פורסם 2006 בינואר 519 שנים אני מבין שמים מזוקקים לא רותחים זה נכון?ראיתי בטלויזיה שחיממו במיקרו מים מזוקקים ושזרקו לתוך הכוס משהו כמו קוביית סוקר היה פיצוץ ומים התפזרו בכל החדר-למה זה?תודה NOS
פורסם 2006 בינואר 519 שנים יפה שאתה רואה ערוץ דיסקברי.....זה קורה, בגלל שבמים מהברז יש הרבה מינרלים ומלחים, כלומר זה לא רק H2O.... יש בזה עוד הרבה דברים, "לכלוך" מה שנקרא, וזה גורם לכך שמים מהברז רותחים בטמפרטורה נמוכה יותר מאשר 100 מעלות.לעומת זאת, מים "נקיים", כלומר H2O טהור, רותחים ב100 מעלות, כידוע.ברגע שמוסיפים למים מזוקקים רותחים סוכר, בעצם גורמים להורדה בטמפרטורת הרתיחה של התמיסה (מים וסוכר ביחד זה תמיסה...), אבל הטמפ' הנוכחית היא גבוהה.. לכן יש פיצוץ....מגניב.....Go MythBusters.....
פורסם 2006 בינואר 519 שנים link=topic=160623.msg1356480#msg1356480 date=1136441481]ולא דיסקאברי, אגו אותו דבר. אגב, אם הבנתי נכון זה מעיף מים רותחים לכל הכיוונים נכון? אז לא ממומלץ לנסות בבית.
פורסם 2006 בינואר 519 שנים מחבר חשבתי על ניסוי מגניב: כל מי שעדיין בבית-ספר, תשיגו איכשהו מים מזוקקים ותשימו את בקומקום בחדר מורים, אם אתם שומעים צרחות אחרי כמה דקות, זה פעל
פורסם 2006 בינואר 519 שנים מצטער להרוס לכם, אבל ההסבר שניתן כאן פשוט לא נכון.קודם כל, הסבר מדוייק יותר יש כאן:http://www.snopes.com/science/microwave.aspההסבר הוא שעל מנת לרתוח, המים צריכים חומר כלשהו שהבועות ייווצרו סביבו.מה שקורה הוא שהטמפרטורה של המים עולה הרבה מעל 100 מעלות, וברגע שהם מופרעים קלות (נניח, שמים בהם משהו כמו כפית או תיון) אז הם רותחים בפתאומיות, ויכולים לגרום כוויות קשות.רק שתבינו, זה סך הכל דבר מאוד נדיר. צריך שהכלי שבו יהיו המים יהיה כלי כמעט מושלם (כמו כוסות מעבדה).אגב, הראו את הניסוי הזה בחדשות המדע בערוץ 8 פעם.
פורסם 2006 בינואר 719 שנים מים מתפוצצים? בלי הרבה צרותמיםגוש בגודל קובית סוכר של אשלגןזרוק את האשלגן ותברח. תוך פחות מ 2 שניות המים יהפכו לבסיס (שורף כמו חומצה) וכל העסק יתפוצץ לכל הכיווניםאגב, עם גוש בגודל קובית סוכר, אפשר "לפוצץ" אמבטיה גדולה מלאה במים.עם חופן שלם אפשר להרים בריכה חצי-אולימפית באוויר
פורסם 2006 בינואר 719 שנים מים מתפוצצים? בלי הרבה צרותמיםגוש בגודל קובית סוכר של אשלגןזרוק את האשלגן ותברח. תוך פחות מ 2 שניות המים יהפכו לבסיס (שורף כמו חומצה) וכל העסק יתפוצץ לכל הכיווניםאגב, עם גוש בגודל קובית סוכר, אפשר "לפוצץ" אמבטיה גדולה מלאה במים.עם חופן שלם אפשר להרים בריכה חצי-אולימפית באוויראתה אומנם צודק, אבל זה לא מתאר את מה שההוא ראה בטלוויזיהכי במקרה כזה לא צריך לחמם את המים בכללואם כבר, תשיג לך צסיום נגיד, ואז בכלל זה יהיה פיצוץ ענק, כי התגובה שהוא יוצר עם מים היא הרבה יותר חזקה(היא כ"כ חזקה, שמחזיקים צסיום בשמן, כדי שלא יבוא במגע עם מים באוויר, ואז יהיה פיצוץ)
פורסם 2006 בינואר 719 שנים לא צריך לעשות את זה רק עם מים מזוקקים, תקח מים מהברז ותחמם אותם כמה דקות במיקרו, ואז תוציא את הכלי ב ז ה י ר ו ת ותגע בו עם חפץ ארוך כלשהו, ותראה איך המים יעלו למעלה. עשינו את זה במעבדה וזה קורה.הסבר קצר- לתופעה קוראים overheating, מיקרוגל=מאיץ מולקולות מים (ככה הוא מחמם), כאשר המים עוברים את ה 100 מעלות ולא רותחים (קורה למשל מחימום יתר במיקרוגל), המולקולות נעות בלי להפריע אחת לשניה. אם תתן להם להתקרר הם יאטו... אם "תפגע" במים ותגרום למספיק מולקולות להתנגש אחת בשניה תגרום לתגובת שרשרת שתגרום לפיצוץ.
פורסם 2006 בינואר 719 שנים פיי איזה קטלני!זה מסוכן? אני רוצה עכשיו לנסות לעשות את זה.ושאלה - הרי כשמים מגיעים טמפרטורה ההתכה אז החמצן נפרד מהמימן. איך זה לא קורה בחימום במיקרוגן? כי במקרה כזה המימן יכול להדלק לי בפנים.
פורסם 2006 בינואר 719 שנים לא צריך לעשות את זה רק עם מים מזוקקים, תקח מים מהברז ותחמם אותם כמה דקות במיקרו, ואז תוציא את הכלי ב ז ה י ר ו ת ותגע בו עם חפץ ארוך כלשהו, ותראה איך המים יעלו למעלה. עשינו את זה במעבדה וזה קורה.הסבר קצר- לתופעה קוראים overheating, מיקרוגל=מאיץ מולקולות מים (ככה הוא מחמם), כאשר המים עוברים את ה 100 מעלות ולא רותחים (קורה למשל מחימום יתר במיקרוגל), המולקולות נעות בלי להפריע אחת לשניה. אם תתן להם להתקרר הם יאטו... אם "תפגע" במים ותגרום למספיק מולקולות להתנגש אחת בשניה תגרום לתגובת שרשרת שתגרום לפיצוץ.רק שההסבר לא נכון...
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.