עבור לתוכן

אוזניות, מה למה וכמה?

Featured Replies

פורסם

לכל הסדרה של גראדו יש "חתימת צליל" דומה, מתבטאת בעיקר בטרבל דומיננטי (ויש כאלה שיגדירו אותו כ"צורמני", לכן כדאי שתשמע אותם קודם) ובאס מהיר ופאנצ'י.

ממה שאני יודע, בSR80 זה יותר מורגש מאשר ב60, אבל לא שמעתי אותם. בSR60 יש פאדים שמכסים את האוזניה כולה, מה שמרסן את הטרבל. ב80 יש Bowl Pads שמשאירות פתח ישיר מהאוזן לדרייבר - וזה חלק מההבדל.

אי אפשר להגיד "לאיזה סנהייזר הם שוות", זה לא כרטיסי מסך ואין כאן אמת אבסולוטית לגבי "מי יותר טוב" - זה תלוי בהעדפה האישית שלך לגבי סאונד. אני בטוח שיש כאלה שיעדיפו את הSR60 שהיא אנטרי-לבל בגראדו ע"פ האוזניה הכי טובה של סנהייזר, וגם להפך.

מבחינת נוחות - לי יש משקפיים, ובהתחלה ה60 לחצו לי על האוזניים וזה כאב אחרי חצי שעה. כשכופפתי את הhead band החוצה קצת, הכל הסתדר והן נוחות לי מאד.

ובקשר לעניין של פתוחות\סגורות - מה יהיו בדיוק השימושים שלך באוזניות? הבנתי שאתה מעוניין במשהו שיתאים למוזיקה (לפי הדרישה לבאסים ו-ווליום). אבל איזה סוגי מוזיקה? יהיו עוד שימושים (סרטים\משחקים)? איפה אתה תשתמש בהם - בחדר רועש עם אנשים שרוצים שקט, או בחדר פרטי?

• תגובות 31
  • צפיות 1.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

לכל הסדרה של גראדו יש "חתימת צליל" דומה, מתבטאת בעיקר בטרבל דומיננטי (ויש כאלה שיגדירו אותו כ"צורמני", לכן כדאי שתשמע אותם קודם) ובאס מהיר ופאנצ'י.

ממה שאני יודע, בSR80 זה יותר מורגש מאשר ב60, אבל לא שמעתי אותם. בSR60 יש פאדים שמכסים את האוזניה כולה, מה שמרסן את הטרבל. ב80 יש Bowl Pads שמשאירות פתח ישיר מהאוזן לדרייבר - וזה חלק מההבדל.

אי אפשר להגיד "לאיזה סנהייזר הם שוות", זה לא כרטיסי מסך ואין כאן אמת אבסולוטית לגבי "מי יותר טוב" - זה תלוי בהעדפה האישית שלך לגבי סאונד. אני בטוח שיש כאלה שיעדיפו את הSR60 שהיא אנטרי-לבל בגראדו ע"פ האוזניה הכי טובה של סנהייזר, וגם להפך.

מבחינת נוחות - לי יש משקפיים, ובהתחלה ה60 לחצו לי על האוזניים וזה כאב אחרי חצי שעה. כשכופפתי את הhead band החוצה קצת, הכל הסתדר והן נוחות לי מאד.

ובקשר לעניין של פתוחות\סגורות - מה יהיו בדיוק השימושים שלך באוזניות? הבנתי שאתה מעוניין במשהו שיתאים למוזיקה (לפי הדרישה לבאסים ו-ווליום). אבל איזה סוגי מוזיקה? יהיו עוד שימושים (סרטים\משחקים)? איפה אתה תשתמש בהם - בחדר רועש עם אנשים שרוצים שקט, או בחדר פרטי?

השימוש הוא אכן למוזיקה, סגנון זה מרוק עד פרוגרסיב מטאל.. אולי טיפה לסרטים, אבל שכל האיכות תלך על המוזיקה לא איכפת לי מהסרטים.

אני משתמש עם האוזניות לרוב באוטובוסים וכאלה.. במקום שלא רק אני נמצא ובקיצור בגללזה אני רוצה אוזניות סגורות.

אשמח להצעות. תודה.

פורסם

אהה, זה משנה את התמונה לגמרי... משום מה חשבתי שאתה רוצה אוזניה להאזנה ביתית.

לשימוש נייד זה כבר הופך לביות יותר בעייתי, קשה למצוא אוזניות שיתאימו גם גם.

האופציות שלך הן למצוא אוזניות סגורות לא מאסיביות בסביבות התקציב שלך, לקנות canalphone (אוזניות שנכנסות עמוק לאוזן ומבודדות מהסביבה, כמו אטמי אוזניים) או לחלק את התקציב בין אוזניות לבית ואוזניות לשימוש נייד.

אני עשיתי בדיוק את האופציה השלישית (תראה בחתימה) - גראדו SR60 לבית וEP-630 של קריאייטיב לבחוץ - היא לא נחשבת ממש canalphone, כי היא לא נכנסת ממש עמוק לתוך האוזן, אבל יש לה סאונד בכלל לא רע והיא נותנת בידוד טוב מהסביבה - בוא נגיד שבאוטובוס רועש אתה תוכל לשמוע את המוזיקה חזק וברור. עוד חודשיים אני גם אוכל להגיד עד כמה הם יעילות כשיש רעש של מטוס ברקע.

פורסם

אם זה לבחוץ אז הגראדו יתאימו מבחינת ההתנגדות שלהם( בסביבות השישים אוהם)

פורסם

הגראדו הן 32 אוהם, ונגנים ניידים מניעים אותן בקלות - אבל זה ממש לא פרקטי להשתמש בהן בחוץ לדעתי.

הכי נוח להסתובב איתן, ואם כבר השלמת עם זה שאתה רוצה אוזניות גדולות לשימוש נייד - עם הגראדו אתה תשמע כל מה שקורה מסביבך, וכל מי שלידך יהנה איתך מהמוזיקה ::)

פורסם
  • מחבר

הגראדו הן 32 אוהם, ונגנים ניידים מניעים אותן בקלות - אבל זה ממש לא פרקטי להשתמש בהן בחוץ לדעתי.

הכי נוח להסתובב איתן, ואם כבר השלמת עם זה שאתה רוצה אוזניות גדולות לשימוש נייד - עם הגראדו אתה תשמע כל מה שקורה מסביבך, וכל מי שלידך יהנה איתך מהמוזיקה ::)

בוא נגיד שעכשיו אני רוצה להשקיע בקטנה, ככה להוציא 300 שקל ובהמשך עוד איזה 4 חודשים לקנות משהו יותר רציני,תמליצו לי על כמה אוזניות עד 300 שקל ומתוכם אני אלך לשמוע והבחר אחד, הם צרכות להתאים לשימוש במקומות ציבוריים עם הרבה רעש, זתומרת שאני צריך איטום, אני רוצה שיהיו באסים טובים וחזקים לא כמו בMX300

וזהו ניראה לי, תודה.

פורסם
  • מחבר

מצטער זה שלח פעמיים

פורסם

לי יש את הpx 100

והם מומלצות בחום!

לפי מה שאני יודע הם אמורות להיות שוות בערך כמו הsr 60, והם מספיק חזקות כדי להנות איתן באוטובוס (רק שלא שומעים את כל הדקויות וכאלה)

והן גם ממש קלות ומגיעות עם נרתיק כזה ששומר עליהן בתיק.

חוצמזה

שלדעתי לא כדאי לך לקנות inear כי זה ממש פוגע בשמיעה - וחבל....

אם כבר תקנה אוזניות סגורות (px200 למרות שלא שמעתי.....)

גם הportapros באות בחשבון- אם כי אין לי מושג איך הן מתפקדות ברעש...

בקשר לpx100, יש סיכויי טוב מאוד שהן יהיו יותר זולות ביוון כי המחיר שלהן בארץ זה +-400 ובחו"ל (אי-ביי) זה איזה 40 יורו.

ואז זה ממש משתלם

פורסם

לדעתי לא כדאי לך לקנות inear כי זה ממש פוגע בשמיעה - וחבל....

אני לא מתיימר להיות רופא אוזניים או משהו כזה, אבל אני חושב שזה דווקא הפוך.

כשאתה משתמש באוזניות פתוחות ויש רעש מסביב - הנטייה המיידית היא להגביר. תנסה להשוות את הווליומים שאתה מאזין בהם לPX100 במקום שקט מול אוטובוס. אני מניח שאתה מגביר לא מעט כדי שתוכל לשמוע.

אני יכול להגיד לך שעם הEP-630 אני כמעט ולא מגביר במקומות רועשים לעומת שקטים. הווליום באייריבר שלי איתם הוא בסביבות 65 והוא נשאר שם. הן אמנם לא אוטמות לחלוטין (ולפי דעתי זה גם ייתרון, כשאתה הולך ברחוב רצוי שתוכל לשמוע מכוניות צופרות), אבל הירידה בפירוט שתיארת, שכולנו מכירים מנסיון, לא מורגשת מספיק בשביל שאני אצטרך להגביר את הווליום, לפחות לא באופן משמעותי.

כשאני משתמש ב630 אני שומע בווליום נוח, לא מפציץ, ורצוי לעשות את זה עם כל אוזניה - אפילו להנמיך טיפה מהווליום שבו מרגישים מעבר מ"נוח" ל"חזק".

הם צרכות להתאים לשימוש במקומות ציבוריים עם הרבה רעש, זתומרת שאני צריך איטום, אני רוצה שיהיו באסים טובים וחזקים

ה630 בדיוק מתאימות לתיאור הזה - על האיטום כבר דיברתי, והבאסים יכולים להיות בכלל לא רעים מבחינת "חוזק" (ולא בהכרח מבחינת דיוק).

הבאסים כאן זה בעיקר עניין של התאמה לאוזן. אני מסתדר מעולה עם הקצוות הגדולים (הן מגיעות עם 3 זוגות של קצוות גומי - S,M,L).

לוקח טיפה תרגול כדי לדעת איך להכניס אותם בזוית הנכונה כדי שהם יתאימו ויאטמו בול - ברגע שמגיעים לsweet spot הזאת ישר יודעים, כי פתאום שומעים נורמלי... בהתחלה כשניסיתי את קצוות הגומי הקטנים יותר האוזניות ממש לא נתפסו טוב, לא אטמו ונשמעו פשוט נורא. ברגע ששמתי את הגדולים והכנסתי אותם כמו שצריך - הכל השתנה.

פורסם
  • מחבר

ה630 בדיוק מתאימות לתיאור הזה - על האיטום כבר דיברתי, והבאסים יכולים להיות בכלל לא רעים מבחינת "חוזק" (ולא בהכרח מבחינת דיוק).

הבאסים כאן זה בעיקר עניין של התאמה לאוזן. אני מסתדר מעולה עם הקצוות הגדולים (הן מגיעות עם 3 זוגות של קצוות גומי - S,M,L).

לוקח טיפה תרגול כדי לדעת איך להכניס אותם בזוית הנכונה כדי שהם יתאימו ויאטמו בול - ברגע שמגיעים לsweet spot הזאת ישר יודעים, כי פתאום שומעים נורמלי... בהתחלה כשניסיתי את קצוות הגומי הקטנים יותר האוזניות ממש לא נתפסו טוב, לא אטמו ונשמעו פשוט נורא. ברגע ששמתי את הגדולים והכנסתי אותם כמו שצריך - הכל השתנה.

על איזה אוזניות אתה מדבר? והם IN EAR?

פורסם

אני יכול להמליץ על זוג קצת פחות מוכר, ה eh150 של סנהייזר שאני מבסוט מהן מאוד, בדקתי אותן מול סדרת ה200 ואהבתי אותן הרבה יותר.

אזניות סגורות, סאונד מצוין, מבודדות טוב מהסביבה, מונעות בקלות ע"י דיסקמן במקרה שלי.

עולות 230 בצליל.

פורסם
  • מחבר

אני יכול להמליץ על זוג קצת פחות מוכר, ה eh150 של סנהייזר שאני מבסוט מהן מאוד, בדקתי אותן מול סדרת ה200 ואהבתי אותן הרבה יותר.

אזניות סגורות, סאונד מצוין, מבודדות טוב מהסביבה, מונעות בקלות ע"י דיסקמן במקרה שלי.

עולות 230 בצליל.

אפשר לינק עליהם?

ויש סיכוי שהיום יקנו לי בדיוטי פרי את האוזניות MDR 5000 של סוני, איך הם?!

פורסם

מצאתי רק לינק בגרמנית.

מישהו לא מזמן נתן בפורום לינק לשני אתרים עם ביקורות על אזניות, אתה תמצא אותן שם.

מצטער, אין לי הרבה זמן לחפש בעצמי כרגע.

פורסם
  • מחבר

אוקני נגיד אני מחליט ללכת על אוזניות פתוחות בכל זאת, מה מומלץ עד 600 שקל, עדיפות לקצת פחות.

יש את הגרדו SR60/80 ומה עוד מומלץ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים