עבור לתוכן

לוח אם לעבודה עם עריכת אודיו (Nuendo/Cubase)

Featured Replies

פורסם

שלום, אני ממש לפני קניה של מחשב לעבודה באולפן עם התוכנה nuendo/cubase, ורציתי לשאול אם לקחת את ה

DFI NF4U INFINITY או את ה LANPARTY NFORCE3 (ההפרש במחיר הוא מזערי)

אני יודע ש nforce4 לא טוב בעריכת אודיו עם מעבד חד ליבה, אבל המעבד איתו המחשב יעבוד הוא 3800+ (X2).

אני אשמח לתגובות ממי שבאמת מבין בנושא.

תודה!!!!

פורסם

הייתי ממליץ לך לבדוק בפורום של היצרנית על לוחות שאחרים בדקו עם ה X2 3800 ועובדים טוב

בכל מקרה, לא הייתי משתמש במשולב לזה, אלא לוקח לפחות Creative Live 24Bit

אם אתה בכ"ז מעוניין במשולב הייתי הולך לכיוון Abit עם AudioMax שהוא לפחות בכרטיס חיצוני ומונע אפשרות לרעשים

פורסם
  • מחבר

הייתי ממליץ לך לבדוק בפורום של היצרנית על לוחות שאחרים בדקו עם ה X2 3800 ועובדים טוב

בכל מקרה, לא הייתי משתמש במשולב לזה, אלא לוקח לפחות Creative Live 24Bit

אם אתה בכ"ז מעוניין במשולב הייתי הולך לכיוון Abit עם AudioMax שהוא לפחות בכרטיס חיצוני ומונע אפשרות לרעשים

אני ממש לא צריך כרטיס קול.

הכרטיס קול איתו הוא משתמש הוא "Motu 896HD" זה איזושהי מפלצת שעולה בערך 7000 ש"ח... מתחבר ב FIREWIRE.

אתה מתכוון לפורום של nuendo/cubase??? בדקתי שם, הדעות חלוקות ביותר, לגבי מעבדים חדי ליבה, עם Nforce4 הרוב מסכימים שזה בעייתי והביצועים נמוכים מאשר ב nforce3 ו VIA, הבעיה היא בעיקר בשימוש בכרטיסי קול PCI ובכרטיסי מסך חזקים. לגבי מעבדים כפולי ליבה, יש כאלו שאומרים שאין את הבעיה, אבל זה לא משהו שהם פרסמו בצורה רחבה...

הנה ציטוט מהפורום הרשמי של nuendo, באיזור של "מפרטים מומלצים"

1500-2000$

Asus A8V Deluxe/ MSI K8N Neo2/ MSI K8T Neo2/ Gigabyte K8NS Ultra 9

X2 3800+ or higher

2 x 512M or 2 x 1G DDR400 or DDR500

Pros: fast and outperforming opterons, good performance/price ratio

Cons:

A8V may have issues with firewire Audio interfaces, no feed back on their use with Pocos

MSI K8 may have issues with UADs

K8NS Ultra 9 only has 3PCI slots, no feed back on their use with Poco

פורסם

שמת לב שבלוחות כולם nForce 3 Ultra?

פורסם
  • מחבר

שמת לב שבלוחות כולם nForce 3 Ultra?

אכן כן.... אבל אני לא בטוח לגבי הלוחות שם, אני קונה בלוג'יק, ואין להם לוחות של MSI, אז האפשרויות משם הם:

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6742

או

http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=4792

הם די ישנים.... התמיכה שלהם בכפולי ליבה תהיה גם כן טובה כמו ה NF4U??? אין להם PCI-E, לא SATA2 (לכוננים נוספים עתידיים) ואפילו באתר של גיגהבייט ואסוס לא רשום שהם תומכים ב X2 AMD. נראה לי קצת מוזר לקנות מחשב ב 6000 ש"ח עם לוח כזה...

הנה המפרט העתידי:

Antec SLK3800-B Black Quiet Midi Tower 400W Case

AMD Athlon 64 3800 Dual Core Socket 939 BOX

Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD

DDR-RAM 1024MB 3200 Samsung Original Memory *2= 2GB

Gil Alastor X300SE PCI-e 128Mb Retail Video Card

+ כרטיס firewire PCI

+DVDRW

פורסם

nForce 3 בסוקט 939 (כולל את ה Gigabyte K8NSC-939) תומכים ב X2

אבל הבעיה היא אחרת

נראה לי קצת דפוק לקנות היום מערכת חדשה ולהיתקע ב AGP וב SATA

תבדוק בפורומים שוב מה הם אומרים

אם יש אישור לקחת nF4 קח

אם לא אז תשאל מה לגבי ULi M1695, בפרט על הלוח ASRock 939Dual SATA2

פורסם

קיימת בעיה בללכת למערכות מוזיקה על פלטפורמות מבוססות pci express עקב "חזירות" מוגזמת של הכרטיס המסך לתעבורת רוחב פס , מה שגורם לכרטיס הקול לעבוד בלאג לא מבוטל .

