עבור לתוכן

האם מסכי מחשב פוגעים בראייה או בעיניים?

Featured Replies

פורסם

תודה מראה, CM2K3

נערך על-ידי massinvallus

• תגובות 50
  • צפיות 6.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

זה יכול להיות אם אתה מסתכל במסך הרבה זמן ובמרחק קטן... (כותבים מרחק קצר לא??)

היה לי מסך CRT ישן יחסית בבית על המחשב הישן...(P3) והוא היה מתושתש... בגלל זה הראיה שלי קצת התדרדרה...

פורסם

עם שאלות כאלו לא תגיע רחוק בקורס טייס.

הקיצור אין הוכחה שיש קשר בין צפייה במסכי מחשב/טלויזיה ופגיעה בראייה.

אבל אם יש קשר ואני מאמין שיש (אני היחידי במישפחה גדולה שיש לו בעיות ראייה - משקפיים מגיל 16) הוא מתבצע במשך הרבה זמן של ישיבה מול מסכי מחשב וטלויזיה.

פורסם

אני מאוד מקווה שתיכשל יא חתיכת עילג טיפש

זה טיס לא טייס

פורסם

ברמת העיקרון המסכים לא מזיקים

אבל העובדה שאתה יושב מול המסך ממרחק קרוב זמן רב גורמת לכך שהעין מתרגלת להביט "מקרוב" ובכך לגרום לכך שלמרחקים תראה מטושטש ותצטרך משקפיים.

זה לא קורה לכולם אבל זה נפוץ מאד.

טיפ נחמד (אם כי אף אחד לא עושה אותו):

- להימנע מלשבת יותר מידי קרוב למסך למשך זמן רב ולבצע "תרגילי" ריענון לעין כל 15-30 דק' עם הפסקות.

פורסם

אבל העובדה שאתה יושב מול המסך ממרחק קרוב זמן רב גורמת לכך שהעין מתרגלת להביט "מקרוב" ובכך לגרום לכך שלמרחקים תראה מטושטש ותצטרך משקפיים.

- להימנע מלשבת יותר מידי קרוב למסך למשך זמן רב ולבצע "תרגילי" ריענון לעין כל 15-30 דק' עם הפסקות.

:xyxthumbs::)

אני מאוד מקווה שתיכשל יא חתיכת עילג טיפש

זה טיס לא טייס

בגלל שגיאת כתיב הוא יכשל? למה אתה יורד עליו כל כך? :bash:

פורסם

GODAMNIT, זה מסביר בדיוק את הבעייה שלי, מרחוק אני רואה צלליות וממש מטושטש, ומקרוב בסדר כאילו אני חושב שאני רואה די בסדר מקרוב, השאלה אם זה עלול להחמיר בעתיד אם אני ממשיך לשבת בוא נגיד 4-5 שעות ביום מול מחשב או טלביזיה, בלי להרכיב משקפיים בנהיגה למשל ולראייה מרחוק...?

פורסם

אז לפי מה שאתם אומרים גם לקרוא ספר מזיק... ??

פורסם

^^^

אתה לא קורא ספר 4-6 שעות ביום... אבל אם זה כך, אז זה מזיק!

GODAMNIT, זה מסביר בדיוק את הבעייה שלי, מרחוק אני רואה צלליות וממש מטושטש, ומקרוב בסדר כאילו אני חושב שאני רואה די בסדר מקרוב, השאלה אם זה עלול להחמיר בעתיד אם אני ממשיך לשבת בוא נגיד 4-5 שעות ביום מול מחשב או טלביזיה, בלי להרכיב משקפיים בנהיגה למשל ולראייה מרחוק...?

זה עלול להחמיר!! כדאי לך להרכיב משקפיים...

פורסם

^^^

אתה לא קורא ספר 4-6 שעות ביום... אבל אם זה כך, אז זה מזיק!

אני לא אבל אני מכיר אנשים שקוראים גם 6 שעות 8)

פורסם

כן, גם ספר.

בעצם הדרך היחידה שהעין "נחה" היא כאשר היא עצומה ורואה ל"אינסוף" כאילו. כך שבשינה אתם בעצם גם נותנים לעיניים לנוח מכל הפעילות שלה במהלך היום.

דודי, אם אתה לא רואה לרחוק לך לאופטיקה ותשיג משקפיים :) ובכך גם תעדכן את הרישיון נהיגה שיהיה רשום שאתה צריך לנהוג עם משקפיים, זה שאתה לא לובש מאמץ אותם יותר ויכול רק להחמיר את המצב.

פורסם
link=topic=163885.msg1385257#msg1385257 date=1138115778]

אני לא אבל אני מכיר אנשים שקוראים גם 6 שעות 8)

אז יש להם 8)

פורסם

אז צריך לומר להם מספיק עם הארי פוטר :bash::nono:

פורסם

אם הם קוראים הארי פוטר אז הם ילדים (לא אנשים :lol: )

ומספיק עם התגובות הלא קשורות.

פורסם

תתפלא, אמא של חבר שלי קוראת הארי פוטר....

ומה המרחק שלא מזיק? כאילו במטרים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים