עבור לתוכן

רוצה לסגור על קירור לכרטיס

Featured Replies

פורסם

אם יש לך סירקולציה טובה, אפילו טובה מאוד לך על הזלמן, אם הסירקולציה לא מש'ו, לך על הארקטיק (הוא תורם לסירקולציה)...

הארקטיק בה עם קירורים לזכרונות...

:xyxthumbs:

פורסם

זה לא ממש קירור לזכרונות.. זו חתיכת מתכת שלא עושה את העבודה בגרוש. קירור עלוב לזכרונות, מה גם שגוף הקירור אינו מקרר את הזכרונות בעוד שהזלמן כן.

הזלמן מקנה לזכרונות הכרטיס טמפ' של 5 מעלות פחות - ראיתי את זה בסקירה האחרונה שהתפרסמה ברשת. מחר בבוקר\צהריים אני אחפש אותה ואפרסם כאן אם אמצא.

ואם קונים את הזלמן - אין טעם להשקיע בגרסה עם הלדים, או הגרסה המיוחד של ה FATALITY.. סתם בזבוז, אז פחות 1-2 מעלות בשביל עוד 100 שקל...

קנו את ה VF-700ALCU ואם ההפרש מחירים לא גדול מדי בשבילכם אז לכו על ה VF-700CU. אני פחות סומך על הגרסה מנחושת כי כרטיס מסך שמונח במארז בצורה אנכית - מן הראוי שלא יסבול מעודף משקל, בטח לא ממאוורר כבד ומגושם שמושך אותו כלפי מטה. נשמע לי קצת מסוכן אם אתם מתכננים להזיז את המחשב.

פורסם
  • מחבר

מה ? המשקל של קירור הנחושת של זלמן כלכך כבד ?

לא יודע,יש לי את הסוניק על המעבד וגם הוא יושב בצורה אנכית.באופן כללי אני לא מזיז את המחשב ממקום למקום.

לגבי הקירור של הנחושת והאלומיניום שמעתי שהוא לא הכי מקרר ועדיף בהרבה את הנחושת מה גם שהסיילנסר עדיף על הזלמן עם הנחושת והאלומיניום...לא?

פורסם

גרסת הנחושת מציגה שיפור של מעלה אחת בלבד בעומס, ומאפשרת להגיע ל 2MHz יותר באוברקלוק.

זאת על פי נתונים מסקירה שקראתי ברשת :

http://www.techpowerup.com/reviews/Zalman/VF700-Cu/2

אני לא יודע מה אתכם, אך אני לא מוכן לשלם 30 שקלים בשביל מעלת צלסיוס אחת + הסיכון שבכל רגע כרטיס המסך ייתלש לי מהלוח.

הזלמן מקרר טוב יותר מה Arctic Cooling, אך למי שיש מארז דחוס ולא מאוורר היטב - ה Arctic Cooling Silencer יתן ביצועים טובים יותר.

דבר נוסף בקשר לנחושת ואלומיניום - נחושת מטבעה "מתחממת" יותר בקלות מאשר אלומיניום, מסיבות שלא אכנס אליהן אלא אם יתבקש ממני.

בכל אופן, לפי האידיאל, קירור נחושת עדיף למי שיש קירור טוב ותחלופת אוויר טובה במארז, ולכן על גופי קירור נחושת תראו בד"כ מאווררים מאוד גדולים וחזקים (גם בתעשיה). קירור אלומיניום לא דורש קירור חזק במיוחד, כי העברת החום שלו והחום הסגולי שלו די נמוכים. ראו את זה בעיקר במוצרים לקירור המעבד של חברת ThermalRight, היה דגם XP120 אלומיניום וגם דגם נחושת. בדגם האלומיניום, ההבדל בין מאוורר 120MM חלש לבין 120MM אימתני מתוצרת DELTA - הניב שיפור של 2 מעלות צלסיוס בלבד.

השורה התחתונה: גרסת האלומיניום מאפשרת שימוש בקירור פחות יעיל - מארז עם תחלופת אוויר לא טובה, מאווררים חלשים -- בעוד שגרסת הנחושת 'מעדיפה' מארז קר ומאוורר היטב, ומאוורר חזק, כדי להגיע לביצועים האופטימלים.

בתיאוריה כמובן, גוף נחושת יעיל יותר. אך בפועל - זה לא קורה בגלל התנאים שכתבתי לעיל, שברוב המחשבים לא מתקיימים היטב, אם בכלל.

פורסם
  • מחבר

לידעתך

המשקל של שניהם זהה שניהם שוקלים 180 גר'.

אז לפי מה שאני מבין ממך אתה הייתה הולך על הזלמן (נחושת+אלומיניום) כמובן במארז מאוורר .

למישהו יש את הקירור הזה של זלמן נחושת+אלומינים שיכול להמליץ עליו ? או לא ?

לפי מה שראיתי במאמרים שמופעים באתר הנ"ל הסיילנסר דווקא מקבל ניקוד גבוהה יותר משני הזלמנים.

פורסם

הניקוד ניתן על מספר פקטורים כמו למשל 'מה אתה מקבל' לעומת 'כמה אתה משלם'.

הזלמן מציע קירור זכרונות שעולה 10$ בנפרד, וגוף קירור שהוא חזק יותר ויעיל יותר.

קחו בחשבון שהסקירות נערכות במארז פתוח ולכן היתרון של הסיילנסר לא בא לידי ביטוי ברוב המקרים.

כמו שאמרתי - למי שיש מארז גדול,מרווח ומאוורר היטב - האופציה הכי טובה בשבילו היא ה Thermalright V1, אין ספק בכלל. החסרון שלו הוא המחיר המופרז, אך הביצועים טובים הרבה יותר מכל פתרון קירור אחר בשוק (למעט קירור מים וכו'). הבעיה היא שהטרמלרייט בעל גוף קירור מאוד קטן ולכן יש צורך גם במאוורר חזק וגם במארז מאוורר היטב.

למי שיש מארז סגור ודחוס - שיקח את הסיילנסר.

הזלמן אלומיניום הוא למי שחפש את ה Value, כלומר את הערך - מחיר לעומת ביצועים , ולא מוכן לשלם 30 שקלים בשביל 2 מעלות בודדות.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולכם על הרצון לעזור אבל תשובה חד משמעית לא קבלתי פה . :nixweiss:

קוויתי שאנשים בעלי הקירורים האלו יתרמו לי יותר לגבש החלטה ...אין חכם כבעל נסיון ולאו דווקא שישבחו את מה שיש להם אלא יהיו אובייקטים.

פורסם

אין תשובה חד משמעית - תבין.

שניהם מצויינים באותה המידה בדיוק, ויש לך מארז מאוורר יחסית אז זה באמת לא כזה משנה.

תבחר לפי מה שנראה לך יותר יפה, זה הכל.

פורסם

יש לי את הזלמן cu ואני יכול להגיד לך כמה דברים

יש לי מאורר שמכניס מתחת לכרטיס מסך אויר

עד כאן הכול יפה

נאמר שהזלמן מחמם את המארז אךךךךךך

ברגע שהכנסתי את המאורר לא רק שהזלמן מקרר בדיוקקקקק כמו שאתה פותח את דלת המארז

אלה הוא גם זורק אויר קרררררר לכיוון המעבד וכל שאר הרכיבים

מה רע בזה???

לא שומעים אותווו בכלללל

הוא מקררר מעולהההההה + קירור של סינקים מעולים

קיצר הוא המומלץ ביותר

מה שמצחיק מרוב שהוא מקרר טוב האויר שהוא כביכול זורק והורס סירקולצייה וגורם לחום

הוא אויר קר שרק עושה טוב

פורסם
  • מחבר

מישהו יכול לומר לי עם איזה משחה תרמית בא כל קירור והאם המישחות שבאות עם הקירור נחשבות לטובות או צריך גם לרכוש משחה איכותית בנפרד?

פורסם

לדעתי המשחות הם טובות,חברה שמכבדת את עצמה במע' קירור יקרה לא תחסוך משחה שעולה לה חצי דולר.לי בכל אופן לא הייתה שום בעיה,אפילו בהזמנה שקיבלתי עם ה-VF-&(( CU נתנו לי מהחנות שתי שפופרות של ARCTIC-5.

מה קנית/הזמנת בסוף?

פורסם
  • מחבר

בזמן שיש לי פה שני חתנים כאלו מוצלחים הבחירה וואלה קשה...חחחחחחחחחחח :screwy:

סתם... לא יודע ,לכל אחד יתרונות וגם חסרונות ונראה לי שאולי אלך על הזלמן אך המשקל שלו קצת מדאיג אותי .

בכל אופן תודה על העזרה.

פורסם

ואללה,זה לא בואינג..כוללה קירור לכרטיס מסך.מביקורות ופורומי חו"ל וגם מהפורום הנהדר הזה באמת קשה.אני בכל אופן שאלתי בכמה מקומות וגם פה קיבלתי חו"ד ובסוף לקחתי את ה-700-CU.לא תצטער. :xyxthumbs:

פורסם

קח את הזלמן, אני מצליח איתו עם ה GEFORCE 6800GT להגיע ל 433מגהארצ מ 350 והטמפרטורה 55-68 מקס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים