עבור לתוכן

מעבר לNTFS

Featured Replies

פורסם

לפני מספר חודשים רכשתי מחשב חדש ולא מזמן הובא לידיעתי שמערכת הקבצים שלי היא fat32 ולא ntfs, ידוע לי שntfs מציעה אפשרויות מתקדמות של אבטחה ושיתוף תיקיות אך לא משתלם לי לפרמט את המחשב רק בשביל אפשרויות אלה. שאלתי היא האם למערכת הקבצים המתקדמת יתרונות נוספים בתחום השימוש הביתי כגון יעילות וביצועים? והאם יש אפשרות, אולי באמצעות תכנת עזר, להחליף מערכת קבצים ללא פירמוט?

תודה מראש, אורי.

פורסם

Start > Run > cmd

שם תריץ:

Convert C: /FS:NTFS

פורסם

הרבה פה יגידו לך שלnfts יש מלא יתרונות על fat32 ובלה בלה בלה , ובטח יתקפו אותי על מה שאני יגיד

אבל מהנסיון שלי אני יודע בוודאות שמעבר לעובדה שאפשר לעבוד עם קבצים בודדים בגודל של מעל 4 ג'יגה

אין שום יתרון בולט לntfs , אני עבדתי עם ntfs בכל המחיצות ואז פירמטתי ויצרתי מחיצה ראשית של fat32 (כדי שאוכל לגשת למחיצה מלינוקס)

ואני יכול לומר בוודאות שלא הבחנתי בשום שינוי לרעה מבחינת מהירות או מכל בחינה אחרת ,וזה כולל גם בבנצ'מארקים שעשיתי להארד דיסק.

וה"אבטחה מוגברת" זה בכלל חארטה, זה שטות של מיקרוסופט לתרץ את הfile encryption המובנה העלוב שלה .

לדעתי תישאר עם fat32 ותיצור מחיצה נפרדת קטנה של ntfs למקרה שתאלץ לעבוד עם קובץ מעל 4 ג'יגה , אני מסתדר ככה יופי

פורסם

שאלתי היא האם למערכת הקבצים המתקדמת יתרונות נוספים בתחום השימוש הביתי כגון יעילות וביצועים? והאם יש אפשרות, אולי באמצעות תכנת עזר, להחליף מערכת קבצים ללא פירמוט?

יעילות וביצועים דווקא FAT32 עדיפה ובהרבה

לNTFS יש רק שתי יתרונות (למשתמש ביתי רק לאחד יש ערך)

1. אבטחה

יש אפשרות לשייך קבצים למשתמש, אבל משתמש ביתי שבדרך כלל נכנס עם הרשאות אדמין למערכת אין כל משמעות לאבטחה הזאת

ותמיד ניתן לקחת בעלות על קבצים

2. שימוש בקבציםמעל 4 ג'יגה

זה היתרון היחיד שיש לNTFS על FAT32 שבאמת צריך במערכת ביתית

פורסם

ל NTFS יש אפשרות דחיסת מידע ON THE FLY (למי שצריך).

וגם נראה לי של NTFS יש הגדרות יותר אופטמליות של CLUSTER SIZE ככה שבמצחיצות גדולות (של כמה עשרות גיגה ויותר), אפשר לאכסן בלי קשר יותר מידע עליהם.

פורסם

לכל אחד יש את היתרונות שלו וכל אחד צריך להשתמש במה שמתאים לו: עורך וידאו לא יכול להשתמש ב FAT 32 בגלל מגבלת הנפח ולמשתמש פשוט עדיף לעומת זאת אולי FAT 32 או מי שעושה הרבה ריסטים עדיף לו NTFS כל אחד עדיף שיעשה לעצמו מה שטוב לו. אני עבדתי פעם עם FAT 32 ועברתי לNTFS ונוח לי עם זה.

בקיצור חכו למערכת הקבצים החדשה שתבוא אלינו עם הווינדוס הבא או SP3 של XP

פורסם

Fat32 זה לא עד 3 גיגה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים