פורסם 2006 בינואר 1219 שנים אהלן.במחשב שלי עם לוח אם ASUS P4C800 DE יש צורב, סידירום והארדיסק SATA .הסידור שלהם מהחנות קצת משונה בעיני - אשמח אם תגידו לי מה עשו פה ? והאם יש מקום לשיפור ?הצורב - FIRST PRIכלום - FIRST SLAVEכלום - SECOND PRIסידירום - SECOND SLAVEהארדיסק סאטא - THIRD MASTERכלום - FORTH MASTERתודה רבה.
פורסם 2006 בינואר 1219 שנים לפי דעתי הם עשו לך טובה גדולה, כי כל אחד יש לו את המקום שלו ואין בעיות.....אבל אם זה עושה לך בעיות אישיות שזה ככה, אתה פשוט יכול להפריד את ה flat cable ו\או את הג'אמפרים, אבל אם אתה משנה את הג'אמפרים אתה תהיה חייב לשנות סדר של ה falt cable תעשה חיים
פורסם 2006 בינואר 1219 שנים כי הוא נמצא בחיבור של ה flat cable או מג'ומפר כmaster בשביל זה אתה תצטרך לפרק את כל הכוננים ולחברם שוב ולבדוק שהם מחוברים ב flat cable הנכונים ושהם מג'ומפרים כראוי, אח"כ עושים בדיקה של חיבורי ide או sata דרך הbios (המחשב עושה זאת לבד) וכך תדע אם עשית עבודה טובה או לא. אתה בטח שואל איך יודעים מה זה master ? אז על הflat cable צריך להיות כתוב לך ,master
פורסם 2006 בינואר 1219 שנים Master זה החיבור בסוף הכבל IDE, ו-Slave זה החיבור שבאמצע בערך.רק אם הדיסקים מגופמרים כ CABLE SELECT ולא על MASTER / SLAVE.
פורסם 2006 בינואר 1219 שנים רגע, אפשר לג'מפר כונן כ-Master ולחבר אותו לחיבור האמצעי בכבל IDE?אף פעם לא ניסיתי לעשות את זה (זה לא נראה לי הגיוני במיוחד לעשות דבר כזה).
פורסם 2006 בינואר 1219 שנים אפשר לרוב לעשות מה שרוצים. הכי חשוב זה רק שאם יש כונן אחד על צמה, מומלץ למיטב זכרוני לחבר אותה לחיבור העליון ולא לאמצעי.
פורסם 2006 בינואר 1219 שנים זה גם הגיוני. בצורה כזו, אתה יכול לדעת איך כל כונן מוגדר רק ע"י הסתכלות על החיבור אליו הוא מחובר, מבלי לפרק את הכונן ולבדוק את הג'מפרים שלו. אפשר אמנם פשוט להסתכל ב-Bios או ב-Windows, אבל זה קצת בעייתי כאשר יש לך כמה דיסקים קשיחים זהים.
פורסם 2006 בינואר 1219 שנים שוב.. אתה יכול לדעת מצורת החיבור, איך הם מקונפגים רק בתנאי שה JUMPERS הם לפי CABLE SELECT (הם כמעט אף פעם לא ככה)...הסיבה להמלצה שאמרתי קשורה יותר להפרעות חשמליות.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.