עבור לתוכן

עזרה בחידוד תמונות

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני צריך את זה בשבילה...

היא דוגמנית מתחילה כמו שכבר ציינתי והיא סתם התנדבה בשביל שאני אוכל לצבור ניסיון, אני רוצה לשלוח לה את התמונות ואני רוצה להציל כמה שיותר..

הבהרה : לא פניתי אליכם בשביל שתעשו לי את העבודה השחורה, המטרה שלי היא למצוא מישהו שמבין בפוטושופ מספיק בשביל לעזור לי לסנן וללמד אותי איך אפשר להציל את התמונות, כי אני לא רוצה לפנות לפה כל פעם שיש לי תמונה שלא יצאה טוב, המטרה שלי היא ללמוד בעצמי איך לתקן, אני רק רוצה לדעת למה אני צריך לשים לב בתמונה, איך אני רואה איפה האיזורים המטושטשים ( מהעדין ביותר ועד לחד ביותר ) ואיך אני מתקן את זה בעצמי...

תודה לכל העוזרים

פורסם
  • מחבר

הכל עניין של תאורה נכונה בתמונות של דוגמניות.

פלאש חיצוני בהחלט היה עוזר לי, תמונות שנעזרתי בהן עם הפלאש המובנה יצאו זוועה \=

זאת אחת הסיבות שרציתי להשקיע באחד וללמוד איך לעבוד איתו ( כהמשך לדיון שלנו על זה בפורום צילום דיגיטלי.. )

פורסם

זה עדיין לא מונע ממך לדאוג לתאורה טובה על המצולמת.

תחפש בגוגל על איך לאלתר סטודיו, בעיקרון לוקחים סדין לבן או שחור ותולים אותו ועם תאורה של מנורת שולחן (אפשר 2\3 בכל צד כדי לאזן או אחת כדי לעשות משחקי צל) שנמצאת גבוה יחסית בגובה המצולם/ת. לכבות את כל האור בחדר ולהשתמש רק באור של המנורות. מנורות רגילות יצרו אווירה יותר נעימה וחמה בתמונה לעומת שימוש בנורות פלורוסנט שייצור תמונות "טבעיות" יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על העצה, אני בהחלט אחפש את המדריכים האלו ואנסה לעשות את זה בהדדמנות, לגבי התמונות האלו זה לא ממש משנה כי הצילומים היו בחוץ...

נחזור לנושא, יש מישהו שבא לו לעזור לי לפחות עם התמונות שיצאו טוב וצריכות עריכה קלה? :nixweiss:

פורסם

יש שני סוגי טישטוש:

- פוקוס, שקשה לתקן.

- מהירות תריס נמוכה, גם קשה אבל אם לא הייתה הרבה מריחה אפשר לשפר. אבל גם קשה, תלוי בתמונה.

תשתמש בפוטושופ ב-Unsharp Mask, תעבוד שם על הפרמטרים ותראה מה הכי מתאים לך

תביט במדריך הבא:

http://d-spot.co.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=108

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני אנסה לשחק עם זה בתקווה להציל כמה שיותר תמונות (:

המטרה שלי היא ללמוד ולא לסנג'ר אנשים אחרים, אני מניח שהמדריך הזה יוכל לעזור לי (:

אני מניח שרוב הבעיות פה הן מריחה כתוצאה ממהירות תריס נמוכה ומחסור בחצובה, זה היה קשה לייצב את המצלמה הזאת, צילמתי כל תמונה 3-5 פעמים ועדיין יצאו לי הרבה מטושטשות, בפעם הבאה אני גם אעביר את המצלמה למצב hard בחדות שלה ואז אני מניח שיצאו תוצאות יותר טובות...

פורסם

בפעם הבאה אני גם אעביר את המצלמה למצב hard בחדות שלה ואז אני מניח שיצאו תוצאות יותר טובות...

זה רק יגרע ויעלה את הרעש בתמונות, זה שהתמונות יוצאות מטושטשות לא קשור בהגדרה הזו בכלל. תשאיר את זה כמו שזה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על העצה.

אם יש לך עוד טיפים מועילים בשבילי לצילומי מהסוג הזה אני אשמח לקבל אותם, פה או בפרטי אם זה לא המקום לכך.

תודה!

פורסם

כמו שכבר אמרו אתה בהחלט צריך תאורה זה המפתח

לגבי צילומי חוץ קצת קפצה גבוה מידי אם אתה מתחיל כמו שאמרת

צילומי חוץ באיכות טובה(לדוגמנות) מצריכים ניסיון וידע טכני מעולה בכיוון המצלמה במיקום ובשעות היום לצילום בהתאם לאווירה שאתה רוצה

צילומי סטודיו זה פשוט ניסויים ובעידן דיגיטלי זה לא יעלה לך כמעט

תיקונים:

בגדול אם אתה לא בעל ידע טכני תצלם באופן רגיל בלי לשחק עם במצלמה(לא פלאש!) משם כבר אפשר לעשות די הרבה בפוטושופ

במקרה הזה חומר גולמי עדיף על הדוגמאות הנ"ל אותו אפשר לעבד...

תזכורת - לא פלאש מובנה :nono: זה גרוע

לגבי התיקונים למה שכבר עשית-בהצלחה

פורסם
  • מחבר

אולי באמת קפצתי קצת גובה מידי אבל אם לא מנסים לא יודעים....

ניסיתי לראות איך כמה תמונות יוצאות עם פלאש וראיתי שזה אסון, באמת התחלתי לשחק עם המצלמה, עבדתי הרבה על מצב A ו P וגם חלק מהתמונות צולמו עם הanti blur של המצלמה....

" במקרה הזה חומר גולמי עדיף על הדוגמאות הנ"ל אותו אפשר לתכן "

לא ממש הבנתי את מה שאמרת... :s07:

חומר הגלם שלי זה תמונות ב9MP וברזולוציה של 2464X3696 , אם זה יעזור בשביל להציל אותן...

תודה (:

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תנסה כשאתה מצלם לא לזוז,קח כאופציה שימוש בחצובה,וכשאתה לוחץ על הכפתור של הצילום תנסה לסחוט אותו כמה שניות

עד אחרי שהתמונה צולמה, ולא ללחוץ עליו בפתאומיות מה שגורם להזזה של המצלמה .....

פורסם
  • מחבר

בנאדם הנושא הזה נפתח לפני יותר מחצי שנה, אני באמת לא מבין למה הקפצת אותו עכשיו?!? :screwy:

אל תדאג, היום אני כבר יודע הרבה יותר טוב מה לעשות ומה לא לעשות למקרה שאתה לא עוקב אחרי התמונות שלי... :nixweiss::bash::s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים