עבור לתוכן

השפה הבינארית

Featured Replies

פורסם

יצא לי לקרוא בהרבה מקומות שהספרות בשפה הבינארית 0 ו-1 מיצגות רמות שונות של מתחים 1 מיצג 5 וולט ו0 מייצג שאין חשמל.

עד כמה שהבנתי הדבר הזה איננו נכון- 0 מייצג רמה נמוכה של מתח 0.7 וולט ו1 מייצג 5 וולט (?)

מישהו יכול לחדד לי את הדברים- להפנות אותי למקור מידע שיסביר לי מה נכון ולמה?

תודה.

פורסם

אין מתחים מוחלטים ליצוג 0 ו 1 בינריים במימוש חומרה !!!

בדוגמא שנתת 1=5V ו 0=0V זה נכון ל TTL בתחילת הדרך אבל גם שם היה תחום (ושוב אני לא נוקב במספרים מדויקים אלה רק כדוגמא כדי להמחיש את העניין)

אז 1 לוגי יכול להיחשב כל מתח מעל 3V לדוגמא. ו 0 כל מתח מתחת ל .1V

צריך להבין שהאלקטרוניקה בפנים היא אנאלוגית ולכן 1 לוגי הוא מתח שיגרום למעגל לעבור למצב מסויים וזה כמובן כל מתח מעבר למינימום מסויים ועד לשריפת המעגל. את המתח המומלץ, זה שאנו נוקבים בו (כגון 5V) והספק מספק קובעים כמתח שתמיד יניב תוצאות זהות ויגרום למעגלים לעבוד באופן יציב. כלומר יתכן ומעגל של 5V יעבוד מצויין גם ב 4V אבל אם תיקח 1000 מעגלים שיצאו מהיצור ו 1% מהם יגרום לבעיות לפעמים ב 4V, אבל ב 5V כולם יעבדו טוב תמיד.

ישנם טכנולגיות מימוש שונות שמקבלות מתחים שונים ואפילו ישנם מימושים ש 0 לוגי הוא המתח הכבוה ו 1 הוא הנמוך, או שעובדים עם מתחים שליליים וכולי.

לדוגמא CMOS יכולים לעבוד במתחים של 15-20V עבור 1 לוגי

והפרוססורים החדשים עובדים ב פחות מ 1.5V מה שמוריד מאוד את צריכת האנרגיה שלהם.

פורסם

כאשר 0 לוגי מייצג את רמת המתח הגבוהה זה נקרא לוגיקה שלילית.

ובCMOS תווך המתחים הוא מ0 עד חצי VCC ומחצי VCC עד לVCC (בתאוריה)

בTTL תווך המתחים הוא בין 0 ל 0.8 ו2 ל 5 וולט http://en.wikipedia.org/wiki/Transistor-transistor_logic

בLVTTL תווך המתחים הוא בין 0 ל 0.8 ו 2 ל 3.3

פורסם
  • מחבר

אמרנו שאפס ואחד מתארים מתחים שונים.

עכשיו- אפס זה מעגל פתוח ואחד זה מעגל סגור? מה המשמעות של המספרים?

פורסם

מעגל פתוח או מעגל סגור זו לוגיקה של מפסקים. למה את מתכוונת בשאלה מה המשמעות של המספרים ???

פורסם
  • מחבר

פה באתר רשום:

"כידוע, מחשבים פועלים בשיטה הבינארית. אך מהי למעשה השיטה הבינארית?

בשיטה זו שני מספרים בלבד: '0' ו-'1'. אלו הם שני מצבים של מעגל - פתוח וסגור."

לא הבנתי איך המתחים מתחברים לעובדה שהמעגל החשמלי פתוח/ סגור...

אני צריכה הבהרה לכל העניין הזה (השפה הבינארית).

פורסם

אכן בלוגיקת "מפסקים" 1 הוא מפסק סגור, משמע עובר זרם ונורה נדלקת.

כאשר פותחים את המפסק המעגל נשבר, לא עובר זרם והנורה נכבית.

זו הפשטה נחמדה להבנה כללית של לוגיקה, אל תקחי את זה יותר מדי ברצינות.

כמעט במציאות אנו משתמשים בטרנזיסור שהוא מעין מפסק אלקטרוני. יש לו 3 הדקים. 2 מהם משמשים כמפסק - כלומר עובר או לא עובר זרם דרכם.

וההדק השלישי מהווה בקרה - אם בהדק הבקרה מספקים 1 לוגי (בהתאם לתנאי המעגל) אז המפסק סגור. ואם מספקים 0 לוגי בבקרה אז המפסק נפתח.

במציאות העסק קצת יותר מסובך ויש יותר מטרנזיסטור 1 לכל פונקציה לוגית בסיסית שהיא שער לוגי (AND, OR וכולי).

פורסם
  • מחבר

אני אשאל את זה אחרת...

אתה יכול לתת לי הגדרה +- מדוייקת לשפה הבינארית?

פורסם
  • מחבר

עכשיו אני יכולה להגיד שהבנתי, בערך, איכשהו, אבל אני עדיין צריכה הגדרה שתסדר לי את העניינים במוח.

פורסם

טוב,

אני אנסה לעשות קצת סדר, אבל זה מהזכרון וגמרתי כתה י"ג בשנת 1987 אז אם יש שאלות או תיקונים (קלים בלבד) בבקשה.

אני לא חושב שיש כזה דבר שפה בינרית - במילים האלה. מה שיש ואני מכיר זה את המושגים הבאים.

בסיסי ספירה - שהשימושי לנו הוא בסיס 10 המוכר והטוב. היות והיו צריכים איזשהו יצוג נומרי (מספרי) במחשבים הבסיס הטבעי של רכיב המבוסס על חשמל היה בסיס 2 (חזרנו ליש, אין: פתוח, סגור: או 0 ו 1)

כלומר יש בסיס 2 (בינארי) עליו מבוססת האריטמטיקה במחשב.

ישנו ענף במתמטיקה הנקרא אלגברה בוליאנית (ואולי גם לוגיקה ספרתית) - האלגברה הבוליאנית מבוססת על סדרת חוקים המגדירים את הפעולות (פונקציות) והחוקים השונים האפשריים בין משתנים ופונקציות ובכך נותנת כלים לניתוח ופישוט מעגלים לוגיים מורכבים.

אז שוב חזרנו לשאלתך:

אה כן ויש גם עוד מידע בפורום שיכול "לסדר לך את הענינים במוח" חפשי "שפה בינארית"

זה לדוגמא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=80721.0

פורסם

ה"שפה" הבינארית שאתם מדברים עליה היא סתם עוד שיטת ספירה. יש גם ספירה דצימלית - 0123456789 או הקסהדצימלית - 0123456789ABCDEF

זה נורא פשוט.

לדוג' הספירה הבינארית היא כדלהלן:

0

1

10

11

100

101

110

111

1000

1001

...

הסיבה שעובדים עם השיטה הזו במחשבים היא משום ממבחינה מעשית , בגלל הדינמיקה של החשמל והאופן שבו המאפיינים החשמליים במעגל יכולים להשתנות, הכי פשוט לממש פונקציות בצורה בינארית, משום שהכי פשוט לממש באלקטרוניקה את הערכים 0 ו 1.

יש גם שיטות שונות לסווג ערכי מתחים כ 0 או כ 1 כפי שאמרו לפני.

כעיקרון, ב TTL (משפחה של רכיבים) התחומים הם:

0V-0.8V -> 0

2.4V-5V ->1

(התחום שביניהם הוא לא מוגדר)

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכם על האינפורמציה המקיפה, אבל רציתי בעצם לדעת:

השפה הבינארית מורכבת משני סוגי מצבים 1, 0. כאשר, 1 הוא מעגל סגור (יש מתח), ו-0 הוא מעגל פתוח (אין מתח). האם מצב ה-0 הוא מצב של חוסר מתח מוחלט, או שההבדל בין 1 ל-0 נובע מכך ש-0 מייצג מתח נמוך יותר מהמתח של "1"?

א.

פורסם

בעיקרון כן למרות שיש לוגיקה שלילית שאז ה"0" מיצג מתח יותר גדול מ"1"

פורסם

השפה הבינארית מורכבת משני סוגי מצבים 1, 0. כאשר, 1 הוא מעגל סגור (יש מתח), ו-0 הוא מעגל פתוח (אין מתח). האם מצב ה-0 הוא מצב של חוסר מתח מוחלט, או שההבדל בין 1 ל-0 נובע מכך ש-0 מייצג מתח נמוך יותר מהמתח של "1"?

לא בדיוק.

מבחינה תאורטית, "0" בדרך כלל מייצג חוסר מתח, gnd, ו-"1" מייצג VCC; עד כאן נכון. אבל כשבונים מעגל, לכל רכיב יש דרך משלו להתייחס למתח. למשל רכיבי CMOS עושים את ההפרדה בחצי VCC - מ-0V עד VCC/2 נחשב כ-"0" לוגי (ככה הרכיב רואה את המתח), ומ-VCC/2 עד VCC הרכיב מזהה "1" לוגי. ברכיבי TTL המצב קצת יותר מסובך - מ-0V עד קרוב ל-1V הרכיב מזה "0", ומקצת יותר מ-3V ועד VCC הרכיב מזהה "1". וזה עוד בלי לדבר על לוגיקה שלילית שהזכירו פה, שבה הכל הפוך - 0V נחשב ל-"1", ו-(VCC-) נחשב "0".

אבל בכל מקרה, את מבלבלת פה כמה דברים. שפה בינארית, או אלגברה בוליאנית, הן פשוט תיאור של מעגלים לוגיים בעזרת כללים מתמטיים מיוחדים. בשום מקום בשפה בינארית אין איזכור למתח - זה לא רלוונטי. תחשבי על זה כמו מתמטיקה רגילה, רק שבמקום 10 ספרות (0-9) יש רק 2 (1 ו-0), ובמקום הכללים הרגילים של חיבור, חיסור, כפל וכו', מוגדרים כללים חדשים. למעשה, שפה בינארית היא פשוט מתמטיקה רגילה שעובדת בבסיס 2 (בסיס 2 = בסיס בינארי), ואלגברה בוליאנית לוקחת את הספרות האלה ומגדירה להן כללים חדשים שמתאימים לפעולה לוגית - למשל, 1=1+1.

פורסם

^^

כאשר אתה מדבר על סיביות אז זה נכון אולם אפשר להתיחס לזה כמו כל מספר

ולאותה דוגמה אבל בהתיחסות שונה

10=1+1

וכפי שנאמר :

יש רק 10 סוגים של אנשים אלה שיודעים בינרית ואלה שלא

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים