עבור לתוכן

כאבי ראש מטורפים, חר"פ לא נותן ג'..מה לעזאזל אני עושה?

Featured Replies

פורסם

נראה לי מחליפים את האמקולים בסוכרזית

הכמויות של האקמול שהצבא מוציא מתחיל להיות יקר

• תגובות 131
  • צפיות 15.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

אני לא מטיל ספק במה שאמרת, אבל, שחייל מגיע באמת חולה, וחייב לקבל טיפול, לא ממש מעניין אותו הצרות של הרופא.

ולא היו חסרים מקרים שנתנו אקמול לחולה סרטן שמת מזה.

וזה גם נכון לרפואה אזרחית, אבל קל וחומר לצבאית, כי בצבא אתה לא ממש ברשות עצמך (לפחות בעקרון)

אתה יודע מה, בוא לא נדבר ברמת העיקרון, בוא נדבר על המקרה הספציפי שעומד לפנינו.

חייל פונה עם תלונה של כאבי ראש, לדבריו מדובר במיגרנה. למיגרנות יש קליניקה אופיינית מאוד, לא מדובר על סתם כאב ראש (אני לא אפרט כדי לא לתת לאף אחד רעיונות). אם תיאור החייל של האירועים אינו תואם לקליניקה, לרופא יש אופציה למדוד לו לחץ דם ע"מ לשלול משהו אקוטי, לקחת בדיקות שגרתיות (כימיה פשוטה וספירת דם) במידה והוא השתכנע שתלונות החייל אמיתיות.

אם הרופא מקבל את הבדיקות והן תקינות (אין LDH שמראה על TURN OVER גבוה של תאים, ספירות דם בגדר התקין, שקיעת דם תקינה וכו') הסבירות מאוד עולה שהחייל משקר. עכשיו - האם לשלוח אותו לרופא מומחה ולבזבז הקצאה שאולי חייל עם תלונה אמיתית יצטרך אותה? האם לבקש מהמומחה הדמיה יקרה כמו CT, שלא רק שהיא עולה כ-1500 שקל, היא גם תוקעת לך 400 שנות חשיפה של קרינה לתוך המוח בבאת אחת? רק בגלל שמישהו רצה גימלים? אתה באמת חושב שצריך לעשות את זה לכל חייל שמגיע למרפאה בגלל כאב ראש?

יש טיפול מאוד יעיל היום למגירנות מהמשפחות של התרופות האנטי קונבולסיביות. זה טיפול כרוני ויקר. הוא בסל התרופות רק באישור נוירולוג. זה גם טיפול עם טוקסיסיות וסיכון מסוים. אתה באמת חושב שרופא צבאי צריך ישר לתת תרופות כאלו רק כי החייל חושב שיש לו מיגרנה?

פורסם

בתור רופא צבאי בעתיד הקרוב מאוד אני חייב להגיד שממה שקראתי (עד שהתעצבנתי והפסקתי איפהשהו בעמוד הרביעי), אתם חבורה של בכיינים שלא מבינים עם מה רופאים צבאיים מתמודדים.

אני כבר 5 שנים עמוק בלימודי רפואה, אני מתעסק במקרים מורכבים, מאתגרים, לומד איך רפואה מערבית צריכה להראות. אני נמצא בבתי החולים הטובים בעולם במחיצת המוחות הטובים בעולם. אני לומד פנימית במחלקה הכי יוקרתית בארץ, למדתי כירורגיה במחלקה עם סדרות מקרים שמשתוות למרכזים הגדולים בארץ...

אבל - אני עתודאי. יום אחד, עוד שנתיים, החלום יפסק. אני אצטרך לחזור לשירות, ולהפגש עם מאנייקים קטנים שלא רוצים להיות איפה שהם, אז הדרך הפשוטה להקטין ראש זה ללכת להפריע למישהו אחר לעשות את עבודתו - לרופא הצבאי. מישהו שלמד כל כך הרבה כדי שמה שיהיה לו באבחנה המבדלת במקום ראשון ב80% מהמקרים זה "רווח משני". לא שאין מחלות אמיתיות בצעירים - סרטני דם, GERM CELL TUMORS, אוסטאוסארקומות, בנשים צעירות יש מחלות אוטואימוניות רבות, מחלות זיהומיות א-טיפיות...

אבל עם איזה כלים אתם רוצים שהרופא יתמודד עם זה? עם מה שהצבא נתן לו? מרפאה עם שני חובשים שבקושי למדו אותם לקחת דם בבה"ד 10? עם מעבדה שלוקח 3 שעות להעביר אליה דגימות? עם הקצאות אפסיות לרופאים מומחים כשתור למומחה לוקח שלושה שבועות? כשהמומחה בטוח ירצה הדמיה, שאם זה לא רנטגן אלא משהו קצת יותר מורכב כמו אולטראסאונד מזויין שיש כמעט בכל סניף קופת חולים אומלל, זה עוד שלושה שבועות?

ואם המערכת כל כך מקשה על הרופא, אתם חושבים שבאמת יהיה לו כח להתייחס ברצינות לכל תלונה, כשהוא יודע שהרוב המוחלט באמת של הפונים לשירותיו הם נצנצנים מזויינים? איזה מוטיבציה אתם מצפים שתהיה לו? הוא הרי הוכשר לעסוק ברפואה כללית והצבא אימן אותו לרפואת חירום, והוא צריך להתעסק בבירורים ארוכים שאין לו כלים לעשות אותם!

תפסיקו להאשים את הרופאים, זה תסמונת הש"ג במלוא הדרה. תאשימו את חר"פ, חבורה של זונות עם פאלפלים, רופאים שכבר שנים לא עסקו ברפואה, שבמקום לתת שכם עם אחיהם הצעירים על מנת להוריד את העומס ולתת שירות רפואי נאות, יושבים ספונים במשרדים שלהם ועושים עבודה אדמיניסטרטיבית שכל פקיד זוטר יכול לעשות.

יש לכם בעיה אמיתית? הרופא מתעלם מכם? עזבו את הקורבן, תפנו לשירותים האזרחיים. הרי זה במילא מה שיקרה בסוף, כשתקום זעקה של מספיק הורים - הרפואה הצבאית תהפך לרפואת חירום בדרג שדה בלבד, וחיילים יאלצו לפנות לשירותים אזרחיים. זה יעלה לצבא הון תועפות בגלל בירורים מיותרים לכל המתחזים, אז שיעלה לחארות. בסוף גם זה יפסק - כי גם רופאים אזרחיים יפסיקו לקחת ברצינות לובשי מדים.

צבא קטן ומקצועי עכשיו!

חבל שלא הגעת לעמוד 6 ;)

אם כל הלחץ, ועומס וזיוני השכל, רופא זה לא איזה מוכר בשוק שיכול להגיד "אין, תבוא מחר..." רפואה זה דבר רציני (לא שאני צריך להזכיר לך...). אין אפשרות אפילו לבדיקה מינימאלית? לפי דעתי זה התנהגות פשוט לא מקצועית להסתכל על בנאדם שתי שניות ולרשום לו אקמול. אני מבין שזה יוצר עוד יותר לחץ, אז לא בודקים את כולם ביום אחד, אבל בשביל ה10 אחוז שבאמת צריכים טיפול לא שווה לקחת עוד כמה דקות ולעשות את הבדיקה הכי טובה שאתה יכול?

פורסם

חבל שלא הגעת לעמוד 6 ;)

אם כל הלחץ, ועומס וזיוני השכל, רופא זה לא איזה מוכר בשוק שיכול להגיד "אין, תבוא מחר..." רפואה זה דבר רציני (לא שאני צריך להזכיר לך...). אין אפשרות אפילו לבדיקה מינימאלית? לפי דעתי זה התנהגות פשוט לא מקצועית להסתכל על בנאדם שתי שניות ולרשום לו אקמול. אני מבין שזה יוצר עוד יותר לחץ, אז לא בודקים את כולם ביום אחד, אבל בשביל ה10 אחוז שבאמת צריכים טיפול לא שווה לקחת עוד כמה דקות ולעשות את הבדיקה הכי טובה שאתה יכול?

תקרא את התגובה השניה שלי. זאת התייחסות רצינית שהייתי מצפה. אתה צריך להבין שזה מה שהייתי עושה בקהילה אחרי לקיחת אנמנזה ובדיקה גופנית טובה. שני אלו בלבד לוקחים כחצי שעה. אם לרופא יש 50 חולים במסדר, כשיש לו עוד חרא של ברה"ץ (המממ צריך ללכת לבדוק שהחובש באמת ריסס נגד זבובים את הפחים היום!!) להתעסק איתו אחר כך, אתה חושב שיש לו זמן לעשות את זה?

נגיד ומדובר ברופא צעיר וחסר ניסיון שבאמת עושה את זה, וגם נותן 2 גימלים. נגיד והחייל מתחזה. הוא חוזר לחבר'ה שלו, שמח וטוב לב, ומספר באיזה קלות הוא הצליח לזיין לרופא את השכל ולהוציא גימלים. אותו רופא למחרת שילש את המסדר חולים שלו מ50 חולים ל150 חולים. אתה באמת חושב שהוא יתחיל לחלק גימלים?

שים לב אפילו לתלונה העיקרית של האומלל שפתח את הת'רד הזה! הוא לא רוצה שיטפלו בו, שימצאו לו פתרון לבעיה, הוא רוצה גימלים!! זה בפאקינג כותרת!

שוב, תאשימו את חר"פ, הם יצרו את הסיטואציה. אתם יכולים לא לרחם על הרופאים, אבל זאת המציאות.

פורסם

אני יודע כמה CT גורם לחשיפה מוגזמת, ברמת העקרון שזה פילוח של קרני-X, ואני יודע שבדיקת CT היא יקרה.

אבל, קרו מקרים שאנשים שהיו על סף מוות, וכל מה שנתנו להם זה אקמול, וקראו להם מתחזים.

אני לא יודע למה מכשירים אתכם (רפואה מין הסתם), אבל לא עדיף לבדוק מקרים מסויימים לעומק?, אחרי הכל אתם משחקים עם חיים של אנשים, הצבא הוא גוף גדול וכך גם המחלות למינהם מגוונות.

נכון שהמצב שונה מבאזרחות, נכון שיש מתחזים, אבל, זה לא אומר שאפשר לזרוק אנשים לכלבים.

פורסם

בסופו של דבר גם אתה DR.NOOB

אם אתה באמת הולך להיות רופא צבאי

תשתמש בתרופת הפלא אקמול וכוס מים

אז מה נאשים את המערכת זה הכי קל לנו וגם לך .

ועצם העובדה שאתה כבר מצביע על אשמים זה אומר שהתייאשת מראש ורכבת על הצבא כדי לקבל את הד"ר וגם אתה מת להתחפף מהצבא .

אם באמת אתה עומד להיות רופא צה"לי תעשה תחקיר על שתי מקרים שקראו בבסיס חיל האוויר בצריפין לפני 3 שנים .

על רופא נהדר שנתן את תרופת הפלא - אקמול במקום לנסות לאבחן ולראות מה קורה עם שני חיילים (ולא , לא חיילים מזויינים כמו שאתה קורא להם - שהראייה שלך כבר פגומה - אלא אנשי קבע )

שאחרי שהם נפטרו מסרטן הוא בא לנחם את המשפחות האבלות .

אז קח את הדיבורים המתנשאים האלה שלך ותעשה חושבים על האופן שבו אתה תסתכל על חייל שיגיע אלייך . אני לא ישלה פה אף אחד יש יותר סיכוי שהחייל רוצה כמה ג'ימלים ושקט .

אבל זה יפה שאתה כבר מבחינתך את ההחלטות קיבלת . שהחיילים מזויינים ושקרנים.

עד שיגיע אחד שלא משקר ותפספס , מה שנקרא רשלנות רפואית.

וביי ביי לרשיון

תהנה

פורסם

התגובה של dr noob גרמה לי להבין שמתי שאני יהיה באמת חולה לא יהיה שם אף גורם צבאי בשבילי אז מתי שאני באמת ממש לא מרגיש טוב אני הולך ישר לבית חולים אזרחי בלי לשים זין על הצבא ועל הטופס 119 הזה כי הבריאות שלי זה הדבר הכי חשוב בשבילי ואני לא מתכוון שהצבא ישחק לי גם בזה.

פורסם

כשאתם בצבא, צריך להיות בריאים...

מהתגובות האחרונות הבנתי שרופאים צבאיים אלו בובות קשורות אימפוטנטיות שלא מסוגלות לעשות כלום.

קיצר, אם יש בעיה ללכת ישר למיון אזרחי אם המצב מאפשר.

פורסם

עד עכשיו אני עדיין עצבני מלקרוא את מה שהרופא לעתיד שלנו רשם

:pissed:

פורסם

רוצים לשמוע משהו מצחיק? רוב מנהלי המחלקות הם עתודאים לשעבר, בצורה לא פרופורציונלית לחלוטין למרכיב של עתודאים בכיתות הרפואה. כל העתודאים בלי יוצא מן הכלל הם בוגרי הארץ, כשרוב הרופאים ברפואה האזרחית (שני שליש בדיוק. כל שנה מתחילים 900 סטאז', מתוכם רק 280 בוגרי הארץ, וכל השאר למדו בבודפשט, שאר מזרח אירופה, מיעוטם באיטליה, וכן הלאה) כלל לא למדו בארץ ולמערך משרד הבריאות אין שום מדד לאיכות הידע שהם רכשו, שהוא בדרך כלל ירוד. רוב העתודאים זה החנונים של הכיתה שלכם בתיכון, אלא שהיו יותר חכמים מאלוהים והחליטו לעשות עם זה משהו במקום לגרז תומ"ת 3 שנים (ולא, לא הלכתי לעתודה רק כדי שיממנו לי את הדוקטורט... כמה אנשים שפויים אתה מכיר שימכרו את החיים שלהם ל13 שנים לפחות בגיל 18 בשביל 70K אומללים במצטבר? כסף הוא לא פונקציה). רוב העתודאים מתקבלים לאיזה התמחות שהם רוצים מיד עם השחרור, כי מנהלי מחלקות יודעים שיש להם עסק עם חומר אנושי מצויין...

אז למה הרפואה הצבאית נראית כמו שהיא נראית? אתה באמת חושב שזה בגלל הרמה של הרופאים?

לגבי אנשי קבע - משהו לגמרי מעוות בסיפור שלך, הם מקבלים רפואה ברמה אחרת לגמרי. רופאי בסיסי חיל אויר גם הרבה יותר מנוסים ברפואת משפחה דווקא בגלל האוכלוסיה המבוגרת שמשרתת שם. רופא שהתעלם מתלונות ממושכות של אנשי קבע, שלהם כאמור אין בעיות מוטיבציה, הוא רשלן מארץ הרשלנים.

שוב, יש הבדל רציני בין אוכלוסיות משרתות. בעיות של רווח משני נפוצות בעיקר בבא"חים ויחידות עורפיות. המצב קצת פחות גרוע ביחידות קרביות. היחס של הרופאים שונה במקומות האלו, לחלוטין, ותאמין לי שהרופא הצבאי הסביר יודע זאת.

פורסם

לא יאמן שאנשים כאלה הם רופאים בצה"ל, ובכלל במדינת ישראל או בעולם. בושה וחרפה.

אז קח את הדיבורים המתנשאים האלה שלך ותעשה חושבים על האופן שבו אתה תסתכל על חייל שיגיע אלייך . אני לא ישלה פה אף אחד יש יותר סיכוי שהחייל רוצה כמה ג'ימלים ושקט .

אבל זה יפה שאתה כבר מבחינתך את ההחלטות קיבלת . שהחיילים מזויינים ושקרנים.

מהתגובות האחרונות הבנתי שרופאים צבאיים אלו בובות קשורות אימפוטנטיות שלא מסוגלות לעשות כלום.
פורסם

לא יאמן שאנשים כאלה הם רופאים בצה"ל, ובכלל במדינת ישראל או בעולם. בושה וחרפה.

תגידו מישהו בכלל הקשיב למה שאמרתי? הבנת הנקרא למדתם? הרופאים הם לא הבעיה, המערכת היא הבעיה. אמרתי את זה ב10 דרכים שונות, ואתם עדיין מגיבים ככה. אתם צודקים, ואמרתי את זה בתגובה הראשונה - הרפואה בצבא על הפנים. בסוף תקום זעקת הורים ולא תהיה רפואה צבאית שהיא לא בדרג שדה. לא יהיה מנוס מכך. אני מסכים עם כל מילה שלכם, הטיפול שמקבלים חולים אמיתיים בצה"ל לא ראוי לשמו, זאת לא רפואה, זה פלצבו מתמשך. ואני לא חושב שאמרתי אחרת.

אבל אתם ממשיכים להאשים את הרופאים! אני לא מבין אתכם! אני אומר את זה שוב, בפעם המיליון, ואולי זה יקלט: חר"פ מזיין את הרופאים, ובעקיפין מזיין את החולים. אל תהרגו את השליח.

פורסם

ד"ר רק שתדע שאתה מתנשא בצורה מדהימה

מה זה סגמ"ת מתקדמת ??

המחקרים שלך והאחוזים שלך רק מאששים את הטענה שאתה תיהיה כמו כול רופא אחר בצה"ל

לא הולך לנהוג בצורה שונה

אז קח את הקלסרים ושים אותם בצד .

כי 1.לכאבים יש אקמול

2.לכאבים חזקים יש אופטלגין

3.ושממש כואב אז אורטופן

והרי כול השאר שטויות , נכון ?

מי צריך CT ו רנטגן זה קרינה וזה גם יקר .

וחייל שנלחם על המדינה יש הרבה אז טועים באחד מתקנים בשני , נכון ?

עובדה שבסוף אפשר לקבל כול בדיקה שאתה רוצה רק צריך לצעוק מספיק

( אני בתור אחד שסחב שנתיים בלט דיסק בצבא )

אופפ אני עצבני כמו שהרבה זמן לא הייתי

ותפסיק להאשים את המערכת , הכי קל להאשים אחרים . אתה עוד לא שם ואתה כבר אומר שהמערכת תדפוק אותך ואז את החיילים

ואתה צדיק בסדום

פורסם

יכול להיות שהתקנים זה הבעיה, אז שיפתרו את זה!

בגלל המערכת, כתבתי מה שכתבתי, על הבובות האיפטוטנטיות, לא בגלל החומר גלם האנושי שאני בטוח שמצויין.

אבל מה לעשות, שהרופא בסופו של דבר מקבל את האחריות על החולה? מה לעשות שהוא הקובע?

זה הרבה יותר מש.ג.

זה כמו לשחק את אלוהים.

ותחשוב על זה.

פורסם

תגידו מישהו בכלל הקשיב למה שאמרתי?

כן, קראתי את הדיבורים המתנשאים האלה שלך והאופן שבו אתה תסתכל על חייל שיגיע אלייך. אתה כבר מבחינתך את ההחלטות קיבלת . שהחיילים מזויינים ושקרנים.

zoxs, למה אתה קורא לו ד"ר ?

הוא בסה"כ חיילצ'יק עתודאי בן 22.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים