עבור לתוכן

האם יש הוכחה לחיים שלאחר המוות?

Featured Replies

פורסם

בואו אני יסביר לכם בשפה שתבינו....

מסך שחור

!GAME OVER

בלי אפשרות לעשות load saved game...

אתה מקבל באן מהחיים בלי אפשרות לשנות IP ולחזור

אני אתאיסט כך שזה מה שאני מאמין לפחות...

• תגובות 146
  • צפיות 7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שטויות! אין דבר כזה "נשמה"! נשמה זו בעצם הגדרה לאישיות של אדם כלשהו, כלומר, העיצוב של המוח שלו. כשהמוח מת, אין אישיות! פשוט אין שום דבר..

קשה לבני אדם לקלוט את זה בגלל שמאז שהם היו קטנים הרגילו אותם למחשבה שיש חיים אחרי המוות ואני מאמין בזה. אני לא מאמין שזה באמת קורה אבל אני מאמין שצריך שיאמינו בזה בשביל שתהיה תקווה לאנשים שהחיים שלהם לא כ"כ מושלמים וזו לדעתי גם הסיבה שצריך תורה [אפילו שאני לא מאמין.. לא בגלל שה' אכזב אותי כמו שחלק יחשבו אלא ההפך, אני לא רואה שום סיבה להאמין במשהו שלא יסייע לי בחיים! אני לא צריך את האמונה הזו בשלב הזה של החיים שלי, לא זקוק לתמיכה אלוהית.] אבל בואו נשאר בנושא שלנו.

כשמתים פשוט מתים, חדלים מלהתקיים, זה הכול! פשוט כל המערכות כבויות והדבר היחיד שנשאר מכם זה זכרון של אנשים ודברים שהשארתם מאחור... אנשים שחושבים אחרת הם אנוכיים שחושבים שהעולם סובב סביבם! חיו את החיים שלכם ותמותו.. זה הכול! אם אתם רוצים להשאיר חותם - עשו משהו רע או משהו טוב ואם יתמזל מזלכם יזכרו אתכם למשך כמה שנים אך בסופו של דבר יבוא הקץ וכולנו נחדל מלהתקיים ולא יהיה זכר לאף אחד מאיתנו [הכוונה ל"נשמה" שלנו].

לסיכום : התורה, האמונה בה' ובגלגול נשמות או כל דבר אחר שקשור לחיים שאחרי המוות הוא לאנשים שזקוקים לתמיכה בחיים שלהם או שמשהו חסר להם. אולי זו שייכות לקבוצה כלשהי, משהו שהם אוהבים או סתם אמונה שהם אוהבים להאמין בה כי זה עושה להם טוב על הלב ונותן לחיים שלהם יותר משמעות...

ממה שאני יודע מאנשים שגרים בחול שהם הדוקים יותר ליהדות זה בגלל שהם רוצים להרגיש שייכים ליהדות כי הם גרים רחוק מהקהילה הגדולה של היהודים ואמרו שאם היו גרים בארץ, בטח היו חילוניים!

פורסם

אומנם אני מסכים עם חלק מהדברים שאתה אומר, אבל יש דרך להגיד

דברים (הזאת שלא פוגעת באמונות של אנשים אחרים, אפילו שגם אני לא תמיד משתמש בה)

בכל אופן,

אתה לא יודע אם יש דבר כזה נשמה או אם אין

אתה חושב שאין, ואתה מאמין שאין, אבל אתה לא יכול להוכיח שאין דבר כזה

ולכן, עד שאתה, או מישהו אחר לא יוכיח שזה קיים או לא קיים, אני אניח שזה לא קיים,

אבל אתה לא יכול להגיד שזה לא קיים, כי אתה לא באמת יודע

אז בעצם, אנחנו לא יודעים אם יש חיים אחרי המוות, ואנחנו לא יכולים להוכיח אם ישא

או אין, ולכן עד שנוכיח אחד מהם, אז אני אמשיך להאמין שאין, וכל מי שבא לו, שיאמין שיש

אבל אתה לא יכול להגיד שזה שטויות, כי פשוט אין שום דבר שמוכיח שאתה צודק

פורסם

יפה שאתה מתיימר לדעת הכל על היקום.. פעם גם חשבו שהעולם שטוח.. ושכדור הארץ הוא מרכז העולם..

כל מה שאנחנו יודעים הוא כלום לעומת מה שיש בעולם הזה.. וכל הזמן יש תאוריות חדשות.. וכל פעם תגליות חדשות..

לך תדע אם תתקיים באיזה מישור אחר אחרי המוות..

אתה יכול להאמין ואתה יכול שלא.. אבל אין לך את הכלים לקבוע שאין מצב שבעולם שהכל נגמר ברגע מת..

פורסם

אני זוכר שבכיתה ח' נסעתי לטיול עם הכיתה לכפר דרוזי והתארחנו אצל משפחה שאמרו שהילד (בן 7) הוא גלגול נשמות של הסבא-רבה

ודווקא הם נתנו טענות דיי משכנעות ואני האמנתי לזה

פורסם

אי יכולת לשלול משהו אינה מוכיחה את קיומו. אני משער שעוד לא ביקרת בסוף היקום, אבל אתה יכול בוודאות לשלול את הטענה שיש שם ארנב לבן שקורא מחשבות

פורסם

אתה לא יכול לשלול את הטענה הזאת בוודאות

אתה יכול לטעון שהסבירות שהיא נכונה היא מאוד קטנה, אבל זה לא אומר שהיא בהכרח לא נכונה

ואגב,

ראשי התיבות הם PCMCIA

ולכן זה "אמור" להיות:

People Can't Memorize Computer Industry Acrynoms

פורסם

אני חושב שאחרי המוות זה כמו שהיה לפני שנולדתם

פורסם

infer אני יודע אין לי כוח לתקן 8)

פורסם

אני חושב שאחרי המוות זה כמו שהיה לפני שנולדתם

צודק... אבל זה מתיישב לי בראש!...

איך יכול להיות שנמות... :kopfpatsch: :kopfpatsch: :nixweiss: :nixweiss:

פורסם

יופי...

אמרת הרבה מאוד

אז עכשיו יש עוד שאלה...

מה היה לפני שנולדנו?

אלא אם כן בא לך לטעון שאתה זוכר?

פורסם

זה דיון סרק, כל אחד יאמין במה שהוא רוצה, אין אפשרות לשלול לגמרי או להוכיח סופית את אף אחד מהטיעונים

פורסם

יופי...

אמרת הרבה מאוד

אז עכשיו יש עוד שאלה...

מה היה לפני שנולדנו?

אלא אם כן בא לך לטעון שאתה זוכר?

היו לנו 72 בתולות לכל אחד, היה פנאן, לא יודע למה הביאו אותנו לפה.

פורסם

טוב, אתה יודע,

יש כאלה שטוענים שיש להם דרך לחזור לשם

מצד שני,

אף אחד לא אוהב אנשים שמתפוצצים בתוך אוטובוס

פורסם
link=topic=160497.msg1355251#msg1355251 date=1136384428]

כנראה שזה באמת סתם סיפור... אחרת איך אתם מסבירים דינוזאורים?

בקטע הבריאה בספר בראשית מצויין שה' ברא את "התנינים הגדולים". הרבה אנשים מאמינים שאלו הדינוזאורים. ויש גם אנשים שמשלבים את התורה עם האבולוציה בכל מני דרכים.. אבל באמת חבל להכנס לזה כי יש כ"כ הרבה דיונים כאלה..

"לסיכום : התורה, האמונה בה' ובגלגול נשמות או כל דבר אחר שקשור לחיים שאחרי המוות הוא לאנשים שזקוקים לתמיכה בחיים שלהם או שמשהו חסר להם."

אני הולך להגיד את זה בהגזמה גדולה אבל רק כדי להדגיש נקודה:

מי אתה חושב שאתה יא חתיכת ילד?!?

(אל תיקח אישית, אני לא מכיר אותך ואולי אתה אחלה בנאדם, אבל הקטע הזה ממש עיצבן אותי..)

איך אתה בא ומתחיל לקבוע עובדות לדברים שאאף אחד לא יודע?! אתה יודע למה קוראים לזה "אמונה"? כי זה משהו שמאמינים בו, בלי הוכחות, בלי כל מני הסברים. פשוט אמונה. נמאס לי כבר שכל ילד בן 15 חושב שהוא דארווין ומתחיל לקבוע עובדות. מילא שאתה לא מאמין, זה לגיטימי והגיוני שיהיו הרבה דעות.. אבל אתה בא ועושה ניתוח פסיכולוגי לחצי מאכולסיית המדינה (שמאמינה באלוקים ו"נשמה" וכל מה שאמרת) וקובע שהם חולי נפש? ("זקוקים לתמיכה" WTF??)

אין לי בעיה שתציג את הדעות שלך, אבל תציג אותן כדעות שלך ולא כעובדות, ולא בהתנשאות כמו שעשית..

(ואני נכנס מחר על הבוקר לניתוח, אז יש לך כמה ימים לצלוב אותי פה ולהגיב.. אני חוזר בים ראשון..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים