן שכר מינימום של 1000 דולאר

או אני יתן סיבוב על לואיסנה לופיליטו לכל אזרח(אני לפני שנה אז החלומות מיתחברים למציאות :sleep: :-* )

בקיצור סתם הבטחות-לילה טוב לכולם ושלא תחלמו על אודטה :xyxthumbs:

פורסם

אני יתן סיבוב על לואיסנה לופיליטו לכל אזרח

יש לך את הקול שלי :lol:

פורסם

איסטרא, תקן את עצמך, אתה חושב שביבי יצמצם את העוני תוך שלוש שנים, לא יודע את זה.

אתה בטח יודע, שכלכלה זה אחד הדברים הכי לא צפויים שקיימים.

פורסם

אני מכיר את הת'רד....

וזה שטויות, אין דבר כזה כלכלה נכונה, כלכלה זה לא דבר אבסולוטי או דטרמיניסטי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים