פורסם 2005 בדצמבר 2819 שנים אז קודם כל, אני מעוניין לקנות הארד דיסק חדש.שמעתי על המושגים SATA ו ATA, אבל לא ממש ידעתי מה הם אומרים. נכנסתי לשאלות הנבחרות פה, וראיתי שאין הבדל מעשי בין SATA ל ATA (אגב, זה עדיין מעודכן? זה מספטמבר 2004). אני לא מעוניין להשתמש בפונקציה המיוחדת של ה SATA שרשומה בהודעות הנבחרות ("Hot Swap"), ולכן שיקולי הקניה שלי הם קלות ההתקנה בלבד.כתוב בהודעות הנבחרות, תחת יתרונות ה SATA:"לתת צורת חיבור נוחה פי כמה מה-PATA הישן והמסורבל שדרש כבל עם 40/80 גידים. ה-SATA מציע לנו חיבור סיראלי שדורש רק 7 גידים, ככה שמקבלים כבל קטן, דק ונוח לעבודה." ??? אז בעצם למשתמש הממוצע קשה להתקין ATA?כי אני לא רוצה לקנות משהו שיהיה לי קשה להתקין.עד כמה מסובכת ההתקנה של דיסק קשיח מסוג ATA?
פורסם 2005 בדצמבר 2819 שנים לא מסובך יותר מדי, בסה"כ חיבור של חשמל, של כבל מהלוח אם, ובמקרה הגרוע גימפור קל.
פורסם 2005 בדצמבר 2919 שנים מחבר לא מסובך יותר מדי, בסה"כ חיבור של חשמל, של כבל מהלוח אם, ובמקרה הגרוע גימפור קל.מה זה גימפור?
פורסם 2005 בדצמבר 2919 שנים לפני שאתה מנסה להחליט SATA או PATA תספר לנו איזה לוח אם יש לך כרגע וכמה כוננים מחוברים אליו (כולל CD)
פורסם 2005 בדצמבר 2919 שנים מה זה גימפור?בלוחות אם שיש להם חיבורי PATA, לפחות בישנים יש 2 חיבורים בלוח אם (בחלק מהחדשים יש רק 1), כאשר לכל חיבור כזה אפשר לחבר 2 כוננים, הגימפור הוא מעיין מפסק שיש מאחורי הדיסקים שפשוט נועד לאפשר ל2 הדיסקים לחיות על חיבור אחד (אחד הוא MASTER והשני SLAVE), כדי שלא תהיה התנגשות, תהליך די פשוט...
פורסם 2005 בדצמבר 3019 שנים השאלה אם יש היום בכלל כזה (כמה דיסקים היום יש לך במחשב, אופטים והארד דיסקים?)
פורסם 2005 בדצמבר 3119 שנים מחבר השאלה אם יש היום בכלל כזה (כמה דיסקים היום יש לך במחשב, אופטים והארד דיסקים?) ??? מה זה דיסקים אופטים? (סליחה על הבורות :-[)יש לי הארד דיסק 1 של 160GB. אני לא יודע כמה דיסקים אופטים יש לי, אם בכלל.צירפתי תמונות. מקווה שזה יעזור:http://img395.imageshack.us/img395/1696/disk8oe.jpghttp://img421.imageshack.us/img421/5206/disk22kq.jpgושוב, סליחה על הבורות.
פורסם 2006 בינואר 219 שנים מחבר אופטי = CDROM, DVDROM וכו'אז יש לי 3 (דיסק קשיח 1 של 160GB, DVD-ROM, ו DVD-Writer. זה בהנחה שכונן וירטואלי לא נחשב, כי יש לי גם כונן וירטואלי אחד.)
פורסם 2006 בינואר 219 שנים כוננים אופטיים זה DVD וCD למינהםלא הבאת את הדגם של הלוח אם אבל לפי התמונות אין לך בקר SATA על המחשבויש לך הארדיסק אחד ושני כוננים אופטייםכלומר אתה יכול להוסיף הארדיסק PATA אחד אם תרצה להוסיף SATA תצטרך לקנות גם בקר PCI TO SATA הערה לפי התמונות יש לך בקר 82801EB לכן לדעתי יש לך לוח אם מבוסס אינטל 875 או 865אם תביא את הדגם המדוייק התשובה יכולה להיות יותר מדוייקת
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.