נסה לבדוק במקום שאתה רוכש בו אם הם יכולים לדאוג לך ללוח gigabyte k8ns-ultra939 .

לוח זה מגיע עם firewire A/B מובנה עם הבקר הכי טוב שאתה רק יכול לבקש , בשבילך זה יהיה אופטימלי , הוא מבין TI , וגם עבודה טבעית ב800 , כך שבעתיד תוכל לחבר אליו ציוד יותר מתקדם , גם תומך בכל מעבדים הקיימים נכון להיום , תומך בתצורה מלאה ב4 גיגה זיכרון .

רק עכשיו שמתי לב , omrit , הכרטיס המסך שבחרת לא מתאים לשני הלוחות שבחרת .

מומלץ ללכת מבחינת כרטיס מסך או על כרטיס מבוסס RADEON 9250 , או במידה ולא יוכלו להשיג לך אותו , 9550 .

תמיכה נורמלית ב2 מסכים . נסה להמנע מכרטיסי SE למיניהם , יש לכרטיסים מסויימים בעיה לעבוד בתצורה של 2 מסכים .

פורסם
  • מחבר

קיימת בעיה בללכת למערכות מוזיקה על פלטפורמות מבוססות pci express עקב "חזירות" מוגזמת של הכרטיס המסך לתעבורת רוחב פס , מה שגורם לכרטיס הקול לעבוד בלאג לא מבוטל .

נסה לבדוק במקום שאתה רוכש בו אם הם יכולים לדאוג לך ללוח gigabyte k8ns-ultra939 .

לוח זה מגיע עם firewire A/B מובנה עם הבקר הכי טוב שאתה רק יכול לבקש , בשבילך זה יהיה אופטימלי , הוא מבין TI , וגם עבודה טבעית ב800 , כך שבעתיד תוכל לחבר אליו ציוד יותר מתקדם , גם תומך בכל מעבדים הקיימים נכון להיום , תומך בתצורה מלאה ב4 גיגה זיכרון .

רק עכשיו שמתי לב , omrit , הכרטיס המסך שבחרת לא מתאים לשני הלוחות שבחרת .

מומלץ ללכת מבחינת כרטיס מסך או על כרטיס מבוסס RADEON 9250 , או במידה ולא יוכלו להשיג לך אותו , 9550 .

תמיכה נורמלית ב2 מסכים . נסה להמנע מכרטיסי SE למיניהם , יש לכרטיסים מסויימים בעיה לעבוד בתצורה של 2 מסכים .

קיבלתי לגבי הכ.מסך אני אבדוק. אין כרטיסי מסך 9250/9550 לPCI-E, יש רק 6200. לגבי ה firewire, כמו שכתבתי יש לו כבר כרטיס PCI עם 2 יציאות FIREWIRE. עבודה ב 800 לא תעזור, כיוון שהכרטיס קול תומך ב400 מקס'. אבל כרטיס מסך עלוב, וכרטיס PCI, יקח את רוחב הפס מה MB?? אני יכול לחבר את הכרטיס מסך לPIC-E X4 ?? להוריד בביוס את התדר של ה PCI-E, זה יעזור לי?

nForce 3 בסוקט 939 (כולל את ה Gigabyte K8NSC-939) תומכים ב X2

אבל הבעיה היא אחרת

נראה לי קצת דפוק לקנות היום מערכת חדשה ולהיתקע ב AGP וב SATA

תבדוק בפורומים שוב מה הם אומרים

אם יש אישור לקחת nF4 קח

אם לא אז תשאל מה לגבי ULi M1695, בפרט על הלוח ASRock 939Dual SATA2

גם לי זה נראה דפוק לקחת את הלוח הזה, לא הצלחתי למצוא "אישור רשמי" לNFORCE4, גם לא מדובר על NFORCE4U, למרות שכתוב בכמה threads "רשמיים" שהבעיה לא נמצאת במעבדים כפולי ליבה. אם כבר NF3, לא עדיף לוח אחר? אני אנסה לחפש לגבי הלוחות אם שאמרת, למרות שאי אפשר לכתוב הודעות בפורום שלהם בתור guest, ואין לי עדיין את ה CD KEY של nuendo על מנת להרשם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים