עבור לתוכן

תאימות הארד דיסק למחשב נייד

Featured Replies

פורסם

שלום לכל החברים

יש לי מחשב נייד של IBM דגם A20M וכרגע הוא עם הארד דיסק של 20 ג'יגה

ואני רוצה להגדיל אותו ל 60-80 ג'יגה האם זה אפשרי או שיש בעיה של תאימות

ובמידה ואפשרי אשמח לקבל המלצות על פירמות מומלצות .

תודה :)

פורסם

http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=609_272_1988

אני לא יודע אם יש לך אחריות עדיין על הנייד כי אני יודע שלIBM ניתן אחריות ל4 שנים (בתשלום)

אני מציע שתיקח את הנייד למעבדה שיחליפו לך,

אם אין אחריות ואתה רוצה לבד אז יש לינק, תבחר איזה שאתה רוצה, עדיף ל7200

פורסם
  • מחבר

Parpar

תודה לך על תגובתך מה ההבדל בין 1.8 ל2.5 שמופיע בלינק ?. האמת שחשבתי לרכוש בחו"ל איזה הארד דיסק 60 או 80 ג'יגה יש אתר שאתה ממליץ להזמין ממנו?

תודה

פורסם

זהו גודל הדיסק בנפח

1.8 אינט'צ = 7 מילימיטר

2.5 אינ'צ = 9.5 מילימטר

תצטרך לפתוח את הנייד כדיי לדעת מה מתאים.

אני לא מכיר אתרים מח"ול, וזה גם לא מעניין אותי בגלל שאין אחריות שזה יגיע בחתיכה אחת וכי זה סתם כאב ראש בשביל כמה שקלים.

פורסם

דיסק קשיח של 80 גיגה בייט בחו"ל עולה 40 דולרים. לפי שער הדולר של 4.6 (פחות או יותר מה שיש עכשיו) שווה 184 שקלים.

משלוח דרך אתר שמבצע משלוח בינלאומי עולה כמה עשרות שקלים.

משלוח דרך חברה שמתמחה בהעברת מוצרים מארצות הברית לישראל כולל ביטוח עולה 25 דולר.

בגלל שהמוצר עולה פחות מ50 דולרים אין מכס.

עלות בארץ לדיסק 80 גיגה בייט : 320 שקלים

עלות בחו"ל כולל הזמנה לארץ: 184 + 115 שווה 300 שקלים.

חסכת 20 שקלים, בהחלט לא משתלם במקרה שלך, אך אם תיקח דיסק גדול יותר כמו דיסק של 250 גיגה בייט ההבדלים יהיו מאות שקלים.

פורסם
  • מחבר

כן זה נכון אבל אני מזמין את זה ולכתובת של אחותי בחו"ל והי א שולחת לי עם מישהו כך שאין לי עלויות משלוח.

איזה פירמה אתם ממליצים והאם יש הבדל משמעותי בביצועים בRPM והMB .

תודה :xyxthumbs:

פורסם

האמת שאני גם בהתלבטויות ותהיות לגבי החלפת הדיסק הקשיח שבמחשב שלי.

לגי שאלתך אני חושב שהמובילים היום בתחום הזה הינם HITACHI עם הדיסקים Travelstar 6K,7K אם אינני טועה בשמם, אלו דיסקים בעלי 8 מגה באפר ומהירות סיבוב של 7200RPM.

אם אתה מעוניין שהמחשב יעבוד בצורה מהירה ככל הניתן אז בהחלט הם מומלצים, השאלה היא לגבי תאימות המחשב שלך אליהם, האם הוא יזהה אותם כראוי וכד'.

להערכתי לאור הנייד הקודם שלי שהיה של IBM, הם משתמשים בדיסקים של HITACHI שזה כבר טוב, אבל בכל אופן ההיתי בודק באתר שלהם או אפילו יוצר קשר עם IBM ישראל , או אומניטק איכות או הראל מחשבים ומברר מולם לגבי התאימות של הדגם שלך לדיסקים קשיחים.

פורסם

דיסק קשיח של 80 גיגה בייט בחו"ל עולה 40 דולרים. לפי שער הדולר של 4.6 (פחות או יותר מה שיש עכשיו) שווה 184 שקלים.

משלוח דרך אתר שמבצע משלוח בינלאומי עולה כמה עשרות שקלים.

משלוח דרך חברה שמתמחה בהעברת מוצרים מארצות הברית לישראל כולל ביטוח עולה 25 דולר.

בגלל שהמוצר עולה פחות מ50 דולרים אין מכס.

עלות בארץ לדיסק 80 גיגה בייט : 320 שקלים

עלות בחו"ל כולל הזמנה לארץ: 184 + 115 שווה 300 שקלים.

חסכת 20 שקלים, בהחלט לא משתלם במקרה שלך, אך אם תיקח דיסק גדול יותר כמו דיסק של 250 גיגה בייט ההבדלים יהיו מאות שקלים.

אתה כנראה לא קראת הכל.... הוא צריך דיסק לנייד - בניידים יש דיסקים 1.8\2.5 אינץ' ולא 3.5 ובטח שאין דיסקים 250ג'יגה לניידים (רק אם התכוונת חיצוני, אך גם כך המחיר יותר גבוה).

alfred3 - כל דיסק 2.5 אינץ' 44 פין אמור להתאים. תבחר לפי התקציב איזה דיסק (4200\5400\7200) ואיזה נפח (40\60\80).

עריכה: בנייד שלך ישנו בקר ATA66 ודיסקים חדשים נגיד ATA100, יש להם תאימות לאחור (בדיוק כמו דיסקים 3.5), ככה שלא אמורה להיות שום בעיה בזיהוי של דיסק חדש בנייד שלך.

פורסם
  • מחבר

D-Me3

תודה על תגובתך המלומדת האם אני יכול לסמוך על דבריך המאה אחוז כי אני מתכוון להזמין מחר .

ואם אפשרי איזה לינקלאתר עםהארד דיסק HITACHI מתאים משהו בגודל 60G עם 8MB .

תודה על הכל

פורסם

לפני מספר שבועות היה אצלי נייד בתיקון, ThinkPad X20 עם דיסק 20GB דפוק, הדיסק הוחלף לFujitsu 80GB (דיסק 80 ג'יגה הכי זול, בסביבות ה600ש"ח)

כך שהייתי בערך במצב כמו שלך אז ביררתי בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים