עבור לתוכן

bitrate 3000~ ל DVD מקודד, שאלה.

Featured Replies

פורסם

סרט שמקודד ב bitrate של 4000-3000 בערך.

אם אני יצרוב אות על DVD אני יראה הבדל בין המקור על הטלוויזיה(שמעתי שהמקור ל DVD זה בערך 8000)?

פורסם

3000 אתה תראה, 4000 אולי תראה, אם העין שלך חדה מספיק.

פורסם

העינין הוא אחר לגמרי

כל הביט ריט האלו הם VBR

זא מישתנים בהתאם לדרישה של תמונה מפורטת יותר או פחות

בעצם כמעט כולם עובדים על ממוצע של 4000

ההבדל זניח למדי

פורסם

שטות גמורה, סרט של שעה וסרט של 3 שעות שקודדו ל DVD אחד, יהיה הבדל, הסרט בין השלוש שעות לא יכול להגיע ל bitrate של 4000... אנחנו מדברים על single layer כמובן.

פורסם

WAKE UP

למה אתה חושב שהסרט טרויה נמצא על שני דיסקים

תיקח את תוכנה GSPOT

תראה לך בדיוק מה קורא שם

פורסם

אתה בכלל קורא את מה שכתבתי? אנחנו מדברים על דיסק אחד.

פורסם

חברים חברים.. לא לריב על טעויות ;)

פורמט ה DVD בעיקרון מוגבל לכ 8 מגה בייט לשניה, זאת אומרת שסרט ברגע נתון לא יכול לעבור את הקצב הזה, זה ממגבלות הפורמט.

דבר שני אכן קצב הדחיסה הינו דינאמי ומשתנה בכל שניה.

דבר שלישי כולכם שכחתם את נושא התוספות (Special Features, DTS, ראיון עם הבמאי, שפות דיבוב ותרגום נוספות, בקיצור לא חסר), שיכול לתפוס לא מעט מקום על הדיסק. ולכן אם לסרט יש מעט תוספות אפשר להעלות את האיכות, כלומר להוריד את הדחיסה ולקבל Bitrate גבוהה יותר. וזה משתנה בין REGION ל REGION.

מכיוון והסרטים הולכים ומתארכים בימנו, רוב הסרטים החדשים עברו לדיסקים של DVD9, דהיינו Dual Layer. מכייון ואם רוצים להכניס את הכל על דיסק אחד, חד שכבתי, צריכים להעלות את הדחיסה בצורה ניכרת ובכך לקבל ווידאו הרבה פחות איכותי.

לפותח הת'רד תקרא את מה שרשמתי ותבין למה עשית סלט, ולמה אתה לא תראה שום הבדל.

כעיקרון רוב הסרטים ב DVD רצים בקצב של 3-4 מגה בייט לשניה, כמובן שיש יוצאי דופן.

סוני הוציאה ליין נחמד מאד שנקרא SuperBIt, מה שהם עשו זה העיפו את רוב השטויות שתוקעים על הדיסק, הוסיפו (בדרך כלל) אודיו ב DTS, והווידאו בסרט באיכות גבוהה כמעט פי 2 מסרט DVD רגיל. ממה שאני ראיתי הקצב מגיע ל 6-7 מגה בייט לשניה, שזה הבדל משמעותי, רוב הרבה יותר טוב בצורה ניכרת מול DVD רגיל.

למי שמעניין אותו ורוצה לברר קצת מידע לע הנושא האתר של סוני

מקווה שהסברתי את עצמי כהלכה ושהבנתם, אם יש עוד שאלות בשמחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים