עבור לתוכן

כרטיס אלחוטי שמפריע לתקשורת האלחוטית בסביבתו?

Featured Replies

פורסם

יש לי שני מחשבים וראוטר אלחוטי של 3com.

על מחשב אחד כרטיס אלחוטי של gigabyte על השני usb2wifi של 3com, המחשבים והראוטר מאד קרובים אחד לשני (למעשה כרגע לא באמת צריך את החיבור האלחוטי, זה הכנה למתי שאני אצטרך להרחיק בין המחשבים.)

איכות האות בשני המחשבים עמדה תמיד על 70%.

היו לי לאחרונה כל מיני ניתוקים של הראוטר, איבוד אות וכו' , אתמול ניתקתי את הכרטיס האלחוטי של gb וחיברת את המחשב עם כבל, ופתאום איכות האות במחשב השני עלתה ל100% והראוטר הפסיק לשחק משחקי ניתוק וחיבור.

בלי קשר לכל זה היו לי גם בעיות של ניתוקים תכופים מהאינטרנט (כבלים, actcom), עוד לא יצא לי לראות אם הניתוק של הכרטיס סידר אותם.

עכשיו שאלה - יש מרחק מינימום שצריך לשמור בין מחשבים עם חיבור אלחוטי? או אולי מרחק מינימום בין המחשב לנקודת גישה?

יש הגדרות של כרטיס רשת שיכולות לגרום להפרעות לכרטיסים אחרים, או שפשוט הכרטיס דפוק?

או אולי זה הראוטר של 3com? יש לו בעיות ידועות?

פורסם

מה שאני דווקא חושב זה שכדאי לך לנסות זה לשנות את הערוץ של הרשת האלחוטית.

פורסם
  • מחבר

וואלה, לא חשבתי על זה...

למרות שאני לא קולט רשתות אחרות חוץ מאחת מאד חלשה אצלי באיזור שלי.

חשבתי פתאום על משהו -

bluetooth יכול להפריע לתקשורת wifi?

פורסם

זה אפשרי, במיוחד אם הכל קרוב כמו שאמרת.

פורסם

יש לי ראוטר אלחוטי של 3COM דגם 3crwe554G72T שעובד סבבה עם 3 מחשבים ובהם כרטיסי רשת אלחוטיים שונים בטווחים שבין 5 - 50 מטר, בלי כל בעיה. בטח לא בעית מרחק או הפרעה לבלו-טוז, מקלדת אלחוטית וכו'.

בשורה התחתונה, הכל ענין של הגדרות. רצוי יעילות ונכונות..

פורסם
  • מחבר

גם הראוטר שלי הוא 3COM (לא זוכר את הדגם המדוייק, זה OfficeConnect/11g או משהו כזה), ניתקתי את הכרטיס האלחוטי שחשדתי בו שהוא זה שעושה את הבעיות, ובינתיים, כבר יומיים שלושה, לא היו ניתוקים.

מוזר, כרטיס רשת יחסית חדש ואמור להיות כרטיס טוב (האלחוטי שמגיע עם לוחות NF4 של GigaByte).

פורסם

האם יש לך טלפון אלחוטי דיגיטלי (DECT) בשימוש?

אם כן כדאי מאוד להרחיק אותו משם ככל שניתן, או להפסיק להשתמש ולוודא אם ההפרעה משם.

פורסם

אני חושב שבהחלט יכול להיות שכרטיס אחד מפריע לשני בטווחים האלו. הטווח המינימלי לדעתי שיש להרחיק מקור אות אחד מהשני הוא 2 מטר לפחות. ישנם כרטיסים בהם ניתן להגדיר שעוצמת האות תשתנה אוטומטית. לגבי הנתבים, לא לכולם יש את האופציה הזו.שזה יכול לעזור. אני אישית לא אוהב את הפונקציה הזו.לא אוהב דברים אוטומטיים שחושבים בעצמם, כולל גירים אוטומטים חכמים שמחליטים בשבילך מתי להוריד הילוך....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים