עבור לתוכן

vc++

Featured Replies

פורסם

רציתי לדעת משהו

אני הולך לקנות היום או מחר ספר על (c++ סדנאת לימוד)

ורציתי לדעת

אם אני צריך לדעת קודם c++ בשביל ללמוד לאחר מכן visual c++

או שזה בעצם שתי שפות שונות?

פורסם

אתה צריך לעשות הפרדה:

- שפת תיכנות היא שפה שבה יש משמעות מוסכמת לביטויים (כלומר, מה המחשב צריך לעשות, כשאומרים לו משהו).

- סביבת פיתוח היא תוכנה שמאפשרת לכתוב בשפה מוסכמת מסויימת - והיא כבר מתרגמת את זה למה שהמחשב (או מערכת ההפעלה) מבין.

C++ היא שפת תיכנות.

VC++ היא סביבת פיתוח.

ב-VC++ אתה יכול לפתח בשפת C++.

פורסם

כמה דברים -

רצוי מאוד לדעת C++ או Java ברמה סבירה לפני שאתה מתחיל עם Visual C++.

אני ממש לא ממליץ ללמוד Visual C++ מגרסא 6 ומטה (היא ממש לא נוחה ואין לה כ"כ תמיכה אחורה מגרסאות מתקדמות).

Visual Studio 2005 לעומת זאת נראית הרבה יותר אטרקטיבית, אבל אני לא יודע אם כבר יצאו לה ספרים בעברית.

פורסם

כמה דברים -

רצוי מאוד לדעת C++ או Java ברמה סבירה לפני שאתה מתחיל עם Visual C++.

אני ממש לא ממליץ ללמוד Visual C++ מגרסא 6 ומטה (היא ממש לא נוחה ואין לה כ"כ תמיכה אחורה מגרסאות מתקדמות).

Visual Studio 2005 לעומת זאת נראית הרבה יותר אטרקטיבית, אבל אני לא יודע אם כבר יצאו לה ספרים בעברית.

זה לא רק .net ?

ואני לא ממליץ על ms vc++ מכיוון שלעשות שם טופס מסכן זה סיפור מהת..

יש את הסביבה של בורלנד שהיא הרבה יותר נוחה וקלה בשביל לעשות תוכנה בסביבת חלונות

פורסם
  • מחבר

אתה מדבר על גירסאת האנטרפרייס?

פורסם

אין שום בעיה לכתוב ישומי C++ ל-console (דוס פשוט כזה בלי גרפיקה) ב-Visual Studio .Net על גרסאותיו השונות (2002, 2003 או 2005)

אם אתה מחליט ללמוד C++ אין שום סיבה לעבוד עם סביבות פיתוח לא נוחות ומעצבנות כמו Turbo C וחברים.

אתה בכיף יכול לעבוד ב-Visual C++ רק תצטרך הדרכה איך ליצור פרוייקט Console (מאד פשוט עם הוויזרדים)

פורסם
  • מחבר

תקן אותי אם אני טועה

vc++

זהב בעצם נכיד אני יוצר כפתור

ואני כותב קוד בשפת c++ שבמקרה ואני לוחץ על הכפתור הקוד מופעל

אני צודק?

פורסם

Visual C++ היא סביבת פיתוח

בסביבה הזאת אתה יכול ליצור פרוייקטים מסוגים שונים

אחד הסוגים הוא פרוייקט Console Application (או פרוייקט דוס). בפרוייקט כזה כל הקשר שלך עם המשתמש מתבצע דרך מסך כמו דוס בו אתה יכול לכתוב טקסט ולקבל את המקשים במקלדת עליהם המשתמש לחץ. פרוייקט מסוג זה יהיה זהה לפרוייקט שאתה תיצור ב-Turbo C לדוס.

סוג אחר של פרוייקט הוא Windows Application בו אתה מקבל חלון וינדוס עליו אתה יכול להניח פקדים כמו כפתורים וריבועי טקסט (TextBox) עליהם אתה קובע התנהגות.

(יש סוגים נוספים)

בפרוייקט Console אתה יכול ליצור פרוייקט C++ נקי בלי שימוש בספריות מיוחדות של Microsoft. פרוייקט כזה ירוץ על כל מערכת הפעלה בכל קונפיגורציה.

פרוייקט Windows משתמש בספריות מיוחדות של Microsoft וירוץ רק על וינדוס.

בתור התחלה לדעתי כדאי שתתחיל עם ישומי Console (דוס)

פורסם

זה לא כ"כ נכון.

ב- VC פרוייקט console הוא עדיין אפליקציית win32 לכל דבר, רק שהיא מציגה את ה- console שלה (שבדר"כ לא נוצר עבור אפליקציות חלונאיות).

קוד כזה לא יהיה מעצמו platform independent כי אתה עדיין כותב winmain() ולא main().

הוא גם לא יהיה תואם ל- turbo C בכמה דברים (פונקציות ב- conio.h, BGI, סקופ של משתנים ב- for ועוד כמה)

הסביבה של בורלנד - אתה מתכוון C++ builder?

מאוד קל ליצור איתה אפליקציות (לפחות יחסית ל- VC6), אבל מי שלא מכיר c++ טוב (templates למשל) עלול לחטוף הלם תרבות מהקוד האוטומטי שנוצר שם (לא שב- Visual C++ זה הרבה יותר טוב, אם בכלל)

פורסם

אולי זה לא 100% בלתי תלוי בגלל ה-tmain אבל זה משהו שאתה יכול להמיר בשניה

כל עוד לא תשתמש בספריות מיוחדות של וינדוס אין שום סיבה שזה לא יעבוד על פלטפורמות אחרות

פורסם

זה לא כ"כ נכון.

ב- VC פרוייקט console הוא עדיין אפליקציית win32 לכל דבר, רק שהיא מציגה את ה- console שלה (שבדר"כ לא נוצר עבור אפליקציות חלונאיות).

קוד כזה לא יהיה מעצמו platform independent כי אתה עדיין כותב winmain() ולא main().

הוא גם לא יהיה תואם ל- turbo C בכמה דברים (פונקציות ב- conio.h, BGI, סקופ של משתנים ב- for ועוד כמה)

הסביבה של בורלנד - אתה מתכוון C++ builder?

מאוד קל ליצור איתה אפליקציות (לפחות יחסית ל- VC6), אבל מי שלא מכיר c++ טוב (templates למשל) עלול לחטוף הלם תרבות מהקוד האוטומטי שנוצר שם (לא שב- Visual C++ זה הרבה יותר טוב, אם בכלל)

כן התכוונתי לסביבה הזו(C++ builder)

היא הרבה יותר user freindly ליצירת טפסים

וזה התיכנות שנדרש היום, אם כל הכבוד לדוס חוץ מלימוד כמעט ואין לזה שימוש היום ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים