עבור לתוכן

מחשב מחובר לרסיבר עם כבל אופטי אבל אין סראונד.

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס קול מובנה על לוח אם:AA8-DURAMAX    INTEL PENTIUM 4 SYSTEM BOARD  SOCKET 775. אני בטוח שהכרטיס תומך בסראונד כי יש לו בנוסף ליציאות האופטיות, יציאות RCA לרמקולים אחוריים, סנטר, סאב וכו'.

אתמול חיברתי את המחשב לרסיבר עם כבל אופטי (שלמיטב ידיעתי משדר 5.1 לרסיבר) ושומעים סטריאו אחלה אבל בלי קדמי ואחוריים.

יש את את התוכנה REALTEK שמדמה סראונד. כשהכדור מקיף אותי הסטריאו מעולה אבל כשהכדור מתקרב קדימה ואחורה הסאונד נחלש במקום שהרמקול הקדמי והאחוריים ישמיעו צליל.

האם מישהו יבוא לעזרתי???

:-)

תודה...

• 1 שנה מאוחר יותר...
פורסם

יש לי אותה בעיה בדיוק רק על דגם אחר של לוח אם...כל עצה תתקבל בברכה

פורסם

תבדוק בנתונים התכנים של הכרטיס און בורד אם הוא תומך בשידור אות 5.1 דרך חיבור S/P DIF(אופטי, קוואקסלי)

פורסם

קראתי משהו בנוגע לכך שאולי צריך לשחק עם איזה שהוא הגדרות שאומרת לכרטיס קו שהפיענוח של האות יתבצע על הרסיבר ולא על הכרטיס קול (PASSTHROW?)

רק שבעוד שבכרטיס שיש לי של קריאטיב יש אפשרות כזאתי על הכרטיס של REALTEK אין חייה כזאתי

ודרך אגב יש לך לוח אם AL8-DELUX של אסוס אם יציאה אופטית מהכרטיס הקול

פורסם

אם אתה מחבר את הכרטיס קול לרסיבר דרך חיבור אופטי או קוואקסלי, אז האות עובר לרסיבר ישירות ושם עובר עיבוד!

בהגדרות של הדריבר אתה צריך לסמן תמיכה בS/P DIF.

קראתי משהו בנוגע לכך שאולי צריך לשחק עם איזה שהוא הגדרות שאומרת לכרטיס קו שהפיענוח של האות יתבצע על הרסיבר ולא על הכרטיס קול (PASSTHROW?)

רק שבעוד שבכרטיס שיש לי של קריאטיב יש אפשרות כזאתי על הכרטיס של REALTEK אין חייה כזאתי

ודרך אגב יש לך לוח אם AL8-DELUX של אסוס אם יציאה אופטית מהכרטיס הקול

התקנת את כל הדריברים?

אם יש על הלוח אם חיבורים כאלה אז חייבים להיות גם דריברים שמאפשרים את ההפעלה שלהם!

פורסם

רגע רגע רגע!

אם אין לך DolbyDigital Live Encoder (ובטוח שאין לך) אתה יכול לשכוח מסראונד במוזיקה ומשחקים.

כשאתה משתמש בכבל אופטי אתה עובד או ב-STEREO או ב-DolbyDigital/DTS . בכל אופן רק הרסיבר מפענח את האות.

רק סרטים DVD תומכים ב-DD ויכולים להוציא לך סראונד כי הרסיבר יודע לפענח. אבל משחקים ומוזיקה לא תומכים, לכן הם יוציאו רק STEREO.

האופציה היחידה לסראונד בדרך זאת היא להפעיל ProLogic I/II (או פילטר אחר) ברסיבר לדימוי סראונד, אבל כמובן שזה לא כזה איכותי וגם לא יתן לך את כיווני הצליל האמיתיים ממשחק למשל.

אם אתה רוצה סראונד במשחקים, אין ברירה אחרת מלבד חיבור אנלוגי. (או שתמתין למשחקים שיתמכו ב-DD :) )

מבחינת מוזיקה, גם ככה זה משודר ב-Stereo אם זה MP3 וכו'... איך אתה רוצה בדיוק שיצא סראונד ? גם אם היה מחובר אנלוגי הכרטיס קול שלך לא יודע לפצל stereo לסראונד, אז מה הקטע?

פורסם

מה שקורה זה שמתקבל אות במגבר אבל רק בסטריאו, ניסיתי למצוא דריבירים עדכניים גם באתר של אסוס, REALTEK ואפילו הגעתי לאתר של NVIDIA ללא הצלחה :-\

פורסם

^^^

אתה גם לא תצליח.

כמו שאמרתי, אם המקור לא תומך ב-DolbyDigital אין סיכוי בעולם שהכרטיס יוציא סראונד.

פורסם

טוב בתקווה שהבנתי נכון את מה שאמרת...למצוא משחקים שתומכים DD זה די פשוט, למעשה רוב המשחקים שיוצאים היום תומכים היום בשיטה הזאת ומשחקים שהם כבר מאוד ישנים כמו HALO 1 ו AMRICAN ARMY תמכו כבר בתקן מלפני די הרבה זמן - וישנם אפילו כמה משחקים שתומכים ב DTS אם מחפשים קצת.

אני חושב שכן הצלחתי להשיג קצת התקדמות...הורדתי מ: http://www.free-codecs.com/download/AC3_Filter.htm פילטר של AC3 שממש יש שמה כמה אפשרויות שמשנות את ההגדרות של מיקום הפיענוח של האות מהיציאה של ה SPDIF ובנוסף באותו האתר ישנם גם קובץ או שנים שמדברים על פתירת בעיות בשיטת שידור אות מסוג זה, ניסיתי לשחק אם האפשרויות אבל עדיין ללא הצלחה (אולי צריך לבצוע לפילטרים האלה התקנה מיוחדת?).

איך שלא...יכול להיות מצב בו קיים חיבור אופטי שמעניק אות סטריאו בלבד? כי אם כן אני ממש לא רואה מה הרעיון שמאחורי זה מלבד קצת מאוד איכות שזה נותן

פורסם
Features of AC3 Filter 1.20 :

- Decode AC3/DTS/MPEG Audio Layer I/II formats

- MPEG1/2 PES demultiplex (for DVD support)

- PES/LPCM format support

- AVI/AC3, AVI/DTS, WAV/AC3 and WAV/DTS support

- AC3/DTS/MPEG Audio SPDIF passthrough support

- AC3 encode to output any multichannel source to SPDIF -- פה יכולה להיות הישועה...

- Detailed input bitstream format information

- Automatic Gain Control

- Dynamic Range Compression

- Online output configuraion change

- Upmix from any stereo source to 3-6 channels - גם זה יכול להיות מעניין

- Downmix to DolbySurround/ProLogic/ProLogic2

- Input/output levels indication

- Per-channel gain for all input/output channels

- Per-channel delays

- Direct access to mixing matrix

אולי, אבל רק אולי יש אפשרות להפוך את המקור ל-AC3 ולהעביר דרך SPDIF, על חשבון משאבי מערכת \ מעבד. (רק אם זה מבצע בזמן אמת)

תמשיך לנסות אבל אל תבנה על זה יותר מדי...

http://www.kuro5hin.org/story/2004/11/18/162138/91

החיבור האופטי מיועד לסראונד בסרטי DVD \ AC3 או מוזיקה AC3 ... החיסרון הוא התלות בסוג המקור. איפה בדיוק ראית משחקים שתומכים ב-DolbyDigital ?? (ואני לא מדבר על "DolbySurround" כי זה לא DolbyDigital) אם קיימים כאלה הם מיעוט .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים