עבור לתוכן

מקורות DVD מה ההבדלים, מה טוב מה לא?

Featured Replies

פורסם

(אני יודע שזה לא הכי קשור ל"אמצעי איחסון, אבל לא מצאתי מקום יותר מתאים)

שמתי לב שלקבצי DVD יש המון סוגים של מקורות.

למשל:

DVD9

R1\2..

DVDSCR

NTSC\PAL (יש הבדל באיכות?)

DVDR

6-Pass CCE \ CCE@4190 6 passes

.

.

.

איפה אפשר למצא מדריך שמסביר מה כל דבר אומר?

בעיקרון אם אני רוצה צריבה שהיא 1:1 לסרט קנוי מה אני מחפש?

פורסם

DVD9 - זה בעקרון המדיית DVD

יש הרי 4.7 ויש 8.5 אם אני טועה. DVD9 זה הDual Label

DVDSCR -זה איכות לא משהו. זה לפני DVD ריפ XVID

NTSC\PAL (יש הבדל באיכות) - שיטת השידור

DVDR זה DVD שעבר קידוד וכיווץ

6-Pass CCE \ CCE@4190 6 passe זה השיטת קידוד.

פורסם

DVD9 זה DVD עם שכבה כפולה.

DVD5 זה DVD עם שכבה אחת.

R1\2 זה כמו NTSC וPAL שR1 זה NTSC ו R2 זה PAL

NTSC\PAL אילו שיטות שידור, ישראל ואירופה זה PAL (האיכות קצת יותר גבוהה אבל לא משהו שממש נראה לעין).

DVDR.... אמממממ DVD Recordble

CCE זו תוכנת קידוד (Cinema Craft Encoder) הכי גבוהה שמקודדת סרטים ל DVD - השורה שהבאת מציגה סרט שקודד ב CCE עם 6 passes ושה bitrate הממוצע שלו הוא 4190

אם אתה רוצה צריבה 1:1 מסרט DVD מקורי אתה צריך מדייה עם שכבה כפולה, מה שלדעתי סתם יקר ולא שווה, לכן יותר שווה לך להשתמש בתוכנה dvdshrink (תבצע חיפוש).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המידע X DUDE ו COMPMAN. :xyxthumbs:

אם אתה רוצה צריבה 1:1 מסרט DVD מקורי אתה צריך מדייה עם שכבה כפולה, מה שלדעתי סתם יקר ולא שווה, לכן יותר שווה לך להשתמש בתוכנה dvdshrink (תבצע חיפוש).

למה אני חייב שכבה כפולה?

גם אם הסרט הוא 4.7 (DVD5) ???

פורסם

אם הסרט הוא DVD5 לא צריך מדיה כפולה מן הסתם, פשוט שרוב הסרטים המקוריים מגיעים על DVD9.

פורסם
  • מחבר

OK

ואם הסרט עבר קידוד בתוכנה (Cinema Craft Encoder למשל) זה מוריד מהאיכות?

פורסם

כל דבר מוריד מהאיכות מן הסתם.. האם זה מורגש ? לא בהכרח. תחשוב שה BITRATE המקורי היה בסביבות ה 8000.

פורסם
  • מחבר

K

למדתי המון, תודה.

אם למישהו יש מה להוסיף, תפדלו..

:xyxthumbs: שבת שלום.

פורסם

כל דבר מוריד מהאיכות מן הסתם.. האם זה מורגש ? לא בהכרח. תחשוב שה BITRATE המקורי היה בסביבות ה 8000.

שאלה

אם דיסק עם שכבה כפולה יקר

וזה כולה 9 GB וזה עולה מעל 100 שקל אם אני לא טועה

מה יהיה המחיר של דיסקים HD או בלו ריי

כי הרי הם יהיו הרבה יותר איכותיים ויותר מקום יהיה עליהם.

פורסם

כרגע המחיר למדיה שפורסם ב CES הוא 40$ אם אני זוכר נכון. אל תדאג יש עוד זמן עד שהטכנולוגיות האלו יחדרו לשוק בהיקפים / מחירים נורמלים.

נראה לי שהמחירים של DVD9 ירדו כבר ל 50 ש"ח :)

פורסם

ומחיר מדיית שכבה כפולה היא משהו בסביבות ה 29 שקל פעם אחרונה שחיפשתי, לא צריך להגזים (עדיין לא שווה).

פורסם

ד"א מישהו רשם פה ש dvdscr זה לא איכות טובה, הוא טועה,

Same premise as a screener, but transferred off a DVD. Usually letterbox , but without the extras that a DVD retail would contain. The ticker is not usually in the black bars, and will disrupt the viewing. If the ripper has any skill, a DVDscr should be very good. Usually transferred to SVCD or DivX/XviD.

בדר"כ האלו שנותנים לאנשים שהם בבצפר לקולנוע להעריך סרטים

פורסם

כתבו פה קודם ש-DVDSCR זה איכות לא משהו, וזה ממש לא נכון. האיכות היא כמו של DVDRip סופי, אבל לפעמים יש קטעים בשחור-לבן, או watermarks, לפעמים כתוב copyrighted bla bla באמצע המסך :) אבל האיכות היא מצויינת. מקווה שזה לא נחשב דיבור על wa**z. :hat:

פורסם

אמת, DVD Screener זה אותו עותק כמעט כמו ה DVD הסופי (לפעמים העותק מוצג רק עם סאונד 2.0 דולבי ובלי 5.1 אבל לא תמיד), ובלי כל השטויות (תוספות, מאחורי הקלעים וכו...), לעיתים רחוקות מאוד (אבל זה קורה) ה DVD הסופי יציג שינויים או קטעים שלא נראו ב DVD Screener.

עותקים אלו בד"כ ניתנים לאנשי האקדמיה לסרטים (מבול ה screeners מגיע במיוחד לפני האוסקר וה Golden Globe), כדי לשפוט.

כתבו פה קודם ש-DVDSCR זה איכות לא משהו, וזה ממש לא נכון. האיכות היא כמו של DVDRip סופי.

אנחנו לא מדברים על "DVDRip" אנחנו מדברים על מושגי DVD, לגיטימי.

פורסם

תסכל לפי העין שלך בין

DVDSCR

לבים

DVDripXVID

תראה יש הבדל ענקי, בכל מקרה לפי דעת העיניים שלי יש הבדל ענקי

כי אני איש של איכות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים