עבור לתוכן

גרפיקה ב c++

Featured Replies

פורסם

אני מתכנת ב c++ ורציתי לשאול איך אני מכניס גרפיקה

למשל איך אני יוצר כפתור(button)

שרשום עליך start לדוגמא

אני לא רוצה שתאכילו אותי עם כפית

אם אפשר יהיה אז שמישהו יתן דוגמא משלו

או שפשוט תביאו לי קישור למדריך

ותודה

נ.ב. חיפשתי הרבה והגעתי לשימוש בדירקס וכל מיני כאלה

פורסם

אתה רוצה ממש גרפיקה? או ליצור חלון רגיל של Windows?

כי חלון זה (יחסית לגרפיקה) קל.

מילת המפתח היא MFC. זו ספריה של אובייקטים שמאפשרים לך לתכנת חלונות (למשל אובייקט חלון, כפתור, תיבת טקסט וכו').

פורסם

אם MFC היא מילת המפתח אז המפתח כבר מזמן חלוד.

MFC היא כבר ספריה ישנה מאוד, ואם הייתי צריך להתחיל פרוייקט חדש, הייתי עושה את זה רק אם הוא היה מאוד קטן, ושממשק המשתמש שלו מאוד מאוד פשוט.

אם עוד לא התחלת לעבוד עם MFC, הייתי ממליץ שלא תטרח, ותתקדם ישר ל- WinForms של ה- .NET.

לעבוד עם DirectX בשביל ממשק משתמש זה הרבה יותר מדי עבודה (אלא אם אתה רוצה כפתורים תלת-מימדיים באמת ודברים כאלה)

פורסם

אבל ה-.Net דורש גם את ה-Framework שלו... אני אישית לא אוהב את זה. ואני מכיר עוד אנשים שלא אוהבים. אני לא מרוצה מהרעיון שכל מחשב שירצה להשתמש בתוכנית שכתבתי יצטרך להתקין .Net Framework.

אני לא יודע אם ב"תעשייה" כותבים פרוייקטים חדשים ב-MFC או שעברו כבר לדוט-נט, אבל אני כן יודע ש-MFC מצוי עדיין בשימוש בהרבה מקומות (אפילו אם זה רק תחזוקה של פרוייקט קיים).

פורסם
  • מחבר

תגידוט אתם מדברים על visual c++

אין גרפיקה ב סי פלוס פלוס רגיל????

פורסם

visual c++ זו בסה"כ סביבת עבודה או ide (אין לי כח להכנס לויכוחים בנוגע לסמנטיקה המדוייקת), בכל אופן - זו אינה שפה אחרת.

מה שאני הייתי ממליץ לך, לממשקים (וגם לגרפיקה - ) fltk (חפש בגוגל) אםנם צריך לתכנת בשביל לתכנת... אבל ככה זה אמור להיות לא ?

(אגב, הספריות הגראפיות הן openGL כמובן).

מטי.

פורסם

אין ל- C++ ספריה גרפית סטנדרטית. (ולא, OpenGL וה- BGI הם לא חלק סטמדרטי מ- c++)

הספריות הגדולות שקיימות היום שמיועדות גרפיקה הן ה- GDI (הממשק הבסיסי של חלונות ב- windows),

DirectX (הרבה יותר מתקדם, אבל גם רק ל- windows), ו- OpenGL.

בנוסף יש ספריות שיותר קל לעבוד איתן כמו SDL ו- Allegro שבנויות על OpenGL ו- DirectX ומפשטות את העבודה איתן בהרבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים