עבור לתוכן

אני רוצה לקנות הרד דיסק ישן מחבר איך אני יכול לבדוק שהוא תקין ?

Featured Replies

פורסם

אוקי כולם אני רוצה לקנות הרד דיסק ישן מחבר של 40 גיגה wd 5400 rpm ב120 שקל שווה ?

בחיבור ide שווה ?

עכשיו אני לא יודע כמה שנים יש לו אותו נראה לי הרבה והרד דיסקים מתים כול 5-7 שנים אז רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק אם הארד דיסק שלו תקין ויחזיק לי תזמן הזה ?

מה אני יכול לעשות ? אני יודע שהוא עובד אבל אני רוצה לדעת אם הוא יחזיק זמן ולא יתפגר לי אחרי שנה שנתיים

תודה

פורסם

לדעתי לא שווה את הכסף, זה כונן מאד מאד איטי...

פשוט תנסה לקרוא במקומות אקראיים כל מיני מקומות בדיסק.

פורסם
  • מחבר

אין איזו שהיא תוכנה משהו ? שאני יכול לבדוק איתה ?

פורסם

תריץ scandisk או error-checking

במידה ותריץ scandisk מתוכנת דוס תקבל מידע ויזואלי לגבי תקינות הדיסק וסקטורים פגומים.

במידה ותריץ error-checking תקבל מידע לגבי תקינות הדיסק וסקטורים פגומים

פורסם

5400RPM ? לא שווה כלכך...

SPINRITE 6 נראה לי יכול לבדוק טוב (ובדיקת SMART אמורה לתת גם מדדים לגבי זה, אם כי שוב, כלום לא מובטח).

פורסם
  • מחבר

אתה אומר עדיף לעזוב את זה ?

פורסם

תלוי מה ולמה אתה צריך... אני אישית לא הייתי עושה זאת (הייתי חוסך איזה 300 וקונה 80 גיגה חדש לפחות)

פורסם
  • מחבר

למערכת לינוקס suse 10

פורסם

אם זה סתם לנסיונות ולא איכפת לך מזה שזה יותר איטי (שזה 5400 ואולי גם ביצועים יותר נמוכים בלי קשר) וכו'...

אין לך מספיק מקום בדיסק הנוכחי בשביל לפצל אותו?

פורסם
  • מחבר

80 גיגה עמוס מכול טוב 9 גיגה מוזיקה ועוד 30 ומשהו מלא סדרות סרטים ומה לא קיצר הוא מלא :\

פורסם

אם יש לך 80 והוא מלא בדברים כאלו (אתה לא צורב אותם), אז נראה לי השקעה ב 40 גיגה זה פשוט בזבוז בלי קשר גם לביצועים הירודים של 5400

פורסם
  • מחבר

אוקי יש לך המלצה להרד דיסק 60-40-80 גיגה עדיף ide יותר קל להתקין עליו לינוקס עד 300-200 שקל ? עדיף כמה שפחות שיתן ביצועים 8 מגה בוופר ו7200 rpm ?

פורסם

לא ממש, סתם עשיתי חיפוש ב ZAP ל 80 גיגה וראיתי שיש ב 300 ש"ח...

וגם אם הדיסק שלך עובד שקוף (למשל שלא היית צריך DRIVERS כדי להתקין WINDOWS על ה SATA), אז גם לא אמור להיות בעיות עם LINUX (נראה לי).

פורסם
  • מחבר

אוקי אחי תודה

אני ינסה לחפש במציאונים וככה הרד דיסק זול או שבאמת נחסוך קצת ונקנה איזה הרד דיסק 160-250 גיגה ונפצל אותו לללינקוס ולהורדות וככה

תודה אחי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים