עבור לתוכן

שאלה לגבי הסרת תוכנות

Featured Replies

פורסם

היי מה המצב.

אז נכון כשמוחקים איזו תוכנה, ועושים לה Uninstall , זה אף פעם לא מוחק ממש את כל הקבצים שלה, ותמיד נשארים קבצים בעיקר ברג'יסטרי ותיקיות של הוינדוס. אז תמיד אחרי שאני מסיר תוכנה אני עושה חיפוש ומסיר קבצים עם השם שלה.

אבל יש לי שאלה- אם אני מוצא בחיפוש קובץ עם השם שלה אבל שנמצא בתיקייה של הוינדוס, אז אני יכול למחוק אותו בבטחה? זה לא יכול להזיק או משהו? כי אני מפחד להתעסק עם הקבצים האלה.

למשל הסרתי עכשיו את Spy Sweeper ובחיפוש מצאתי שני קבצים שלה בתיקייה:

C:\WINDOWS\Prefetch

כדאי למחוק אותם?

פורסם

שלום

אתה יכול להמחוק אותם ולהסיר את האיזכורים שלהם מה רג'יסטרי ללא חשש מיוחד.

תפקיד ה prefetch הוא להקטין את זמן העלאת הנתונים כשמעלים תוכנה מסויימת (וגם את הwindows עצמה) או בקיצור להאיץ את הפעולה הכללית בהפעלת תוכנות ויישומים.

למעשה המערכת "מנחשת" מהו המידע שיש סיכוי גבוה שידרש בפעולת המחשב ("הניחוש" מסתמך חלקו על יישומי וקבצי Windows שונים שדורשים למערכת ההפעלה ובחלקו האחר מסתמך על תוכנות שאתה מפעיל ומשתמש בהן) והיא טוענת אותו למחיצה הזאת, זאת למעשה מחיצת cache שמטרתה כאמור להאיץ את פעולת מערכת ההפעלה ותוכנות.

אם הסרת את התוכנה אתה יכול להסיר את האיזכורים שלה ללא חשש.

יש אפילו כאלה שטוענים שעדיף למחוק את מחיצת ה prefetch כל פרק זמן כך שהמערכת תלמד מחדש את דפוסי השימוש ותטעין מידע רלוונטי ולא תכיל מידע ישן שאין בו צורך , בעוד יש כאלה שטוענים שלא כל כך טוב למחוק את תוכן המחיצה.

בכל מקרה אין שום סכנה ממחיקת תוכן המחיצה וזה לא יכול לגרום לבעיות פעילות.

ביי

פורסם
  • מחבר

וואי באמת תודה אחי באמת עזרת לי, אז אני אמחוק את זה.

אבל תגיד מה אם אני מוצא קבצים של תוכנה שהסרתי אבל בתיקיית וינדוס אחרת, למשל ב- C:\WINDOWS\system32 זה בכל מקרה לא יכול להזיק לכלום אם כבר הסרתי את התוכנה?

פורסם

שאתה מתקין תוכנה היא מתקינה קבצי מערכת בווינדוס..(למשל system32)..

ברגע שמחקת את התוכנה ישנם מספר קבצים שלא נמחקים

אתה יכול למחוק אותם לא משנה באיזה תקייה הם נמצאים..(הם כבר לא רלוונטים להפעלת התוכנה..כי היא כבר נמחקה..)..

ותעיין קצת במדריך לתחזוקת המחשב...

http://hwzone.co.il/guides/protect_pc/

פורסם
  • מחבר

בטוח אבל שאפשר למחוק אותם ללא חשש? כי עכשיו שאלתי במקום אחר ואמרו לי שלא תמיד זה טוב למחוק מקבצי מערכת, ולפעמים זה מזיק- כי אם למשל התוכנה הזו יושבת על קובץ מערכת ואני מוחק אותו זה יכול לפגוע במחשב (כמו ניתוק מהאינטרנט). אז זה נכון?

וחוץ מזה אם אני יתקין למשל את התוכנה שבמדריך הזה אז היא כבר תעשה את זה איך שצריך ותמחוק מה שצרך בלי שאני יתערב לא?

אה, ותודה על המדריך :xyxthumbs:

פורסם

רוב התוכנות שמסירות את עצמן משאירות שאריות, לרוב זה נובע מתכנון לא מושלם של יוצרי התוכנה שדי בכוונה משאירים איזכורים וקבציים מסויימים ב HD של המשתמש.

בייחוד כשמודבר בתוכנות להן יש trail version הן משאירות קבצים למעקב עם נתוני ההתקנה הראשונה ככה שלא תוכל לעבוד על התוכנה ולהסיר - להתקין אותה כל פעם שפג תוקף תקופת הניסיון.

יש תוכנות מיועדות שעושות uninstall (לדוגמא uninstall tool כלי קטן וחביב שלא דורש התקנה בעצמו) אבל לרוב מצאתי שהן לא באמת יותר טובות כפי שחלקן טוענות והן בסך הכל מפנות לuninstaller המובנה בכל תוכנה ולא תמיד מתחקרות אחר כל העקבות של התוכנה.

לגבי השאלה שלך צריך לנהוג בתבונה, אם תמחק קובץ עם סיומת DLL יש סיכוי שאולי משהו במערכת ההפעלה יפגע כי יש תוכנות שמעדכנות קובץ DLL של המערכת לצרכים שלהן ומחיקתו תפגע בפעילות המקורית לשמה הוא מיועד. יחד עם זאת אם אתה מוצא קובץ המכיל באופן מובהק את השם של התוכנה אתה יכול להסיר אותו ללא חשש מיוחד כי לא מדובר ככל הנראה בקובץ מערכת קריטי.

בטוח אוחוץ מזה אם אני יתקין למשל את התוכנה שבמדריך הזה אז היא כבר תעשה את זה איך שצריך ותמחוק מה שצרך בלי שאני יתערב לא?:

בקשר לתוכנות לניקוי רג'יסטרי שאליהן אני מניח שאתה מתכון אז מניסיוני גם הן לא מנקות בהכרח את כל האיזכורים לתוכנה שהוסרה הן בעיקר עובדות על פי דפוסים קבועים ומחפשות דברים מסויימים ולכן סביר להניח שאזכור רג'יסטרי כזה או אחר יחמוק וישאר . אני באופן כללי ממליץ להתשמש בתוכנות האלה בזהירות ולא ככלי לשימוש שוטף כי הרבה פעמים הן מוחקות להן אתה בעצם צריך ולאט לאט (או מהר מהר) תתחיל לחוש בבעיות קטנות ומטרידות ב windows. לא שאני אומר לא להתשמש בהן אבל לא ככלי שוטף ולא למטרה אותה אתה מבקש להשיג. תשתמש בהן פעם בחודש חודשיים לניקוי כללי ,זאת ההמלצה שלי.

בנוסף התוכנות המוזכרות במדריך הן תוכנות בתשלום למיטב ידעיתי ויש תוכנות חלופיות חינימיות אם אתה מעוניין כגון:

ccleaner תוכנות ניקוי כללית (ל"זבל" שמצטבר במחשב) בנוסף כוללת גם uninstaller שאמור להיות יעיל יותר מזה של הwindows ולנקות יותר (אך כמו שאמרתי לא תמיד זה המצב) וכוללת גם מנקה רג'יסטרי.

regseeker תוכנה לניקוי ה רג'יסטרי.

ERUNT and NTREGOPT גם לינקוי וגם איחוי הרגיסטרי כך שחלקים ריקים מוצאים ממנו והנתונים מסתדרים אחד אחרי השני (בדומה לה defragmenrt בwindows.

אך שוב אני חוזר על מה שאמרתי קודם, יש להשתמש בתוכנות האלה בתבונה ואחת לתקופת זמן ולא כשימוש שוטף מניסיוני שימוש תדיר מדי וחוסר תשומת לב הוא קצת מסוכן.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההסבר.

אבל מה אתה עושה למשל במקרה כזה? אתה יודע איזה קבצים אפשר למחוק ואיזה לא?

אין מין חוקיות שאומרת בדיוק איזה קבצים מאיזו תיקייה אפשר למחוק? למשל קבצי DLL הם חיוניים למערכת, אז ברור שלא מוחקים, קבצים בתיקייה PREFETCH הם לא הכי חשובים,ואפשר להסיר אותם, וכך הלאה?

כי אני לא יודע אם כדאי להתקין אחת מהתוכנות האלה שמנקות, אם אפילו את התפקיד היחיד שלהן לא יעשו כמו שצריך, או שייגרמו יותר נזק בכך שימחקו קבצים חיוניים- אז אני מעדיף כבר לבצע את העבודה לבד

פורסם

התוכנות לניקוי רג'יסטרי לא מוחקות קבצים, הן מנקות רישומים מיושנים מהרג'יסטרי.

למשל כל קובץ שאתה מוריד מהאינטרנט מופיע ב רגיסטרי ונניח הורדת קובץ התקנת אותו ולאחר מכן מחקת את קובץ ההתקנה מאותו רגע ואילך האזכור שלו שמופיע ברג'יסטרי מיותר ולכן ימחק. זאת כמובן רק דוגמא וזה עקרון הפעולה של התוכנות האלה הן סורקות אחר איזכורים "יתומים".

הבעיה היא שלפעמים הן חושבות שאזכור מסויים הוא מיותר בעוד שלמעשה הוא לא וזה עלול להוביל לבעיות מסויימות החלק מדברים קטנים וכלה (אבל במקרים די נדירים) לשיבוש כללי של פעולת המערכת.

בדרך כלל התוכנות האלה מסווגת את כל מה שהן מוצאות לקטגוריות , בדרך כלל אלו קטגוריות של בטוח, בספק, לא בטוח אתה יכול לצאת מנק' הנחה שאפשר למחוק את כל מה שמופיע כבטוח ללא שום חשש (אלו ברובם איזכורים הדומים לדוגמא שנתתי) וצריך לעבור על מה שמופיע בקטגוריות של ה"בספק" וה"לא בטוח" ואם לא מכירים משהו אז עדיף לא למחוק.

בנוסף התוכנות האלה מבצעות גיבוי לרג'יסטרי ככה שניתן לשחזר את המצב במקרה ונגרם נזק, אך יש לציין שלעיתים אתה לא מודע לנזק שנגרם כי זה נגרם לאיזה חלק של הווינדוס או ליישום מסויים שאתה לא כל כך משתמש בו אבל בעתיד אם יתעורר הצורך להשתמש בו הוא לא יפעל.

מצד שני רג'יסטרי שעמוס ברשומות ישנות ולא הכרחיות הוא מצב לא בריא בפני עצמו, לכן אם אתה שואל אותי אז העניין הוא פשוט בקשר לניקוי קבצים מהמחשב אתה יכול לנקות בעזרת כלי הניקוי של הwindows או בעזרת תוכנה כמו ccleaner.

אתה יכול למחוק ידנית מהרג'יסטרי איזכורים לתוכנות שהסרת אך עדיין אתה לא יכול לעקוב אחר כל אזכור שהופך למיותר לכן במקרה שלי תשתמש בתוכנה כמו regseeker פעם בכמה חודשים תנקה איתה רק את הקבצים המופיעים כבטוחים להסרה.

בקשר ל prefetch אתה יכול אם אתה מעוניין בכלל לבטל את פעולת השירות הזה, או להגביל אותו לכך שיעשה cache אך ורק לקבצים הדרושים לשם עליית מערכת ההפעלה ושהוא לא יתייחס לתוכנות (דבר שבעקרון הוא לא רע בכלל).

זהו פחות או יותר , אתה צריך להחליט מה הכי מתאים לך.

פורסם

אתה יכול להתקין Inctrl5 על מחשב "נקי", להתקין את התוכנה כאשר ה-Inctrl ברקע וכך לעקוב אחר כל השינויים במחשב לפני-ואחרי התקנת התוכנה. קח את המידע הזה ונקה איתו כל מחשב שהוא מאותה תוכנה. לפחות תיאורתית.

המלצה שלי? לא להתעסק עם זה. לא נורא אם יהיו כמה שאריות במחשב. גם אם תשמור על המחשב מצוחצח אתה בוודאי תרצה לפרמט ולהתקין מחדש כעבור חצי שנה - שנה (מסיבות שונות). כל הזמן יוצאות גרסאות חדשות של תוכנות, נניח, וכל הזמן אנשים משנים דעתם לגבי התוכנות איתן הם עובדים בקביעות. רק פורמט מביא את המחשב בחזרה למצב אופטימאלי. אפילו ביעור חמץ עושים פעם בשנה.

מצד שני, יש אנשים שבקושי "נוגעים" במחשב/במסדר התוכנות שעליו ולכן אצלם אין סיבה לפרמט גם אחרי 3 שנים.

פורסם
  • מחבר

אחלה, תודה. אני פשוט שואל את כל זה כי אני אוהב את המחשב שלי נקי, מסודר ומאובטח. ואני לא מתכוון לפרמט כל חצי שנה. אני אחרי שיהיו לי במחשב כל התוכנות שאני צריך אני באמת לא הולך לשנות בו יותר מדי, וככה זה יישאר.

רק משהו אחרון- הזכרתם פה מלא תוכנות לניקוי המחשב והכל, אז על מה אתם הכי ממליצים? בוא נגיד במה אתם משתמשים? היה לי windows washer לפני כמה זמן, אבל אני לא יודע אם הוא מספיק טוב

פורסם

ה-ccleaner ש-flingiss המליץ לך היא מצויינת. אני לא סומך על תוכנות uninstaller אז לדאבוני לא עובד איתן. מבחינה תיאורתית אני רואה איתן בעייה כי נניח התקנתי היום תוכנה X ואחריה עוד שבע תוכנות, ואחת מהשבע דילגה בזמן התקנתה על התקנת קבצים מסויימים כי הם היו כבר בהרד דיסק. הסיבה שהיו כבר בהרד דיסק, כי X התקינה אותם לפני 7 התקנות. עכשיו תשתמש בתוכנה "אלימה" להסרת X כולל כל פיפס קטן שהיא החדירה למחשב - קילקלת גם את התוכנה ההיא שמתבססת על אותם קבצים.

לכן תמיד כשאני מסיר תוכנות וזה שואל אותי אם להסיר DLLים שאולי כבר לא בשימוש, אני תמיד אומר "לא להכל". עוד כמה DLLים זבל לא יזיקו לאף אחד.

הדרך האמיתית היחידה לדעת בדיוק מה כל תוכנה "צריכה" (איזה קבצים) זה להתקין אותה על מחשב בתולי ולעשות לזה רישום במסד נתונים כלשהו שמאוחר יותר יהיה בשימוש של תוכנת הסרה שגם תדע מה אסור לה להסיר אם אינה חפצה בקלקולו של אותה תוכנה.

בקיצור - אל תנקה יותר מדי, אתה מאוד עשוי לקלקל. תיזהר ותמיד תעשה RESTORE POINT לפני שאתה מתחיל להסיר קבצים במאסות. אם אחרי יומיים פתאום משהו לא עובד, תחזור אחורה ב-SYSTEM RESTORE.

פורסם

אני מסכים לגמרי עם כרעאזמ"ה.

אני משתמש באופן קבוע ב ccleaner ופחות או יותר זהו.

אני לא מתעסק עם הרג'יסטרי ואם כבר אז אני מוחק רשומות ידנית , למרות זאת אני עדיין אומר שאתה יכול להתשמש בתוכנה כמו regseeker פעם בכמה חודשים ולנקות רק את מה שהיא מסמנת ברשומות בטוחות למחיקה, אבל זה בעיקר יעיל אם אתה מוריד למחשב הרבה קבצים משתמש ומוחק או מתקין ומסיר הרבה תוכנות מהמחשב. גם אם זה המצב ולא תשתמש בתוכנה לניקוי רג'סטרי לא יקרה כלום. עודף "ניקיון" בסוף יוביל אותך למצב ממנו אתה מנסה להמנע.

בקשר לuninstaller אז אתה יכול להשתמש בו ואתה יכול גם לא, הפעולה שלו בשורה התחתונה די זהה לזאת שתשיג אם תשתמש רק ב uninstaller של התוכנות עצמן. אבל אם אתה מעוניין להתשמש אז אני ממליץ על ה uninstall tool או על הuninstaller שיש ב ccleaner.

מעבר לזה אתה יכול לדוגמא להגביל את יצירת ה prefetch אתה יכול לבטל שירותי (services) ווינדוס לא הכרחיים לגביך ולשחרר קצת יותר משאבים.

זהו פחות או יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים